Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece.
Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si margarina.
Adaugam crevetii condimentati in prealabil si stropiti cu ulei de masline.
Se lasa la foc...
Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa.
Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare de usturoi putin strivit si fulgi de peperoncino, lasam sa se incalzeasca putin.
Se pun inelele de...
Sepia se curata si se taie bucati potrivite, la fel si cartofii.
Intr-o cratita punem ulei de masline, usturoiul taiat felii, frunze de salvie si peperoncino.
Adaugam bucatiile de sepie, le lasam sa se rumeneasca putin si sa isi schimbe culoarea, acoperim cu capac.
Punem vinul alb si...
Crevetii se clatesc bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
Intr-un castron, punem crevetii scursi, uleiul de masline si condimentele, amestecam usor cu mana si lasam la rece cateva ore.
Asezam crevetii cu grija pe gratar si ii lasam sa se faca pe ambele parti.
Aveti grija sa nu se...
Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita).
Se scot apoi si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie, punem ulei de masline si usturoiul pisat, punem...
Crevetii se curata bine de coada, cap, coaja de deasupra, se clatesc sub apa rece si se lasa la scurs.
Se pun intr-un castron cu ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Lasam la frigider cateva ore.
Punem marinada si crevetii intr-o tigaie wok, lasam sa se patrunda putin pe ambele...
Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa.
Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie nu foarte groasa, punem sare si piper.
Punem inelele de calamar in compozitie, le scurgem si le...
Crevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se caleasca usturoiul.
Punem crevetii scursi,mai completam cu putin ulei de masline,punem vinul si...
Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron.
Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se lasa peste noapte.
Se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu sosul de la marinada,deasupra...
Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei de masline cateva minute dupa care se adauga pasta de rosii,sare si piper.
Dupa cateva minute se adauga vongolele scurse de apa peste sosul de rosii.
Orezul se spala si se pune la fiert in apa intr-o craticioara.
Cand e fiert orezul se pune peste...
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute.
Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de masline.
Se stinge cu vinul alb,se pun frunzele de busuioc si rosiile taiate in patru.
Se...
Crevetii se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs.
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline, adaugandu-se si un catel de usturoi intreg.
Dupa cateva minute se adauga crevetii, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu prosecco.
Cand s-a evaporat alcoolul...
Midiile se curata bine cu un burete de sarma.
Ceapa verde(se pune doar partea alba),se taie feliute si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul lasat intreg.
Se pune vinul alb si midiile,rosia taiata cuburi,condimentele si acoperim cu un capac.
Se lasa cam 5-10 minute...
Intr-o farfurie punem malaiul.
Se ia midiile se dau prin malai si se pun la prajit in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie .
Se stropesc cu zeama de lamaie.
Se pot servii cu mujdei de usturoi
Ceapa se taie feliute subtiri,se pune la calit in ulei de masline,se pune putin busuioc si piper si se stinge cu vinul rose.
Crevetii se clatesc sub jet de apa si se adauga peste ceapa inmuiata in vin,se stoarce zeama de lamaie ,se adauga condimentele si se amesteca bine.
Usturoiul se...
Se pun midiile congelate intr-o tigaie,adaugam condimentele,usturoiul taiat felii si untul si frunzele de busuioc si lasam la foc mic.
Se adauga vinul si se lasa sa patrunda gustul in midii.
Cand sunt aproape gata se adauga smantana lichida amestecand cu grija.
Se servesc calde...
Midiile se curata bine cu ceva aspru,pentru a se curata bine.Se clatesc sub jet de apa rece.
Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in putin unt.Adaugam busuioc,sare,piper.Si usturoiul strivit.
Se pune ceapa calita si usturoiul intr-o craticioara,adaugam si midiile,si vinul...
Crevetii se curata de cap,se clatesc bine si se pun intr-un castron la marinat.Stropim cu ulei de masline,vin alb,sare,piper si curcuma pentru 30 minute.
Punem crevetii la prajit in sosul lasat de la marinat si ii lasam pe ambele parti cateva minute.Adaugam untul,busuiocul,sucul de...
Midiile se curata si se spala foarte bine.Cele care sunt desfacute sau crapate se arunca,nu se mananca!!!!!!Intr-o oala mare,se pune untul cu ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit.Se lasa timp de 5 minute.Se adauga condimentele.Intr-un mojar se pune usturoiul pisat,se face pasta...
Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie.
Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii...
Se spala bine crevetii si se pun pe un servet de hartie sa absoarba apa.Intr-o tigaie punem unt,usturoiul il pisam si mararul il tocam marunt.Se adauga in tigaie impreuna cu condimentele.Adaugam si crevetii si lasam 5-10 minute pana se fac si prind gustul amestecului.
Midiile se spala foarte bine si se curata cu o perie de sarma.Morcovul si dovlecelul se dau pe razatoarea mare,se pun la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul strivit.Conserva de rosii,impreuna cu 1 lingura de ulei de masline si putin busuioc se baga in blender.Pasta formata se adauga in...
Orezul se spala si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se caleste 2 minute si se adauga putina apa.
Intr-o oala separat punem morcovul intreg la fiert in apa cu sare si cubul maggi. Dupa ce a fiert morcovul se scoate si se lasa sa se raceasca. Supa formata se adauga putin cate...
Punem untul intr-o tigaie wok, dupa ce s-a topit adaugam midiile congelate, le lasam putin la calit, adaugam piper alb, frunze de ardei picant, sare, patrunjel uscat si busuioc. Se adauga vinul alb (cat sa acopere midiile) si le lasam la foc mic sa fiarba.
Separat se pune intr-o tigaie...
Se spala fiecare bucata foarte bine, se freaca cu peria de sarma pentru a inlatura totul. Se pune intr-o tava si se da la cuptor 10-15 minute. Intr-o tigaie se pune unt si ceapa taiata marunt, se lasa pana se rumeneste, dupa care se stinge cu 1/2 cana de vin alb sau rosu, se adauga si putin...
Se spala foarte bine midiile, se da chiar cu un burete de sarma pe ele ca sa se curete de tot.
Intr-o tigaie wok punem uleiul de masline, condimentele si usturoiul zdrobit, dupa cateva minute se adauga midiile, se acopera cu un capac 5 minute, se subtiaza bulionul cu vinul alb si se adauga...
Crevetii se spala cu apa rece, se condimenteaza, fiecare cu ce doreste (eu am pus busuioc, vegeta si piper si ptraunjel marunt). Se stropesc cu ulei de masline si lamaie si se lasa la rece 10 minute. Rosia si usturoiul se taie felii subtiri si se adauga intr-un vas termorezistent. Adaugam si...
Creveti decorticati in sos de lamaie
Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece. Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si margarina. Adaugam crevetii condimentati in prealabil si stropiti cu ulei de masline. Se lasa la foc...
Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi
Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare de usturoi putin strivit si fulgi de peperoncino, lasam sa se incalzeasca putin. Se pun inelele de...
Seppie con patate all'inferno
Sepia se curata si se taie bucati potrivite, la fel si cartofii. Intr-o cratita punem ulei de masline, usturoiul taiat felii, frunze de salvie si peperoncino. Adaugam bucatiile de sepie, le lasam sa se rumeneasca putin si sa isi schimbe culoarea, acoperim cu capac. Punem vinul alb si...
Creveti marinati la gratar
Crevetii se clatesc bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, punem crevetii scursi, uleiul de masline si condimentele, amestecam usor cu mana si lasam la rece cateva ore. Asezam crevetii cu grija pe gratar si ii lasam sa se faca pe ambele parti. Aveti grija sa nu se...
Tentacule de caracatita cu piure de cartofi
Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita). Se scot apoi si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, punem ulei de masline si usturoiul pisat, punem...
Creveti in lapte de cocos
Crevetii se curata bine de coada, cap, coaja de deasupra, se clatesc sub apa rece si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron cu ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Lasam la frigider cateva ore. Punem marinada si crevetii intr-o tigaie wok, lasam sa se patrunda putin pe ambele...
Calamar pane
Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie nu foarte groasa, punem sare si piper. Punem inelele de calamar in compozitie, le scurgem si le...
Creveti cu cardamom si usturoi
Crevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se caleasca usturoiul. Punem crevetii scursi,mai completam cu putin ulei de masline,punem vinul si...
Creveti marinati la cuptor
Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se lasa peste noapte. Se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu sosul de la marinada,deasupra...
Orez cu vongole
Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei de masline cateva minute dupa care se adauga pasta de rosii,sare si piper. Dupa cateva minute se adauga vongolele scurse de apa peste sosul de rosii. Orezul se spala si se pune la fiert in apa intr-o craticioara. Cand e fiert orezul se pune peste...
Creveti in sos dulce picant cu busuioc
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute. Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de masline. Se stinge cu vinul alb,se pun frunzele de busuioc si rosiile taiate in patru. Se...
Creveti cu ananas si chilli
Crevetii se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline, adaugandu-se si un catel de usturoi intreg. Dupa cateva minute se adauga crevetii, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu prosecco. Cand s-a evaporat alcoolul...
Midii in sos de vin cu lamaie
Midiile se curata bine cu un burete de sarma. Ceapa verde(se pune doar partea alba),se taie feliute si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul lasat intreg. Se pune vinul alb si midiile,rosia taiata cuburi,condimentele si acoperim cu un capac. Se lasa cam 5-10 minute...
Midii prajite
Intr-o farfurie punem malaiul. Se ia midiile se dau prin malai si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie . Se stropesc cu zeama de lamaie. Se pot servii cu mujdei de usturoi
Creveti in sos de ceapa cu lamaie
Ceapa se taie feliute subtiri,se pune la calit in ulei de masline,se pune putin busuioc si piper si se stinge cu vinul rose. Crevetii se clatesc sub jet de apa si se adauga peste ceapa inmuiata in vin,se stoarce zeama de lamaie ,se adauga condimentele si se amesteca bine. Usturoiul se...
Midii in sos scazut de smantana picant(reteta nr 500)
Se pun midiile congelate intr-o tigaie,adaugam condimentele,usturoiul taiat felii si untul si frunzele de busuioc si lasam la foc mic. Se adauga vinul si se lasa sa patrunda gustul in midii. Cand sunt aproape gata se adauga smantana lichida amestecand cu grija. Se servesc calde...
Midii in sos de portocale
Midiile se curata bine cu ceva aspru,pentru a se curata bine.Se clatesc sub jet de apa rece. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in putin unt.Adaugam busuioc,sare,piper.Si usturoiul strivit. Se pune ceapa calita si usturoiul intr-o craticioara,adaugam si midiile,si vinul...
Creveti in sos de portocale
Crevetii se curata de cap,se clatesc bine si se pun intr-un castron la marinat.Stropim cu ulei de masline,vin alb,sare,piper si curcuma pentru 30 minute. Punem crevetii la prajit in sosul lasat de la marinat si ii lasam pe ambele parti cateva minute.Adaugam untul,busuiocul,sucul de...
Midii marinate cu smantana
Midiile se curata si se spala foarte bine.Cele care sunt desfacute sau crapate se arunca,nu se mananca!!!!!!Intr-o oala mare,se pune untul cu ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit.Se lasa timp de 5 minute.Se adauga condimentele.Intr-un mojar se pune usturoiul pisat,se face pasta...
Creveti in sos de usturoi
Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie. Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii...
Creveti trasi in unt cu marar si usturoi
Se spala bine crevetii si se pun pe un servet de hartie sa absoarba apa.Intr-o tigaie punem unt,usturoiul il pisam si mararul il tocam marunt.Se adauga in tigaie impreuna cu condimentele.Adaugam si crevetii si lasam 5-10 minute pana se fac si prind gustul amestecului.
Mejillones a la marinera
Midiile se spala foarte bine si se curata cu o perie de sarma.Morcovul si dovlecelul se dau pe razatoarea mare,se pun la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul strivit.Conserva de rosii,impreuna cu 1 lingura de ulei de masline si putin busuioc se baga in blender.Pasta formata se adauga in...
Orez cu creveti si midii
Orezul se spala si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se caleste 2 minute si se adauga putina apa. Intr-o oala separat punem morcovul intreg la fiert in apa cu sare si cubul maggi. Dupa ce a fiert morcovul se scoate si se lasa sa se raceasca. Supa formata se adauga putin cate...
Midii in sos de smantana
Punem untul intr-o tigaie wok, dupa ce s-a topit adaugam midiile congelate, le lasam putin la calit, adaugam piper alb, frunze de ardei picant, sare, patrunjel uscat si busuioc. Se adauga vinul alb (cat sa acopere midiile) si le lasam la foc mic sa fiarba. Separat se pune intr-o tigaie...
Stridii cu sos de ceapa si unt
Se spala fiecare bucata foarte bine, se freaca cu peria de sarma pentru a inlatura totul. Se pune intr-o tava si se da la cuptor 10-15 minute. Intr-o tigaie se pune unt si ceapa taiata marunt, se lasa pana se rumeneste, dupa care se stinge cu 1/2 cana de vin alb sau rosu, se adauga si putin...
Cozze alla marinara
Se spala foarte bine midiile, se da chiar cu un burete de sarma pe ele ca sa se curete de tot. Intr-o tigaie wok punem uleiul de masline, condimentele si usturoiul zdrobit, dupa cateva minute se adauga midiile, se acopera cu un capac 5 minute, se subtiaza bulionul cu vinul alb si se adauga...
Creveti la cuptor cu rosii
Crevetii se spala cu apa rece, se condimenteaza, fiecare cu ce doreste (eu am pus busuioc, vegeta si piper si ptraunjel marunt). Se stropesc cu ulei de masline si lamaie si se lasa la rece 10 minute. Rosia si usturoiul se taie felii subtiri si se adauga intr-un vas termorezistent. Adaugam si...
Salata de fructe de mare
Se scurg fructele de mare,se aseaza in farfurii,se topeste cu putin ulei de masline si se stropesc cu lamaie in abundenta!