Feliile de franzela unse cu unt se pun in forma de tarta unsa si ea una langa alta,deasupra pe o felie de paine se pun felii de salam,rondele de rosii,pe felia de alaturi se pun felii de cascaval,rondele de rosii,se acopera cu alte felii de paine unse cu unt iar in golurile ramase se pun restul...
Rosiile si ceapa curatate de coaja si taiate le inabusim in ulei cu putina apa,adaugam restul de apa,radacina de galangal,bulionul,sare,lasam sa fiarba 20min iar dupa acest timpscoatem galangalul,pasam totul cu blenderul vertical,punem din nou pe foc,adaugam tapioca,busuiocul,amestecam sa nu se...
Punem la fiert morcovul curatat, spalat, taiat cubulete sau rondele cu putina apa si un praf de sare, doar cat sa le cuprinda. Dupa ce au fiert bine, adaugam laptele de cocos, untul si lasam sa fiarba 5-6 minute. Pasam apoi cu blenderul vertical, condimentam cu sare, piper, coriandru uscat,...
Gutuile spalate,taiate cubulete le punem la fiert cu zahar si 1cana cu apa;dupa ce au fiert foarte bine le pasam cu blenderul vertical(daca a ramas apa o scurgem);dupa ce piureul s-a racit,amestecam cu scortisoara,coaja de lamaie rasa si albusurile batute spuma cu zaharul vanilat si un praf de...
Morcovul si merele curatate,taiate cuburi,le fierbem in lapte iar dupa ce s-au fiert bine,le pasam cu blenderul,piureul obtinut il amestecam cu grisul fiert separat,galbenusul,zaharul,un praf de sare,untul topit,omogenizam totul bine apoi incorporam albusul spuma;rasturnam compozitia in forme...
Punem orezul la fiert in lapte cu zahar si un praf de sare; dupa ce a fiert si racit, adaugam coaja de citrice si oul batut;
Merele taiate in cubulete mici, le calim in unt impreuna cu 1 lingura de zahar brun; dupa ce s-au inmuiat si sucul s-a evaporat, pasam merele cu furculita dar nu de tot,...
Batem albusurile spuma tare cu zaharul pudra si vanilia,adaugam galbenusurile treptat si la final faina cernuta amestecand usor de jos in sus;
intindem aluatul in tava de la aragaz cu hartie si o lasam la cuptor 8-10min;
rasturnam blatul pe un prosop umed,desprindem hartia,ungem cu...
Feliile de paine unse cu unt,deasupra punem pastrama,apoi cascavalul,o rondea de rosie apoi o rondea ce ceapa taiata mai lata, iar rosia sa intre in ceapa.
Deasupra spargem cate 2oua,presaram sare si piper.
Punem feliile de paine in tava pe hartie de copt,se tine la cuptor 10-12min si se...
Intr-un vas am pus laptele,zaharul,fulgii de amarant pe foc,am amestecat continuu pana s-a ingrosat,am pus in boluri,deasupra 2linguri de dulceata de visine,am pus bolurile la frigider 1h apoi am servit;este extraordinar de bun,merita sa incercati,dar mai ales pentru copii.
Paine mic-dejun
Feliile de franzela unse cu unt se pun in forma de tarta unsa si ea una langa alta,deasupra pe o felie de paine se pun felii de salam,rondele de rosii,pe felia de alaturi se pun felii de cascaval,rondele de rosii,se acopera cu alte felii de paine unse cu unt iar in golurile ramase se pun restul...
Supa de rosii cu tapioca
Rosiile si ceapa curatate de coaja si taiate le inabusim in ulei cu putina apa,adaugam restul de apa,radacina de galangal,bulionul,sare,lasam sa fiarba 20min iar dupa acest timpscoatem galangalul,pasam totul cu blenderul vertical,punem din nou pe foc,adaugam tapioca,busuiocul,amestecam sa nu se...
Spuma de morcov cu lapte de cocos
Punem la fiert morcovul curatat, spalat, taiat cubulete sau rondele cu putina apa si un praf de sare, doar cat sa le cuprinda. Dupa ce au fiert bine, adaugam laptele de cocos, untul si lasam sa fiarba 5-6 minute. Pasam apoi cu blenderul vertical, condimentam cu sare, piper, coriandru uscat,...
Sufleu de gutui
Gutuile spalate,taiate cubulete le punem la fiert cu zahar si 1cana cu apa;dupa ce au fiert foarte bine le pasam cu blenderul vertical(daca a ramas apa o scurgem);dupa ce piureul s-a racit,amestecam cu scortisoara,coaja de lamaie rasa si albusurile batute spuma cu zaharul vanilat si un praf de...
Sufleu de morcovi
Morcovul si merele curatate,taiate cuburi,le fierbem in lapte iar dupa ce s-au fiert bine,le pasam cu blenderul,piureul obtinut il amestecam cu grisul fiert separat,galbenusul,zaharul,un praf de sare,untul topit,omogenizam totul bine apoi incorporam albusul spuma;rasturnam compozitia in forme...
Budinca de orez cu mere
Punem orezul la fiert in lapte cu zahar si un praf de sare; dupa ce a fiert si racit, adaugam coaja de citrice si oul batut; Merele taiate in cubulete mici, le calim in unt impreuna cu 1 lingura de zahar brun; dupa ce s-au inmuiat si sucul s-a evaporat, pasam merele cu furculita dar nu de tot,...
Broscuta vesela
Batem albusurile spuma tare cu zaharul pudra si vanilia,adaugam galbenusurile treptat si la final faina cernuta amestecand usor de jos in sus; intindem aluatul in tava de la aragaz cu hartie si o lasam la cuptor 8-10min; rasturnam blatul pe un prosop umed,desprindem hartia,ungem cu...
Mic dejun cu oua de prepelita
Feliile de paine unse cu unt,deasupra punem pastrama,apoi cascavalul,o rondea de rosie apoi o rondea ce ceapa taiata mai lata, iar rosia sa intre in ceapa. Deasupra spargem cate 2oua,presaram sare si piper. Punem feliile de paine in tava pe hartie de copt,se tine la cuptor 10-12min si se...
Lapte cu amaranth
Intr-un vas am pus laptele,zaharul,fulgii de amarant pe foc,am amestecat continuu pana s-a ingrosat,am pus in boluri,deasupra 2linguri de dulceata de visine,am pus bolurile la frigider 1h apoi am servit;este extraordinar de bun,merita sa incercati,dar mai ales pentru copii.