publicat la 05.11.2019
publicat la 05.11.2019
publicat la 05.11.2019
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Tocanita de rosii
Daca avem rosii le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert bine pasam rosiile . Separat punem la prajit (dar nu tare ) ceapa cu o lingura de faina.Cand e prajita adaugam pasta obtinuta de la rosii cu putina zeama in care au fiert sau punem pasta de rosii. Adaugam ardeiul, vegeta si la...
Prajitura cu mar
Bati ouale spuma cu vanilia ,zaharul ,apoi adaugi iaurtul ,uleiul, iar la final adaugam faina cat cuprinde, amestecata cu praful de copt (praful de copt se poate inlocui cu o linguirita de amoniac).Merele se dau pe razatoare, se storc si se amesteca cu gris si scortisoara. Se unge tava si se...
Fasole verde cu usturoi sau Pastai "aite"
Se curata si se taie bucatele fasolea, se opareste cu apa fierbinte si apoi se pune la fiert cu sare, vegeta si o ceapa. Se inabusa in ulei putin usturoi , apoi se adauga fasolea fiarta. Se opreste focul si se adauga daca mai e nevoie putina sare. Pofta buna.
Supa de chimen
Fierb chimenul in 2 l de apa si pe urma il strecor. Se caleste jumatate de minut un pic de ceapa cu o lingura plina de faina, sa nu se inchida la culoare si apoi se dilueaza cu apa. Se pune vegeta si se adauga supa in care am fiert chimenul.Se lasa sa dea un clocot. Se adauga patrunjel verde.Se...
Aperitiv cu vinete si dovlecei
Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel. Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic. Ardeii se taie si ei...
Gulas cu carne de vitel
Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa este calita se adauga carnea taiata bucatele, sare, piper dupa gust. Cand scade se mai adauga apa cat sa acopere carnea. Carnea se caleste la foc mic timp indelungat (cel putin 30 de minute). Cand carnea este frageda se adauga bulionul si...
Aripioare picante la cuptor
Spalam bine aripioarele, le asezam in tava impreuna cu ingredientele, putina apa si le dam la cuptor pana se rumenesc. Pofta buna!