Spalam merele ,le taiem pe jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem apoi in feliute fine.
Le punem intr-un vas cu lingura de zahar si zeama de lamaie, le acoperim cu apa cat sa le acopere si le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasati-le doar un minut-doua, cat sa se...
Intr-un bol mixam cu un mixer ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, devin cremoase si deschise la culoare. Adaugam iaurtul, uleiul, vanilia si faina cernuta impreuna cu praful de copt ,amestecand cu un tel.
Acoperim cu hartie de copt udata inainte o tava...
In primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor desprinde usor.
Le spalam rapid cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine,apoi desprindem...
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul, apoi am adaugat uleiul si apa.
Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie, dupa care am incorporat lingura cu lingura faina si praful de copt.
Am turnat compozitia intr-o tava...
Intai am pregatit toate ingredientele,astfel incat untul sa aiba timp sa se inmoaie.
In vasul robotului am pus untul impreuna cu zaharul si am inceput sa mixez, am adaugat oul mixand in continuare, asigurandu-ma ca indulcitorul natural s-a topit (se topeste mai greu decat zaharul).
Am...
Prima data punem apa la fiert pentru spaghete, de obicei se pune 1 l de apa pentru 100 g de paste.
Cand a dat in fiert, saram si punem la fiert pastele atat catimp cat scrie pe ambalaj.
Intr-o tigaie incingem uleiul si calim putin usturoiul tocat, apoi adaugam sucul sau rosiile cubulete,...
Prima data tocam marunt ciocolata. Intr-o craticioara la foc mic punem laptele condensat, ciocolata tocata, un praf de sare si amestecam continuu pana se omgenizeaza bine compozitia si ciocolata este complet topita.
Stingeti focul si adaugati vanilia si nucile tocate. Pentru un plus de...
Prima data amestecam bine intr-un vas grisul,faina,zaharul,sarea si praful de copt.
Spalam merele (de preferat sa fie mere zemoase ) , le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja( daca nu va place cu coaja,curatati-le inainte ).Le amestecam apoi cu uleiul si esenta de vanilie....
Intr-o craticioara incalzim uleiul de masline si calim cateva minute la foc mic,ceapa tocata si usturoiul taiat felii. Decojim dovleacul si cartofii ,ii taiem cubulete si-i punem in cratita peste ceapa. Continuam sa calim in continuare inca 2-3 minute si apoi adaugam supa de legume si saram...
Sunt foarte usor si rapid de facut.
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt vas (eu folosesc un pahar gradat ) batem usor oul, adaugam laptele, uleiul si esenta .
Apoi turnam ingredientele lichide peste cele solide,...
Spanacul decongelat il stoarcem bine de lichid si il punem intr-un bol.Adaugam crema de branza,ouale,somonul tocat grob,ceapa tocata fin,sare si piper (nu exagerati cu sarea pentru ca somonul afumat contine si el destula :)) si amestecam pana se omogenizeaza .
Impartim compozitia de spanac in...
Trandafiri din foietaj si mere
Spalam merele ,le taiem pe jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem apoi in feliute fine. Le punem intr-un vas cu lingura de zahar si zeama de lamaie, le acoperim cu apa cat sa le acopere si le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasati-le doar un minut-doua, cat sa se...
PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC
Intr-un bol mixam cu un mixer ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, devin cremoase si deschise la culoare. Adaugam iaurtul, uleiul, vanilia si faina cernuta impreuna cu praful de copt ,amestecand cu un tel. Acoperim cu hartie de copt udata inainte o tava...
Dulceata din flori de soc
In primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor desprinde usor. Le spalam rapid cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine,apoi desprindem...
PRAJITURA CU CAPSUNI
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul, apoi am adaugat uleiul si apa. Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie, dupa care am incorporat lingura cu lingura faina si praful de copt. Am turnat compozitia intr-o tava...
Biscuiti cu ovaz si merisoare
Intai am pregatit toate ingredientele,astfel incat untul sa aiba timp sa se inmoaie. In vasul robotului am pus untul impreuna cu zaharul si am inceput sa mixez, am adaugat oul mixand in continuare, asigurandu-ma ca indulcitorul natural s-a topit (se topeste mai greu decat zaharul). Am...
Spaghete cu ton si masline
Prima data punem apa la fiert pentru spaghete, de obicei se pune 1 l de apa pentru 100 g de paste. Cand a dat in fiert, saram si punem la fiert pastele atat catimp cat scrie pe ambalaj. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim putin usturoiul tocat, apoi adaugam sucul sau rosiile cubulete,...
Desert cu ciocolata si lapte condensat
Prima data tocam marunt ciocolata. Intr-o craticioara la foc mic punem laptele condensat, ciocolata tocata, un praf de sare si amestecam continuu pana se omgenizeaza bine compozitia si ciocolata este complet topita. Stingeti focul si adaugati vanilia si nucile tocate. Pentru un plus de...
Prajitura cu mere - de post
Prima data amestecam bine intr-un vas grisul,faina,zaharul,sarea si praful de copt. Spalam merele (de preferat sa fie mere zemoase ) , le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja( daca nu va place cu coaja,curatati-le inainte ).Le amestecam apoi cu uleiul si esenta de vanilie....
Supa crema de dovleac
Intr-o craticioara incalzim uleiul de masline si calim cateva minute la foc mic,ceapa tocata si usturoiul taiat felii. Decojim dovleacul si cartofii ,ii taiem cubulete si-i punem in cratita peste ceapa. Continuam sa calim in continuare inca 2-3 minute si apoi adaugam supa de legume si saram...
Muffins cu nutella
Sunt foarte usor si rapid de facut. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt vas (eu folosesc un pahar gradat ) batem usor oul, adaugam laptele, uleiul si esenta . Apoi turnam ingredientele lichide peste cele solide,...
Rulada cu somon afumat si spanac
Spanacul decongelat il stoarcem bine de lichid si il punem intr-un bol.Adaugam crema de branza,ouale,somonul tocat grob,ceapa tocata fin,sare si piper (nu exagerati cu sarea pentru ca somonul afumat contine si el destula :)) si amestecam pana se omogenizeaza . Impartim compozitia de spanac in...