leoflori

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 03.06.2009

RETETE71
PRIETENI13
Retete / Dulciuri

Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

In Prajituri la 4 Iul 2009

Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare. La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute. Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare.   Se...

Inghetata de zmeura

In Prajituri la 2 Iul 2009

Zmeura zdrobita la pasator si apoi strecurata se amesteca cu sucul de portocala si fructoza. Smantana se bate (fiind cu 15 % grasime nu se face frisca) si se amesteca cu piureul de zmeura. Se pune in vas de plastic si se da la congelator. Se scoate dupa 1 ora si se amesteca bine, ca sa nu...

Tort de ciocolata alba si zmeura

In Torturi la 30 Iun 2009

Blatul : Ciocolata si untul se topesc, dar separat.Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare. La sfarsit se adauga si...

Tort de ciocolata Monti

In Torturi la 27 Iun 2009

Mixam galbenusurile cu fructoza. Topim untul + cioco la bain marin, lasam la racit. Albusurile le batem cu fructoza. Turnam peste galbenusuri untul+cioco topite. Adaugam si albusurile spuma si mixam la viteza mica. Punem si esenta de rom. Turnam in tava de 22 cm tapetata cu hartie de copt si...

Bomboane de ciocolata

In Prajituri la 25 Iun 2009

Am topit ciocolata la bain-marie, am pus in tavite (tavite pt .cuburi de gheata + tavite de la cutiile de bomboane)  cate 1 aluna sau bucatica de mar. Puteti umple cu ce va place mai mult! Am turnat ciocolata calda.Le-am lasat la frigider peste noapte

Tort cu crema de vanilie si zmeura

In Torturi la 18 Iun 2009

Blatul :  Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura cu apa, pana cand se obtine o crema de consistenta unei alifii. Faina se amesteca (si cu cacao daca vrem blat de cacao) cu praful de copt si se adauga cate putin in amestecul de galbenusuri....

Chec Zebra

In Prajituri la 16 Iun 2009

Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt se adauga in compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu lingura de lemn. Se imparte compozitia in 2 castroane in mod egal. pentru crema amestecam...

Desert prajitura Kinder Pingui

In Prajituri la 11 Iun 2009

Glazura 1:  Toate ingredientele se amesteca pe foc (eu am pus la bain-marie), topindu-le fara a le fierbe. Se lasa la racit la temperatura camerei. Glazura 2:  se face la fel ca si Glazura 1. Crema :  Se mixeaza frisca pana se intareste bine, se adauga gelatina...

Chec de ciocolata cu banane

In Prajituri la 11 Iun 2009

Incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava mare de chec. Amestecam faina +cacao+zahar+praf copt+bicarbonat+sare. Separat mixam bine bananele zdrobite cu ouale,untul topit si esenta vanilie. Cu o lingura de lemn impaturim/amestecam usor ingredientele uscate cu...

Tarta cu branza dulce si fructe de padure

In Prajituri la 11 Iun 2009

Blatu l:  Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se infasoara in folie si se lasa la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie subtire si o punem in forma de tarta de 26 cm. Se pune peste foaie o hartie de copt cu boabe de fasole pt. ingreunat si se coace blatul cca 10...

Briose vesele

In Prajituri la 9 Iun 2009

Amestecam faina+praf de copt. Topim untul si il lasam la racit. Mixam ouale cu zaharul. Adaugam untul si laptele. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu lingura de lemn/spatula de jos in sus. Eu am amestecat tot la mixer la viteza mica cu paletele pt.framantat. Impartim...

Desert prajitura cuburi de gheata

In Prajituri la 9 Iun 2009

Bate albusurile spuma, adauga zaharul si bate iar pana se intaresc, ca o bezea. Adauga galbenusurile si cacaua, amestecand bine. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula, pana la omogenizare. Pune compozitia in tava unsa si tapetata cu...

Cozonac trandafir cu visine

In Prajituri la 8 Iun 2009

Am cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute). Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala si am framantat bine. A fost nevoie sa mai pun putina faina, pana nu s-a mai lipit de maini. Am...

Tort " Black & White" Michael Jackson

In Torturi la 8 Iun 2009

BLATUL : Frecam untul spuma cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam cca 3 minute. Punem faina(care a fost amestecata inainte cu praful de copt) ,alternand cu laptele. Mixam pana la omogenizare. Impartim compozitia in 2 parti egale....

Prajitura Hawaii

In Prajituri la 8 Iun 2009

Scurgem fructele si le taiem cubulete. Frecam untul cu zahar si sare, adaugam ouale si amestecam pana se dizolva zaharul. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in amestecul de unt-oua-zahar. La sfarsit adaugam sucul de lamaie si fructele. Turnam compozitia in forma unsa si tapetata cu...

Ecler Lebada cu vanilie

In Prajituri la 5 Iun 2009

  Pentru coji : amestecam faina+sare+zahar . Intr-un vas pe foc punem untul +apa pana fierb. Dam deoparte si turnam toata faina amestecand puternic. Punem iar pe foc si amestecam pana se desprinde coca de pe peretii vasului. Punem intr-un bol amestecul si il mixam...

Cosite cu rahat, nuci si stafide

In Prajituri la 5 Iun 2009

Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute). Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute si am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului. Formam un aluat (cam...

Desert pancakes a la Jamie Oliver

In Dulciuri la 4 Iun 2009

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Turnam cate putin lapte, apoi faina (care a fost amestecata cu praful de copt) si alternam pana se termina. Albusurile le batem spuma si le incorporam usor cu o lingura in amestecul de galbenusuri. Omogenizam. Incingem bine o tigaie de...

Tort Medena

In Torturi la 4 Iun 2009

  Rulada  :Amestecam albusurile cu zaharul si mixam pana se fac bat, apoi adaugam galbenusurile pe rand si la urma faina amestecata dinainte cu praf de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 10-15 minute pana devine aurie.O rasturnam cu tot cu hartia de copt pe...

Desert tort de ciocolata alba si frisca

In Torturi la 4 Iun 2009

Blat : La bain-marie (sau MW) topim ciocolata si lasam la racit. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute. Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua. Adaugam si ciocolata alba topita. Omogenizam bine, punem in forma de tort tapetata cu hartie si coacem 25 minute la 180 grade....

Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata

In Torturi la 3 Iun 2009

Pt. blat : amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare. Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile batute si se amesteca usor cu lingura/spatula. Punem in forma unsa cu unt si coacem 15 minute la 200 grade....

Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

In Prajituri la 3 Iun 2009

pt.blat : Ciocolata si untul se topesc, dar separat. Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare. La sfarsit se adauga si...

Afisate 31 - 52 din 52 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de pâine - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 09:44

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

pe 30.09 la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

pe 30.09 la 16:32

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]