publicat la 14.02.2016
publicat la 13.02.2016
publicat la 11.02.2016
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Sarmale in foi de varza acra si afumatura
Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore. Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat ...
Pilaf cu carne de cocos
Am portionat carnea si am spalat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat si spalat. Am pus carnea impreuna cu legumele (inclusiv ardeiul congelat) si un praf de sare in oala sub presiune. Am turnat aproximativ1,5 l apa si le-am fiert 25 de minute. Cand au fiert le-am scos, am inlaturat ceapa...
Varza murata cu coasta afumata
Am pus varza in apa rece si am lasat-o 3 ore la desarat. Am portionat coasta si am fiert-o pe jumatate. Am pus intr-un tuci o lingura de untura si cand s-a incins am adaugat varza tocata marunt. Am calit-o 10 minute si am adaugat coastele fierte si doua polonice din zeama in care au fiert...
Bulz "Taci si înghite"
Din apa, lapte, malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit. Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie carnatii taiati rondele si carnea bucatele subtiri. Le-am lasat la prajit 7-8 minute fara sa adaug ulei. Intr-un vas yena,...
Tocanita de telina cu pui
Spalam si portionam carnea de pui. Punem uleiul la incins intr-o cratita si rumenim usor carnea. O scoatem, adaugam ceapa tocata cubulete si o calim. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica apoi ardeiul gras. Le lasam la calit 2-3 minute si adaugam telina curatata spalata si taiata cubulete...
Mancare de mazare cu carne de porc
Am spalat carnea bine si am portionat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat, spalat si le-am taiat cubulete. Am pus legumele si carnea in oala sub presiune, am adaugat un praf de sare, frunza de dafin, apa cat sa le acopere si am lasat sa fiarba 20 de minute. Am inchis focul si am lasat sa se...
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor
Curatam, spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam la scurs si le condimentam cu sare, boia, cimbru si piper. Luam o tava care merge la cuptor, asezam pulpele in ea, turnam vinul si punem frunza de dafin. Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam pana sosul din tava scade si pulpele...
Tocanita de porc cu praz si masline
Infierbantam uleiul intr-o cratita si punem la prajit carnea taiata cubulete. Cand se rumeneste, o scoatem si adaugam ceapa taiata marunt. O lasam sa se inmoaie apoi adaugam prazul taiat bucati mari (folosim doar partea alba a prazului) si mai lasam la calit 2-3 minute . Adaugam...
Tocanita gustoasa de cartofi cu carne de porc
Iata cum se prepara Tocanita gustoasa de cartofi cu carne de porc Spalam carnea, o zvantam si o taiem cubulete. O punem intr-o cratita la calit in untura incinsa. Cand se rumeneste adaugam ceapa tocata marunt si o lasam 2-3 minute sa se inmoaie. Punem ardeiul cubulete si morcovul taiat...
Carnati si carne afumata cu cartofi la cuptor
Curatam cartofii ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem intr-o tava si ii condimentam cu cimbru, sare si piper. Portionam carnatii si carnea si ii asezam peste cartofi. Turnam apa pana la nivelul cartofilor si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 45 de minute....
Tocanita de pui cu ardei copt
Spalam bine carnea, o lasam la scurs dupa care o portionam. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam bucatile de pui si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa taiata solzisori , o lasam sa se patrunda apoi adaugam ardeiul taiat bucati mai mari. Lasam la calit impreuna aproximativ...
Reteta de tocanita de pipote si inimi, o mancare gustoasa si economica
Cum se prepara Reteta de tocanita de pipote si inimi, o mancare gustoasa si economica Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Curatam ardeii, ii spalam si ii taiem...
Tocanita de pui cu ciuperci
Curatam si spalam pulpele, le taiem in jumatati si le punem la fiert intr-o oala. Inlaturam spuma care se formeaza Curatam si spalam legumele. In oala in care fierb pulpele adaugam o ceapa taiata pe jumatate, morcovul si ardeiul. Eu ardeiul l-am taiat cubulete dar il putei pune bucati mari....
Tocanita de vitel cu morcov
Spalam carnea, o tamponam cu servetele si o taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam carnea.Lasam la calit pana scade toata zeama din carne si aceasta se rumeneste frumos. Adaugam ceapa curatata ,spalata si tocata cubulete. Morcovul il curatam si spalam . Cand...
Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Spalam coastele si le punem intr-o oala la fiert. La jumatatea prepararii dam oala deoparte. Curatam ceapa si cartofii , ii spalam si taiem. Punem ceapa si cartofii intr-o cratita, adaugam coastele, frunza de dafin si cca 400 ml din lichidul in care au fiert . Dam cratita...
Pui cu smantana - Reteta pentru o mancare delicioasa
Iata cum se prepara Pui cu smantana - Reteta pentru o mancare delicioasa Carnea de pui spalata si portionata o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cu 10 minute inainte de preparare, scoatem carnea si o lasam sa se scuga bine. O punem intr-o tigaie cu...
Frigarui asortate la gratar
Pieptul de pui și porc il spalam cu apă rece, il uscam cu șervețele, il taiem cuburi de cca 2 cm si il punem intr-un castron. Adaugam condimente de friptura,sare si piper. Acoperim si dam la frigider pentru 30 minute. Curatam si spalam ciupercile, ceapa si ardeiul. Le...
Musaca cu cartofi si carne de porc
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de uleiul in exces. Punem intr-o cratita 3 linguri de ulei si adaugam ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, adaugam carnea si lasam la calit 5-10 minute. Adaugam sucul de rosii,...
Ostropel cu carne de curcan reteta romaneasca traditionala
Cum se prepara Ostropel cu carne de curcan reteta romaneasca traditionala Mai intai am fiert carnea in oala sub presiune cu un praf de sare, ceapa tocata si o frunza de dafin. Am incins uleiul intr-o cratita si am calit usturoiul zdrobit. Am adaugat pasta de tomate si sucul de rosii si...
Ardei umpluti cu carne
Carnea impreuna cu ceapa o trecem prin masina de tocat. Adaugam oul,orezul spalat, 1/2 legatura patrunjel tocat si condimentam cu sare si piper. Omogenizam bine si dam deoparte. Ardeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii punem la scurs. Luam cu o lingurita din compozitia...
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt
Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se rumeneasca. Adaugam ceapa tocata marunt si o calim pana se inmoaie bine ,la foc mediu. Turnam supa si fierbem sub capac, pana cand lichidul scade...
Varza murata cu ciolan afumat
Varza am lasat-o la desarat 3 ore, in apa rece. Am pus intr-un tuci untura si cand s-a incins am adaugat ciolanul taiat bucati potrivite(am ales partea cu mai multa grasime a ciolanului). L-am lasat pana s-a rumenit usor, apoi am adaugat varza tocata marunt si le-am calit...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Spalam pulpele si le taiem pe jumatate (se pot lasa si intregi). Cartofii curatati si spalati ii taiem in bucati potrivite. Condimentam pulpele si cartofii cu boia, busuioc, oregano, sare si piper dupa gust. Intr-o tava asezam cartofii si peste ei pulpele de pui. Turnam apa (supa) cat sa...
Tocanita cu galuste din faina
Carnea spalata o punem la fiert cu un praf de sare si frunza de dafin. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert pe jumatate adaugam ceapa. Dupa ce carnea fierbe in intregime, o scoatem si cand se racoreste o alegem de pe oase. Pentru galuste: Punem ouale intr-un castron...
Chiftelute marinate
Mod de preparare chiftelute: Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. Omogenizam si condimentam cu sare, piper si boia. Formama bile din compozitia obtinuta pe care le tavalim prin faina. Le asezam intr-o tava...
Pilaf cu carne de curcan
Carnea de curcan o punem la fiert cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert, o lasam sa se racoreasca , o alegem dupa oase si o taiem bucatele. Legumele le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Intr-o cratita adugam uleiul si cand se incalzeste adaugam...
Fasole boabe cu ciolan
Fasolea se lasa in apa la inmuiat peste noapte A doua zi se schimba apa si se pune la fiert . Cand apa da de cateva ori in clocot, se arunca si se inlocuieste cu alta apa calda. Schimbam apa de doua ori. Punem fasolea in oala sub presiune impreuna cu ciolanul , frunza de...
Tocanita cu ficatei (sote) de pui
Curatam si spalam ficateii si ii lasam intr-o stecurataore la scurs. Ceapa o taiem solzisori si ardeiul cubulete ( eu l-am avut cubulete congelat). Intr-o cratita, punem uleiul si cand se incinge adaugam ceapa si o lasam la calit 2-3 minute, dupa care punem ardeiul tocat. Cand...
Pulpe de pui cu fasole verde, la punga
Spalam pulpele si le taiem in jumatati. Taiem marunt ceapa si usturoiul. Intr-un castron incapator punem carnea , legumele , verdeata si condimentele si le amestecam . Le introducem in punga pentru cuptor Inchidem punga si facem 3-4 intepaturi cu scobitoarea, la...
Reteta clasica de snitele de porc cu ou si pesmet
Preparare Reteta clasica de snitele de porc cu ou si pesmet Muschiul de porc se taie in felii potrivite ,apoi se bate usor fiecare felie cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare (vegeta) si piper si se lasa sa stea 15-20 de minute.Ouale se bat cu un praf de sare (vegeta) si...