In primul rand se face crema, deoarece trebuie sa stea la rece pentru cateva ore. Poate sa stea si peste noapte la rece.
Pe baie de aburi punem toata ciocolata impreuna cu frisca. Cand s-a incalzit frisca, aproape de punctul de fierbere, se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza...
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza.
Separat se bat albusurile cu un praf de sare, pana rezulta o spuma densa.
Se incorporeaza aceasta spuma, treptat, in aluat....
Se porneste cuptorul la 175 grade C.
Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa.
Separat, se freaca galbenusurile cu uleiul, apoi se adauga laptele, vanilia si coaja de lamaie.
Se adauga...
In primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar.
Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de fierbere, se da focul la mic. Se ia cu o lingura din albusul batut si se pune peste lapte. Se tine albusul 1...
Aluat: Untul se taie in cuburi. In bolul mixerului se adauga acesta impreuna cu faina, sarea si zaharul. Se mixeaza si devine un aluat nisipos. Apoi se adauga oul si se mixeaza. Se adauga si apa treptat si iar se mixeaza. Devine un aluat omogen. Il infasuram in folie alimentara si il tinem in...
In bolul mixerului se pun faina, ouale, zaharul, untul topit si praful de copt.
Se mixeaza pana se leaga compozitia.
Bananele se paseaza separat cu o furculita, apoi se adauga peste compozitia de mai sus. Se adauga laptele si extractul de vanilie si se mai mixeaza putin.
Se pune...
Preparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este legat, vreo 5 minute. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca aluatul. Cand ajunge la temperatura...
Se pun pe foc apa cu zahărul până dau un clocot.
Se insiropeaza blaturile cu acest sirop.
Frisca se bate putin până se spumeaza. Se adaugă zahărul treptat si se bate până este gata. Nu se insista prea mult ca sa nu se taie frisca.
Crema de brânză se amesteca...
Desert tort cu ciocolata si zmeura
In primul rand se face crema, deoarece trebuie sa stea la rece pentru cateva ore. Poate sa stea si peste noapte la rece. Pe baie de aburi punem toata ciocolata impreuna cu frisca. Cand s-a incalzit frisca, aproape de punctul de fierbere, se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza...
Desert tort de clatite din albusuri
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza. Separat se bat albusurile cu un praf de sare, pana rezulta o spuma densa. Se incorporeaza aceasta spuma, treptat, in aluat....
Desert prajitura cu capsuni si bezea
Se porneste cuptorul la 175 grade C. Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa. Separat, se freaca galbenusurile cu uleiul, apoi se adauga laptele, vanilia si coaja de lamaie. Se adauga...
Desert Lapte de pasare
In primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar. Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de fierbere, se da focul la mic. Se ia cu o lingura din albusul batut si se pune peste lapte. Se tine albusul 1...
Desert tarta cu lemon curd si crema ciocolata alba
Aluat: Untul se taie in cuburi. In bolul mixerului se adauga acesta impreuna cu faina, sarea si zaharul. Se mixeaza si devine un aluat nisipos. Apoi se adauga oul si se mixeaza. Se adauga si apa treptat si iar se mixeaza. Devine un aluat omogen. Il infasuram in folie alimentara si il tinem in...
Desert banana bread
In bolul mixerului se pun faina, ouale, zaharul, untul topit si praful de copt. Se mixeaza pana se leaga compozitia. Bananele se paseaza separat cu o furculita, apoi se adauga peste compozitia de mai sus. Se adauga laptele si extractul de vanilie si se mai mixeaza putin. Se pune...
Desert choux a la creme
Preparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este legat, vreo 5 minute. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca aluatul. Cand ajunge la temperatura...
Desert tort cu oreo si banane
Se pun pe foc apa cu zahărul până dau un clocot. Se insiropeaza blaturile cu acest sirop. Frisca se bate putin până se spumeaza. Se adaugă zahărul treptat si se bate până este gata. Nu se insista prea mult ca sa nu se taie frisca. Crema de brânză se amesteca...