Ouale se fierb tari şi se taie pe din doua.
Roşiile se scobesc.
In fiecare roşie se aşeaza cate o jumatate de ou, se pune cate o bucata de sardina, se pune maioneza şi se orneaza cu patrunjel verde.
Clatite:
Se bate oul se adauga laptele, faina, apa minerala, condimentele şi lingura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele;
Crema:
Avocado se curata, se zdrobeşte cu furculita şi se stropeşte cu zeama de la ½ de lamaie;...
Avocado se curata de coaja se taie felii şi se paseaza cu mixerul adaugandu-se zeama de lamaie ptr. a nu se ınnegri;
Ceapa şi usturoiul se curata se se toaca marunt.
Ouale se fierb se se toaca marunt;
Se amesteca avocado,ceapa,usturoiul,ouale şi se mixeaza adaugandu-se uleiul...
Dovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare;
Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc aprox.2 min.
Se lasa aceasta compozitie la racit;
Faina şi untul rece se framanta,se adauga...
fasolea se curata se spala, se curata şi se fierbe ın apa clocotica cu sare.
se scoate,se scurge şi se pune ın apa rece ptr. a-şi mentine culoarea.
se pune la scurs.
fasoalea se toaca marunt cu cutitul.
se pregateşte o maioneza dintr-un galbenuş de ou crud,sare şi usturoi...
conopida se desface buchetele;
ıntr-un vas se pune apa cu sare la fiert;cand apa da ın clocot se adauga conopida se lasa 5-6 minute
se scoate şi se pune la scurs.
batem ouale,adaugand pe rand parmesanul,faina,sarea,piperul şi patrunjelul.
dupa ce s-a scurs conopida se da prin...
legumele se dau prin razatoare,se scurg;
se adauga cele doua linguri de faina,ouale,branza sfaramata,verdeata şi condimentele;
se amesteca bine ingredientele ,se acopera cu folie de plastic şi se lasa sa se odihneasca.
se formeaza chiftelele cu mana uda şi se prajesc ın ulei ıncins...
Se caleşte usturoiul,adaugandu-se pe rand ardeiul,ciupercile,mortadela,roşiile curatate de coaja şi taiate cubulete;
Se calesc aprox.5-7 min.
Se fac cuiburi ın cratita cu legume şi se sparg ouale şi se adauga sarea şi piperul;
Se acopera cu capac şi se lasa pana sunt gata...
Anghinarea se pune la fiert ın apa cu sare şi zeama de la 1/2 lamaie aprox.30 minute.
Cartofii, mazarea şi morcovul se fierb şi se lasa la racit; dupa ce s-au racit se taie cubulete mici.
Uleiul de masline se amesteca cu sosul de rodii şi sarea adaugandu-se treptat zeama de la cealalta...
Spanacul se spala şi se toaca;
branza şi parmesanul se dau prin razatoare şi se amesteca cu spanacul.
Intr-un bol se bate iaurtul cu uleiul de masline(se opreşte putin ulei ptr.uns tava),se adauga ouale pe rand.
Intidem prima foaie pe care o ungem cu amestecul din iaurt ,punem din...
ardeii se coc,se curata de coaja şi seminte;
dovleceii se dau prin razatoare se pun ıntr-o tigaie non aderenta la foc moderat,adaugandu-se usturoiul ın coaja(ıl zdrobim putin)şi frunzele de busuioc;lasam dovleceii pe foc pana ışi lasa toata apa,scoatem usturoiul din compozitie....
Se prepara un sos din lapte ,1 ou,şi ulei(eu am pus ulei dupa ochi).
Se unge o tava cu ulei de masline ;se aşeaza prima foaie,se unge cu sos şi se pune branza amestecata cu patrunjel. Repetam operatia pana la ultima foaie;
In sosul ramas mai adaugam un ou. Cu acest sos ungem ultima...
Spanacul se spala, se toaca şi se opareşte; se lasa la scurs;
Ceapa se caleşte, se adauga carnea tocata; dupa aprox.10 min. se adauga spanacul şi se contiuna prajirea ptr.ınca aprox.15 min.
Foile se aşeaza una peste alta şi se taie ın patru.
Mixam ouale,apa,laptele şi uleiul....
ouale se bat spuma adaugandu-se treptat iaurtul şi uleiul.
se adauga branza şi caşcavalul ,dovlecei dati prin razatoare şi storşi;
se amesteca compozitia;peste se adauga ın ploaie faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarşit cimbrul uscat.
ıntr-o tava tapetata cu hartie de...
Salata portugheza (roşii aperitiv)
Ouale se fierb tari şi se taie pe din doua. Roşiile se scobesc. In fiecare roşie se aşeaza cate o jumatate de ou, se pune cate o bucata de sardina, se pune maioneza şi se orneaza cu patrunjel verde.
Clatite cu crema de avocado şi conopida
Clatite: Se bate oul se adauga laptele, faina, apa minerala, condimentele şi lingura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele; Crema: Avocado se curata, se zdrobeşte cu furculita şi se stropeşte cu zeama de la ½ de lamaie;...
Maioneza din avocado
Avocado se curata de coaja se taie felii şi se paseaza cu mixerul adaugandu-se zeama de lamaie ptr. a nu se ınnegri; Ceapa şi usturoiul se curata se se toaca marunt. Ouale se fierb se se toaca marunt; Se amesteca avocado,ceapa,usturoiul,ouale şi se mixeaza adaugandu-se uleiul...
Tarta cu dovlecei şi branzeturi
Dovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare; Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc aprox.2 min. Se lasa aceasta compozitie la racit; Faina şi untul rece se framanta,se adauga...
Salata de fasole verde cu maioneza şi usturoi
fasolea se curata se spala, se curata şi se fierbe ın apa clocotica cu sare. se scoate,se scurge şi se pune ın apa rece ptr. a-şi mentine culoarea. se pune la scurs. fasoalea se toaca marunt cu cutitul. se pregateşte o maioneza dintr-un galbenuş de ou crud,sare şi usturoi...
Conopida pane
conopida se desface buchetele; ıntr-un vas se pune apa cu sare la fiert;cand apa da ın clocot se adauga conopida se lasa 5-6 minute se scoate şi se pune la scurs. batem ouale,adaugand pe rand parmesanul,faina,sarea,piperul şi patrunjelul. dupa ce s-a scurs conopida se da prin...
Chiftele din legume cu sos de iaurt şi menta
legumele se dau prin razatoare,se scurg; se adauga cele doua linguri de faina,ouale,branza sfaramata,verdeata şi condimentele; se amesteca bine ingredientele ,se acopera cu folie de plastic şi se lasa sa se odihneasca. se formeaza chiftelele cu mana uda şi se prajesc ın ulei ıncins...
Oua pe pat de legume cu mortadela
Se caleşte usturoiul,adaugandu-se pe rand ardeiul,ciupercile,mortadela,roşiile curatate de coaja şi taiate cubulete; Se calesc aprox.5-7 min. Se fac cuiburi ın cratita cu legume şi se sparg ouale şi se adauga sarea şi piperul; Se acopera cu capac şi se lasa pana sunt gata...
Anghinare umpluta
Anghinarea se pune la fiert ın apa cu sare şi zeama de la 1/2 lamaie aprox.30 minute. Cartofii, mazarea şi morcovul se fierb şi se lasa la racit; dupa ce s-au racit se taie cubulete mici. Uleiul de masline se amesteca cu sosul de rodii şi sarea adaugandu-se treptat zeama de la cealalta...
Placinta cu spanac
Spanacul se spala şi se toaca; branza şi parmesanul se dau prin razatoare şi se amesteca cu spanacul. Intr-un bol se bate iaurtul cu uleiul de masline(se opreşte putin ulei ptr.uns tava),se adauga ouale pe rand. Intidem prima foaie pe care o ungem cu amestecul din iaurt ,punem din...
Aperitiv cu branza,dovlecei şi ardei
ardeii se coc,se curata de coaja şi seminte; dovleceii se dau prin razatoare se pun ıntr-o tigaie non aderenta la foc moderat,adaugandu-se usturoiul ın coaja(ıl zdrobim putin)şi frunzele de busuioc;lasam dovleceii pe foc pana ışi lasa toata apa,scoatem usturoiul din compozitie....
Placinta cu branza
Se prepara un sos din lapte ,1 ou,şi ulei(eu am pus ulei dupa ochi). Se unge o tava cu ulei de masline ;se aşeaza prima foaie,se unge cu sos şi se pune branza amestecata cu patrunjel. Repetam operatia pana la ultima foaie; In sosul ramas mai adaugam un ou. Cu acest sos ungem ultima...
Placinta cu spanac şi carne tocata
Spanacul se spala, se toaca şi se opareşte; se lasa la scurs; Ceapa se caleşte, se adauga carnea tocata; dupa aprox.10 min. se adauga spanacul şi se contiuna prajirea ptr.ınca aprox.15 min. Foile se aşeaza una peste alta şi se taie ın patru. Mixam ouale,apa,laptele şi uleiul....
Chec cu dovlecei
ouale se bat spuma adaugandu-se treptat iaurtul şi uleiul. se adauga branza şi caşcavalul ,dovlecei dati prin razatoare şi storşi; se amesteca compozitia;peste se adauga ın ploaie faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarşit cimbrul uscat. ıntr-o tava tapetata cu hartie de...