publicat la 15.05.2014
publicat la 12.05.2014
publicat la 07.05.2014
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Ruladă umplută cu budincă de vanilie
Am separat ouăle, gălbenușurile le-am amestecat cu îndulcitorul, esența apoi am adăugat iaurtul, sucul și la final tărâțele împreună cu praful de copt. În alt vas am bătut albușurile spumă cu praful de sare și cu o lingură le-am încorporat ușor peste...
Clătite de post
Pentru început am pus cana cu apa minerală într-un castron, apoi zahărul, sarea, uleiul și am amestecat până ce zahărul s-a topit. Pe urmă am pus făină până am obținut consistența pe ca mi-am dorit-o și la final esența de vanilie. Aluatul astfel obținut,...
Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom
Pentru început am făcut blatul, astfel: am separat ouăle, albușurile le-am bătut cu sarea până s-au întărit, apoi am adăugat zahărul și am continuat să le bat până ce acestea s-au transformat într-o bezea. După, am adăugat pe rând...
Plăcintă cu brânză și iaurt
Puneți ouăle într-un castron cu praful de sare și mixați până își dublează volumul, apoi adăgați zahărul. Când acesta s-a topit, puneți restul ingredientelor: brânza, iaurtul, coaja de portocală și esențele, mai mixați până acestea se...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pentru început pregătiți cafeaua (cam 200ml) pentru pișcoturi, pe care o îndulciți și o aromatizați cu esență de rom și o lăsați deoparte la răcit. Frecați gălbenușurile cu zahărul pe bain-marie aproximativ 5 minute, până ce...
Pască cu brânză fără aluat
Pentru început puneți într-un castron cu apă caldă, esența de rom și stafidele pe care le lăsați la înmuiat pentru câteva minute. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixați cu zahărul până ce acesta se topește, apoi adăugați...
"Tăvălită" prin cocos
Separăm albușurile de gălbenușuri, le batem cu zahărul până se transformă într-o bezea. Adăugăm gălbenușurile și uleiul și mixăm până se încorporează. Lăsăm deoparte mixerul și cu o lingură adăugăm făina amestecatà cu praful de copt peste...
Tort cu cremă de brânză și portocale
Începeți prin a pregăti blatul astfel: separați ouăle, bateți albușurile separat cu zahărul, apoi adăugați gălbenușurile pe rând mixând bine după fiecare. Făina și cacao le cerneți împreună și le puneți peste ouă amestecând cu o lingură de jos...
Mucenici de post
Puneți într-un bol un pumn cu făină și peste, adăgați drojdia pe care o amestecați înainte cu zahărul și 3-4 linguri de apă. Lăsați la crescut pentru aproximativ 15 minute la loc cald ferit de curenți. Restul de făină îl puneți într-un...
Cheesecake cu topping de fructe de pădure
Mai întâi de toate sfărâmați biscuiții într-un robot de bucătărie, apoi adăugați untul topit și compoziția rezultată o puneți într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm. Nivelați cu fundul unui pahar sau un zdrobitor de cartofi până obțineți un...
Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere
Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina. Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime),...
Tort diplomat cu iaurt
Mai întâi de toate pregătiți blatul. Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu un praf de sare, apoi continuați adăugând treptat zahărul până ce acesta se topește complet și albușurile se întăresc și devin lucioase. Peste...
Amandină
Începem prin a da drumul la cuptor la 180° (foc moderat). Separăm albușurile 2de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu uleiul până devin ca o maioneză. Albușurile le batem cu praful de sare, iar când devin ca o spumă adăugăm zahărul și le mai batem...
Briose Dukan
Puneți într-un castron toate ingredientele uscate și le amestecați. În alt castron bateți bine oul cu sarea, puneți ingredientele uscate și cele două linguri cu apă și omogenizați bine. Încălziți cuptorul, puneți aluatul în forme de brioșe ( eu...