Carnea se spala si se pune la foc intr-o oala incapatoare.
Indepartam spuma care se foarmeaza deasupra carnii.
Legumele se curata si se spala.
Tocam radainoasele, morcovul, patrunjelul si telina.
Ceapa si ardeiul capia se pune intreg.
Adaugam legumele cand carnea este aproape gata...
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta.
Scarita o spalam bine cu apa calda.
Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita portinonata si lasam inca 3 minute sa se caleasca.
Adaugam apa 1,5 litri si lasam sa fiarba si...
Se pune sfecla rosie la fiert.
Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei.
Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii tocati, sarea, piperul si boiaua de ardei.
Dupa ce a fiert sfecla rosie se curata si se da pe...
Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare.
Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete.
Calim legumele in ulei pana se inmoaie bine.
Peste leguma adaugam scarita afumata, taiata bucati, dupa...
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Ceapa, ardeii, morcovul, telina si pastarnacul se curata si se taie marunt.
Rosiile spalate se decojesc si se taie bucatele mici.
Intr-o oala punem uleiul si lasam un pic sa se incinga la foc potrivit, adaugam ceapa, ardeii, morcovul,...
Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri.
Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa care le amestecam cu smantana.
Ceapa tocata, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina date pe...
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt (dupa preferinta).
Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute, apoi adaugam apa calda peste ele.
Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou,...
Se curata legumele, se spala si se taie cat de marunt va place.
Intr-o oala punem uleiul si ceapa la inmuiat, dupa 7 minute adaugam radacinoasele (punga cu legume congelate pentru ciorba) ceapa verde, tija apio, adaugam sare si piper si lasam pe foc pana se patrund bine. Adaugam buchetelele de...
Curatam si spalam legumele, le taiem cat de marunt dorim si le punem la calit ( inmuiat ) in ulei, mai putin dovlecelul. Cand legumele sunt aproape patrunse, adaugam dovleceii, ii condimentam dupa gust cu sare si piper si completam cu apa calda. Cand toate legumele sunt bine facute adaugam...
Supa de pui cu galuste de gris
Carnea se spala si se pune la foc intr-o oala incapatoare. Indepartam spuma care se foarmeaza deasupra carnii. Legumele se curata si se spala. Tocam radainoasele, morcovul, patrunjelul si telina. Ceapa si ardeiul capia se pune intreg. Adaugam legumele cand carnea este aproape gata...
Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Scarita o spalam bine cu apa calda. Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita portinonata si lasam inca 3 minute sa se caleasca. Adaugam apa 1,5 litri si lasam sa fiarba si...
Bors de sfecla rosie
Se pune sfecla rosie la fiert. Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei. Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii tocati, sarea, piperul si boiaua de ardei. Dupa ce a fiert sfecla rosie se curata si se da pe...
Bors rapid de fasole cu scarita afumata
Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare. Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete. Calim legumele in ulei pana se inmoaie bine. Peste leguma adaugam scarita afumata, taiata bucati, dupa...
Ciorba de cartofi cu afumatura
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Ceapa, ardeii, morcovul, telina si pastarnacul se curata si se taie marunt. Rosiile spalate se decojesc si se taie bucatele mici. Intr-o oala punem uleiul si lasam un pic sa se incinga la foc potrivit, adaugam ceapa, ardeii, morcovul,...
Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus
Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri. Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa care le amestecam cu smantana. Ceapa tocata, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina date pe...
Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt (dupa preferinta). Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute, apoi adaugam apa calda peste ele. Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou,...
Ciorba de loboda rosie
Se curata legumele, se spala si se taie cat de marunt va place. Intr-o oala punem uleiul si ceapa la inmuiat, dupa 7 minute adaugam radacinoasele (punga cu legume congelate pentru ciorba) ceapa verde, tija apio, adaugam sare si piper si lasam pe foc pana se patrund bine. Adaugam buchetelele de...
Ciorba de dovlecei zucchini cu smantana
Curatam si spalam legumele, le taiem cat de marunt dorim si le punem la calit ( inmuiat ) in ulei, mai putin dovlecelul. Cand legumele sunt aproape patrunse, adaugam dovleceii, ii condimentam dupa gust cu sare si piper si completam cu apa calda. Cand toate legumele sunt bine facute adaugam...