Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI356
Retete / Fructe de mare

Creveti decorticati in sos de lamaie

In Fructe de mare la 3 Aug 2019

Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece. Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si margarina. Adaugam crevetii condimentati in prealabil si stropiti cu ulei de masline. Se lasa la foc...

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

In Fructe de mare la 31 Mai 2019

Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare de usturoi putin strivit si fulgi de peperoncino, lasam sa se incalzeasca putin. Se pun inelele de...

Seppie con patate all'inferno

In Fructe de mare la 26 Feb 2018

Sepia se curata si se taie bucati potrivite, la fel si cartofii. Intr-o cratita punem ulei de masline, usturoiul taiat felii, frunze de salvie si peperoncino. Adaugam bucatiile de sepie, le lasam sa se rumeneasca putin si sa isi schimbe culoarea, acoperim cu capac. Punem vinul alb si...

Creveti marinati la gratar

In Fructe de mare la 28 Sep 2017

Crevetii se clatesc bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, punem crevetii scursi, uleiul de masline si condimentele, amestecam usor cu mana si lasam la rece cateva ore. Asezam crevetii cu grija pe gratar si ii lasam sa se faca pe ambele parti. Aveti grija sa nu se...

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

In Fructe de mare la 6 Mai 2017

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita). Se scot apoi si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, punem ulei de masline si usturoiul pisat, punem...

Creveti in lapte de cocos

In Fructe de mare la 8 Mar 2017

Crevetii se curata bine de coada, cap, coaja de deasupra, se clatesc sub apa rece si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron cu ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Lasam la frigider cateva ore. Punem marinada si crevetii intr-o tigaie wok, lasam sa se patrunda putin pe ambele...

Calamar pane

In Fructe de mare la 14 Mai 2016

Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie nu foarte groasa, punem sare si piper. Punem inelele de calamar in compozitie, le scurgem si le...

Creveti cu cardamom si usturoi

In Fructe de mare la 22 Apr 2016

Crevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se caleasca usturoiul. Punem crevetii scursi,mai completam cu putin ulei de masline,punem vinul si...

Creveti marinati la cuptor

In Fructe de mare la 24 Dec 2015

Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se lasa peste noapte. Se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu sosul de la marinada,deasupra...

Orez cu vongole

In Fructe de mare la 30 Sep 2015

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei de masline cateva minute dupa care se adauga pasta de rosii,sare si piper. Dupa cateva minute se adauga vongolele scurse de apa peste sosul de rosii. Orezul se spala si se pune la fiert in apa intr-o craticioara. Cand e fiert orezul se pune peste...

Creveti in sos dulce picant cu busuioc

In Fructe de mare la 5 Aug 2015

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute. Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de masline. Se stinge cu vinul alb,se pun frunzele de busuioc si rosiile taiate in patru. Se...

Creveti cu ananas si chilli

In Fructe de mare la 10 Dec 2014

Crevetii se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline, adaugandu-se si un catel de usturoi intreg. Dupa cateva minute se adauga crevetii, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu prosecco. Cand s-a evaporat alcoolul...

Midii in sos de vin cu lamaie

In Fructe de mare la 12 Oct 2014

Midiile se curata bine cu un burete de sarma. Ceapa verde(se pune doar partea alba),se taie feliute si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul lasat intreg. Se pune vinul alb si midiile,rosia taiata cuburi,condimentele si acoperim cu un capac. Se lasa cam 5-10 minute...

Midii prajite

In Fructe de mare la 26 Aug 2014

Intr-o farfurie punem malaiul. Se ia midiile se dau prin malai si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie . Se stropesc cu zeama de lamaie. Se pot servii cu mujdei de usturoi

Creveti in sos de ceapa cu lamaie

In Fructe de mare la 26 Noi 2013

Ceapa se taie feliute subtiri,se pune la calit in ulei de masline,se pune putin busuioc si piper si se stinge cu vinul rose. Crevetii se clatesc sub jet de apa si se adauga peste ceapa inmuiata in vin,se stoarce zeama de lamaie ,se adauga condimentele si se amesteca bine. Usturoiul se...

Midii in sos scazut de smantana picant(reteta nr 500)

In Fructe de mare la 2 Sep 2013

Se pun midiile congelate intr-o tigaie,adaugam condimentele,usturoiul taiat felii si untul si frunzele de busuioc si lasam la foc mic. Se adauga vinul si se lasa sa patrunda gustul in midii. Cand sunt aproape gata se adauga smantana lichida amestecand cu grija. Se servesc calde...

Midii in sos de portocale

In Fructe de mare la 14 Iun 2013

Midiile se curata bine cu ceva aspru,pentru a se curata bine.Se clatesc sub jet de apa rece. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in putin unt.Adaugam busuioc,sare,piper.Si usturoiul strivit. Se pune ceapa calita si usturoiul intr-o craticioara,adaugam si midiile,si vinul...

Creveti in sos de portocale

In Fructe de mare la 7 Iun 2013

Crevetii se curata de cap,se clatesc bine si se pun intr-un castron la marinat.Stropim cu ulei de masline,vin alb,sare,piper si curcuma pentru 30 minute. Punem crevetii la prajit in sosul lasat de la marinat  si ii lasam pe ambele parti cateva minute.Adaugam untul,busuiocul,sucul de...

Midii marinate cu smantana

In Fructe de mare la 2 Feb 2013

Midiile se curata si se spala foarte bine.Cele care sunt desfacute sau crapate se arunca,nu se mananca!!!!!!Intr-o oala mare,se pune untul cu ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit.Se lasa timp de 5 minute.Se adauga condimentele.Intr-un mojar se pune usturoiul pisat,se face pasta...

Creveti in sos de usturoi

In Fructe de mare la 1 Feb 2013

Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie. Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii...

Creveti trasi in unt cu marar si usturoi

In Fructe de mare la 31 Ian 2013

Se spala bine crevetii si se pun pe un servet de hartie sa absoarba apa.Intr-o tigaie punem unt,usturoiul il pisam si mararul il tocam marunt.Se adauga in tigaie impreuna cu condimentele.Adaugam si crevetii si lasam  5-10 minute pana se fac si prind gustul amestecului.

Mejillones a la marinera

In Fructe de mare la 24 Noi 2012

Midiile se spala foarte bine si se curata cu o perie de sarma.Morcovul si dovlecelul se dau pe razatoarea mare,se pun la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul strivit.Conserva de rosii,impreuna cu 1 lingura de ulei de masline si putin busuioc se baga in blender.Pasta formata se adauga in...

Orez cu creveti si midii

In Fructe de mare la 24 Sep 2012

Orezul se spala si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se caleste 2 minute si se adauga putina apa. Intr-o oala separat punem morcovul intreg la fiert in apa cu sare si cubul maggi. Dupa ce a fiert morcovul se scoate si se lasa sa se raceasca. Supa formata se adauga putin cate...

Midii in sos de smantana

In Fructe de mare la 24 Iul 2012

Punem untul intr-o tigaie wok, dupa ce s-a topit adaugam midiile congelate, le lasam putin la calit, adaugam piper alb, frunze de ardei picant, sare, patrunjel uscat si busuioc. Se adauga vinul alb (cat sa acopere midiile) si le lasam la foc mic sa fiarba. Separat se pune intr-o tigaie...

Stridii cu sos de ceapa si unt

In Fructe de mare la 22 Iun 2012

Se spala fiecare bucata foarte bine, se freaca cu peria de sarma pentru a inlatura totul. Se pune intr-o tava si se da la cuptor 10-15 minute. Intr-o tigaie se pune unt si ceapa taiata marunt, se lasa pana se rumeneste, dupa care se stinge cu 1/2 cana de vin alb sau rosu, se adauga si putin...

Cozze alla marinara

In Fructe de mare la 3 Mai 2012

Se spala foarte bine midiile, se da chiar cu un burete de sarma pe ele ca sa se curete de tot. Intr-o tigaie wok punem uleiul de masline, condimentele si usturoiul zdrobit, dupa cateva minute se adauga midiile, se acopera cu un capac 5 minute, se subtiaza bulionul cu vinul alb si se adauga...

Creveti la cuptor cu rosii

In Fructe de mare la 26 Apr 2012

Crevetii se spala cu apa rece, se condimenteaza, fiecare cu ce doreste (eu am pus busuioc, vegeta si piper si ptraunjel marunt). Se stropesc cu ulei de masline si lamaie si se lasa la rece 10 minute. Rosia si usturoiul se taie felii subtiri si se adauga intr-un vas termorezistent. Adaugam si...

Salata de fructe de mare

In Fructe de mare la 11 Mar 2012

Se scurg fructele de mare,se aseaza in farfurii,se topeste cu putin ulei de masline si se stropesc cu lamaie in abundenta!

Afisate 1 - 28 din 28 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]