lira

1

Bucataras
incepator

Cluj

Bucataras din 10.07.2010

RETETE66
PRIETENI5
Retete / Dulciuri

Tarta cu rubarba si mere

In Prajituri la 8 Mai 2011

Rubarba se curata de partea atoasa si se taie rondele subtiri. Se pune rubarba la foc cu zaharul si apa, dupa care curatam merele si le adaugam peste. Lasam compozitia la foc pana scade si incepe sa se lege ca o dulceata. Tragem la o parte, lasam sa se raceasca si ne apucam de baza de...

Madlene

In Prajituri la 8 Mai 2011

Zaharul se amesteca intr-un vas cu vanilia si untul la tempeatura camerei. Ouale se separa, se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare, dupa care adaugam esenta de rom Se inglobeaza faina putin cate putin, si se amesteca pana rezulta un aluat omogen. Albusurile se bat spuma...

Coji de portocale confiate

In Dulciuri la 8 Mai 2011

Eu cojile de portocale le-am pastrat la frigider pana am adunat un kg. Se indeparteaza partea alba de pe fiecare coaja, dupa care se taie in fasii subtiri. Cojile se pun intr-o oala cu apa si se fierb in 3 ape. Cand apa incepe sa fiarba, se scurge apa si se pun din nou la fiert. Se repeta...

Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS

In Dulceata / Gem la 30 Sep 2010

Stafidele se pun intr-un bol impreuna cu romul cam jumatate de ora la inmuiat. Se stoarce sucul de lamaie. Merele se decojesc, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca imediat cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze. Se adauga stafidele cu romul. Merele impreuna cu stafidele se...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 20 Sep 2010

Laptele se pune intr-o oala la fiert. Albusurile se bat spuma tare. Cand laptele a fiert, se adauga albusurile batute cu o lingura de supa si se lasa putin sa fiarba, intorcandu-le de pe o parte pe ceealalta, dupa care se scot din lapte. Intr-un castron punem galbenusurile de la cele 5...

Muffins cu ananas

In Prajituri la 20 Sep 2010

Ananasul se taie fasii, dupa care trecem la prepararea aluatului. Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa...

Gogosi New Orleans

In Dulciuri la 20 Sep 2010

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zahar pana devine un amestec cremos. Peste galbenusuri se adauga sarea, sucul de portocale, uleiul, coaja de portocale si se amesteca bine. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si se adauga treptat peste galbenusuri,...

Prajitura cremoasa cu blat de cocos

In Prajituri la 8 Aug 2010

Pentru blat   batem albusurile pana se albesc, dupa care adaugam pe rand 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a incorporat adaugam faina si cocosul amestecand cu grija cu o lingura de lemn ( de jos in sus) sa nu se lase albusurile. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si o dam la...

Betisoare cu anason

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Ouale si zaharul se bat spuma cu mixerul, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam semintele de anason si mai amestecam putin. Compozitia rezultata este o compozitie destul de moale (curge), asemanatoare cu cea de chec. Punem compozitia intr-o punga de...

Fructe in gelatina

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Cine nu gaseste gelatina cu aroma de fructe puteti improviza, ca doar suntem in Romania si ne-am cam obisnuit sa inlocuim cu ceva ceea ce nu gasim :P). Varianta ar fi sa luati o gelatina simpla si sa o dizolvati in sirop de capsuni sau sirop de visine si putina apa. Fructele se spala...

Branzoaice

In Dulciuri la 19 Iul 2010

Aluatul este un aluat clasic de paine. Drojdia cu sarea se dizolva intr-o cescuta de apa calduta. In vasul in care este faina formam un "crater" si turnam drojdia dizolvata. Amestecam compozitia si pe masura ce apa este absorbita adaugam putin cate putin pana rezulta un aluat omogen....

Sirop de visine FARA FIERBERE

In Sirop / Compot la 13 Iul 2010

Visinele se spala si se curata de codite si samburi, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ele, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore. A doua zi adaugam zaharul si mai lasam inca 24 de ore Eu am mai amestecat in oala din cand in cand pentru ca zahaul are...

Sirop de capsuni FARA FIERBERE

In Sirop / Compot la 13 Iul 2010

Capsunii se spala si se curata de codite, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ei, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore. Salicilul este varianta ungureasca a conservantului (am pus si o poza cu el). Eu il prefer pentru ca nu schimba gustul siropului spre...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2010

Ciresele se spala, se scot samburii si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul.Amestecati la inceput pana se topeste zaharul, iar pe urma doar din cand in cand. Cand vedeti ca s-a legat deja compozitia puteti face proba ca sa vedeti daca e gata dulceata. Puneti pe o farfurioara o lingura...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2010

Dulceata de capsuni reteta In principiu la dulceata eu folosesc proportia 2 la 1, adica 2 parti fructe si o parte zahar. Capsunii se spala, se curata de codite si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul. As recomanda sa folositi o oala ceva mai mare pentru ca face destul de multa spuma la...

Dulceata de caise

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2010

Caisele se spala, se scot samburii si se taie bucati mai mici, cam in 4-6, depinde de marimea caisei. Punem caisele pe foc cu zaharul si le lasam la foc moderat. Amestecam doar la inceput pana se topeste zaharul si pe urma din cand in cand. Ca sa vedem cand este gata facem proba; Puneti...

Tarta cu coacaze rosii

In Prajituri la 12 Iul 2010

Untul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca pana devine o compozitie spumoasa. Adaugam pe rand galbenusurile, laptelle, praful de sare si faina in ploaie. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 minute sa se odihneasca. Se intinde aluatul in foaie, se tapeteaza o...

Prajitura cu crema de rom

In Prajituri la 11 Iul 2010

Faina amestecata cu praful de copt se pune intr-un bol impreuna cu zaharul, untul si cele 3 galbenusuuri si se amesteca pana obtinem un aluat. Aluatul rezultat se imparte in 3 si se formeaza 3 foi care se coc pe dosul unei tavi. Aluatul este destul de sfaramicios, motiv pentru care ar fi bine...

Prajitura cu branza de vaci

In Prajituri la 11 Iul 2010

Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa aiba compozitia unei smantana mai groase. Intr-un bol se pune branza...

Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Preparare Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci Taiteii se fierb in apa cu sare "conform instructiunilor de pe plic" (mama ce imi place cand vad chestia asta la retete :P ) Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de...

Raffaello

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Margarina se taie bucati. Untul eu l-am bagat 20 sec. la microunde, dupa care le punem in robot. Adaugam zaharul, laptele praf si cocosul si mixam compozitia. Din cocos punem doar 200 g, restul il pastram sa dam bilele de raffaello din el. Compozotia rezultate o dam la frigider pentru...

Prajitura aromata cu branza si portocale

In Prajituri la 11 Iul 2010

Pregatim un aluat fraged, asemanator cu cel de chec, din faina, smantana, ou, unt, praf de copt si esenta de vanilie. Ungem o tava cu pereti detasabili cu unt si o presaram cu faina, dupa care turnam baza prajiturii. Eu am facut tot in robot si crema de branza. Ouale se amesteca cu branza,...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se amesteca cu cele 2 linguri de gris si cu faina. Galbenusurile se adauga peste compozitia de branza, dupa care punem restul ingredientelor. Dupa ce s-au incorporat toate adaugam albusurile batute spuma amestecand incet de sus in jos ca sa nu...

Muffins cu rom

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Prima data preincalzim cuptorul, dupa care ne apucam de muffins. Faina se amesteca cu amidonul, praful de copt si sarea (eu le-am cernut intr-un bol). Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se topeste, dupa care adaugam untul topit, apoi laptele. Dupa ce se omogenizeaza adaugam compozitia...

Chipsuri de mere

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Merele se spala, se scoate cotorul de la fiecare din ele, dupa care se taie rondele. Intr-o oala mai mica sau un ibric fierbem putina apa si scufundam fiecare felie de mar in apa fierbinte pentru a nu-si schimba culoarea, dupa care stergem feliile cu un servet de hartie. Feliile de mere...

Cheesecake

In Prajituri la 11 Iul 2010

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam, dupa care adaugam untul topit. Amestecam si obtinem o crusta cu tenta sfaramicioasa. Tapetam o forma de tarta si dam tava la frigider pana facem crema. Branza de vaci care am luat-o eu nu era foarte fina, asa ca am mixat-o putin in robot...

Brigadeiro

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Laptele condensat se pune intr-o tigaie la foc mic impreuna cu untul. Se lasa la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa compozitia si se dezlipeste de pe tigaie. O sa vedeti ca are aspectul caramelelor. Dupa ce compozitia s-a racit vreo 10 minute se modeleaza bilute. Eu prima data am...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]