Pieptul de pui se dezosează, apoi bucăţile de carne se un cu un pic de ulei, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se pun la fript pe grătar.
După ce puiul e gata, se rumenesc tot pe grătar şi feliile de pâine, unse şi ele în prealabil cu puţin ulei şi presărate...
Se scot frunzele de salată, se trec rapid printr-un jet de apă rece, apoi se zvântă bine. Se taie fâşii.
Roşia se scobeşte de miezul cu seminţe şi se taie cubuleţe.
Într-un castron se pun salata, cubuleţele de roşie, castravetele tâiat felii subţiri,...
Se taie totul după preferinţă, se asezonează cu sare, piper, oţet, ulei şi mărar.
Se serveşte salata cu bucăţi de pâine prăjită.
Pentru cine nu e la dietă, în salată se mai pot pune fâşii de piept de pui la grătar.
Poftă bună!
Vinetele se coc pe flacără sau pe grătarul cu cărbuni. Se lasă la răcit, apoi se despica pe jumătate şi cu o lingură se scoate miezul copt care se pune pe un tocător din lemn înclinat ca să se scurgă tot sucul din ele.
Se toacă sau se fac piure şi se asezonează cu sare ,...
Se prepară o salată din ceapa tocată şi cubuleţe de roşie şi castravete. Se asezonează cu ulei, sare şi piper.
Se pun straturi alternative de salată şi brânzică în pahare mici.
Poftă bună!
Căpşunile se spală rapid sub jet de apă rece, se scurg, se taie cubuleţe şi se amestecă cu mentă proaspătă tocată.
Se poate servi după 10 minute.
Poftă bună!
Se prepară salata din roşia tăiată cubuleţe, uleiul, un strop de oţet de vin,sare, piper şi un pic de mărar.
Oul se bate bine se amestecă cu sare, piper, brânză, ceapă şi mărar tocate mărunt. Se prajeste omleta în tigaia de teflon neunsă . Când e gata se...
Ciupercile se curăţă şi se toacă . Se adaugă mărarul, usturoiul tocat, sare, piper şi ulei. Se amestecă bine.
Salata se serveşte alături de un ou ochi pregătit în tigaia de teflon.
Poftă bună!
Se spală şi se taie legumele la mărimea dorită. Se amestecă cu sare, piper şi ulei.
Pe o farfurie se pune salata , apoi se aşează biluţe de brânză dulce şi deasupra oul fiert cleios tăiat în sferturi.
Se serveşte imediat!
Miezul de avocado se scoate din coajă, apoi se taie în cubuleţe.
Se amestecă cu pieptul de pui tăiat sau rupt fâşiuţe.
Frişca lichidă se mixează cât să capete un pic de consistenţă.
Se amestecă avocado şi puiul cu frişca, se potriveşte gustul...
Cartofii se pun la fiert in coaja. Apoi se racesc , se curata si se taie in cubulete mici.
Rosia, ridichile si ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu cartofii , rondelele de castravete si maslinele feliate, apoi se pune putin ulei si se potriveste gustul cu sare, piper si...
Pieptul de pui se pune la fiert. Cand e gata se raceste si se marunteste.
Telina si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
Se face maioneza cu mixerul verical din ouale crude intregi, mustar, ulei, zeama de lamaie si sare.
Se amesteca intr-un vas mai mare pieptul tocat,legumele...
Se coc vinetele pe flacara aragazului. Se lasa la racit, apoi se curata si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Se prepara maioneza : se pun in vasul mixerului vertical oul intreg, mustarul, uleiul si putina sare. Se mixeaza toate ingredientele si intr-un minut maioneza e gata. Se da la rece....
Ardeii se pun la copt direct pe flacara sau pe o plita. Cand sunt gata se pun intr+un castron, se presara putina sare pe ei, apoi se acopera pentru 10 minute. Se curata de pielita si cotoare si se pun un pic la scurs. Se paseaza la robot. Se adauga usturoi ras fin, sare si ulei. Se da la rece...
Morcovul si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Si usturoiul se rade marunt.
Maioneza se prepara cu mixerul vertical din ingredientele puse toate odata . Atentie! Se foloseste si albusul, deci oul intreg.
Se amesteca...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Morcovii si pastarnacul se curata, se spala, se taie pe jumatate si se pun la fiert. Cand sunt gata se toaca toate legumele cubulete si se pun intr-un castron incapator. Se adauga mazarea scursa de zeama din conserva si castravetii murati taiati si...
Se taie fasiute mai mici ardeii, se sareaza si se pun ulei si otet. Se amesteca bine si se da salata la frigider pana la servire.
Noi am avut un sos maioneza cu usturoi pentru servit.
Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert mai putin timp dacat pentru piure. Se scurg si se pun intr-un castron. Se adauga pestele din conserva cu tot cu ulei, ceapa taiata julien, maslinele curatate de samburi, ardeiul gras taiat fasiute si se potriveste gustul cu sare,...
Salata de pepene rosu
Se taie miezul în cubuleţe şi se presară deasupra brânza fărâmiţată şi menta tăiată fâşiuţe subţiri. Simplu, nu?
Salată Salad Chef cu pui la grătar
Pieptul de pui se dezosează, apoi bucăţile de carne se un cu un pic de ulei, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se pun la fript pe grătar. După ce puiul e gata, se rumenesc tot pe grătar şi feliile de pâine, unse şi ele în prealabil cu puţin ulei şi presărate...
Salată Salanova cu şuncă
Se scot frunzele de salată, se trec rapid printr-un jet de apă rece, apoi se zvântă bine. Se taie fâşii. Roşia se scobeşte de miezul cu seminţe şi se taie cubuleţe. Într-un castron se pun salata, cubuleţele de roşie, castravetele tâiat felii subţiri,...
Salată cu crutoane
Se taie totul după preferinţă, se asezonează cu sare, piper, oţet, ulei şi mărar. Se serveşte salata cu bucăţi de pâine prăjită. Pentru cine nu e la dietă, în salată se mai pot pune fâşii de piept de pui la grătar. Poftă bună!
Salată de vinete cu ceapă verde
Vinetele se coc pe flacără sau pe grătarul cu cărbuni. Se lasă la răcit, apoi se despica pe jumătate şi cu o lingură se scoate miezul copt care se pune pe un tocător din lemn înclinat ca să se scurgă tot sucul din ele. Se toacă sau se fac piure şi se asezonează cu sare ,...
Salată "Făgăraş"
Se prepară o salată din ceapa tocată şi cubuleţe de roşie şi castravete. Se asezonează cu ulei, sare şi piper. Se pun straturi alternative de salată şi brânzică în pahare mici. Poftă bună!
Căpşuni cu mentă
Căpşunile se spală rapid sub jet de apă rece, se scurg, se taie cubuleţe şi se amestecă cu mentă proaspătă tocată. Se poate servi după 10 minute. Poftă bună!
Salată de roşii cu omletă
Se prepară salata din roşia tăiată cubuleţe, uleiul, un strop de oţet de vin,sare, piper şi un pic de mărar. Oul se bate bine se amestecă cu sare, piper, brânză, ceapă şi mărar tocate mărunt. Se prajeste omleta în tigaia de teflon neunsă . Când e gata se...
Salată de ciuperci cu usturoi şi mărar
Ciupercile se curăţă şi se toacă . Se adaugă mărarul, usturoiul tocat, sare, piper şi ulei. Se amestecă bine. Salata se serveşte alături de un ou ochi pregătit în tigaia de teflon. Poftă bună!
Salată cu ou şi brânză dulce
Se spală şi se taie legumele la mărimea dorită. Se amestecă cu sare, piper şi ulei. Pe o farfurie se pune salata , apoi se aşează biluţe de brânză dulce şi deasupra oul fiert cleios tăiat în sferturi. Se serveşte imediat!
Salată cu avocado, pui şi rodie
Miezul de avocado se scoate din coajă, apoi se taie în cubuleţe. Se amestecă cu pieptul de pui tăiat sau rupt fâşiuţe. Frişca lichidă se mixează cât să capete un pic de consistenţă. Se amestecă avocado şi puiul cu frişca, se potriveşte gustul...
Salata cu cartofi
Cartofii se pun la fiert in coaja. Apoi se racesc , se curata si se taie in cubulete mici. Rosia, ridichile si ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu cartofii , rondelele de castravete si maslinele feliate, apoi se pune putin ulei si se potriveste gustul cu sare, piper si...
Salata de pui
Pieptul de pui se pune la fiert. Cand e gata se raceste si se marunteste. Telina si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se face maioneza cu mixerul verical din ouale crude intregi, mustar, ulei, zeama de lamaie si sare. Se amesteca intr-un vas mai mare pieptul tocat,legumele...
Salata de vinete cu maioneza si ceapa calita
Se coc vinetele pe flacara aragazului. Se lasa la racit, apoi se curata si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se prepara maioneza : se pun in vasul mixerului vertical oul intreg, mustarul, uleiul si putina sare. Se mixeaza toate ingredientele si intr-un minut maioneza e gata. Se da la rece....
Salata de ardei copti
Ardeii se pun la copt direct pe flacara sau pe o plita. Cand sunt gata se pun intr+un castron, se presara putina sare pe ei, apoi se acopera pentru 10 minute. Se curata de pielita si cotoare si se pun un pic la scurs. Se paseaza la robot. Se adauga usturoi ras fin, sare si ulei. Se da la rece...
Morcov si telina cu maioneza
Morcovul si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Si usturoiul se rade marunt. Maioneza se prepara cu mixerul vertical din ingredientele puse toate odata . Atentie! Se foloseste si albusul, deci oul intreg. Se amesteca...
Salata boeuf
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Morcovii si pastarnacul se curata, se spala, se taie pe jumatate si se pun la fiert. Cand sunt gata se toaca toate legumele cubulete si se pun intr-un castron incapator. Se adauga mazarea scursa de zeama din conserva si castravetii murati taiati si...
Salata de ardei copti
Se taie fasiute mai mici ardeii, se sareaza si se pun ulei si otet. Se amesteca bine si se da salata la frigider pana la servire. Noi am avut un sos maioneza cu usturoi pentru servit.
Salata Merve
Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert mai putin timp dacat pentru piure. Se scurg si se pun intr-un castron. Se adauga pestele din conserva cu tot cu ulei, ceapa taiata julien, maslinele curatate de samburi, ardeiul gras taiat fasiute si se potriveste gustul cu sare,...