Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga pe rand cele 4 oua. Se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se adauga in amestec, la sfarsit adaugam sarea si ciocolata topita.
Crema de branza se mixeaza cu cele 2 linguri de zahar, un ou si o lingura de faina.
Se tapeteaza o forma cu...
Pentru caramel topim zaharul pana devine lichid si limpede. Il intindem direct in tava, repede pentru ca se intareste. Merele le curatam de coaja si le taiem felii mai groase . Asezam feliile peste caramel. Dam la cuptor pentru 20 minute pentru a se inmuia putin merele.(poza 1 si 2)
Intre timp...
Clatite pufoase reteta
Se bat oualele cu zaharul, untul, sarea si aromele. Se adauga laptele, apa si faina alternand pentru a evita formarea cocoloaselor. Prajim clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Le ungem cu gem si le servim! M-a chinuit talentul la aranjatul in farfurie:))
Se pregateste crema, se pune smantana pe foc pana fierbe, apoi se adauga ciocolata. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se pune in frigider pana pregatim blatul.
Pentru blat, mixam albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile unul...
Mai intai facem maiaua. Amestecam drojdia cu 2 linguri zahar si cateva linguri lapte. Punem faina pana obtinem o compozitie mai groasa ca cea de smantana. Acoperim cu folie de plastic si lasam la loc caldut 15 minute sa creasca.
Cernem faina intr un bol mare, cele 5 galbenusuri le amestecam...
Orezul se pune la fiert impreuna cu 300 ml apa. Cand este aproape fiert se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga branza rasa, grisul faina cu praful de copt, aromele, iaurtul, zaharul si cele 5 oua.
Se amesteca bine si se pune intr/o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la...
Cum se prepara Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata reteta de prajitura de casa
Punem cele 6 oua si zaharul intr.un bol si le mixam bine pana devin pufoase, adaugam uleiul ca la maioneza putin cate putin, esenta, sarea si cele 2 cani de faina. La sfarsit adaugam merele rase si...
Mai intai punem gelatina la inmuiat in putina apa calduta si o lasam sa se umfle pana pregatim crema.
Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina, esenta, un praf de sare si vanilina, apoi adaugam laptele si punem crema pe foc, O fierbem la foc mic pana se ingroasa. O luam de pe foc iar cand...
Untul se amesteca cu zaharul pudra si vanilina si se freaca spuma. Apoi se adauga laptele praf, nuca de cocos, foaia de napolitana si se amesteca. Daca compozitia este prea moale o dam la frigider pentru o jumatate de ora, iar daca este prea groasa se adauga o lingura de lapte. Se formeaza...
Pentru blat
Se separa oualele, albusurile se bat cu praful de sare si cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri amestecand incet. Se adauga laptele, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Se stinge amoniul si se adauga si el. La sfarsit adaugam nuca...
Negresa cu crema de branza
Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga pe rand cele 4 oua. Se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se adauga in amestec, la sfarsit adaugam sarea si ciocolata topita. Crema de branza se mixeaza cu cele 2 linguri de zahar, un ou si o lingura de faina. Se tapeteaza o forma cu...
Prajitura cu crema de zahar ars si mere
Pentru caramel topim zaharul pana devine lichid si limpede. Il intindem direct in tava, repede pentru ca se intareste. Merele le curatam de coaja si le taiem felii mai groase . Asezam feliile peste caramel. Dam la cuptor pentru 20 minute pentru a se inmuia putin merele.(poza 1 si 2) Intre timp...
Clatite pufoase reteta cu gem de capsuni
Clatite pufoase reteta Se bat oualele cu zaharul, untul, sarea si aromele. Se adauga laptele, apa si faina alternand pentru a evita formarea cocoloaselor. Prajim clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Le ungem cu gem si le servim! M-a chinuit talentul la aranjatul in farfurie:))
Rulada ciocolatoasa
Se pregateste crema, se pune smantana pe foc pana fierbe, apoi se adauga ciocolata. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se pune in frigider pana pregatim blatul. Pentru blat, mixam albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile unul...
Cozonaci pufosi
Mai intai facem maiaua. Amestecam drojdia cu 2 linguri zahar si cateva linguri lapte. Punem faina pana obtinem o compozitie mai groasa ca cea de smantana. Acoperim cu folie de plastic si lasam la loc caldut 15 minute sa creasca. Cernem faina intr un bol mare, cele 5 galbenusuri le amestecam...
Budinca de orez si branza
Orezul se pune la fiert impreuna cu 300 ml apa. Cand este aproape fiert se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga branza rasa, grisul faina cu praful de copt, aromele, iaurtul, zaharul si cele 5 oua. Se amesteca bine si se pune intr/o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la...
Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata reteta de prajitura de casa
Cum se prepara Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata reteta de prajitura de casa Punem cele 6 oua si zaharul intr.un bol si le mixam bine pana devin pufoase, adaugam uleiul ca la maioneza putin cate putin, esenta, sarea si cele 2 cani de faina. La sfarsit adaugam merele rase si...
Tort Diplomat cu piscoturi
Mai intai punem gelatina la inmuiat in putina apa calduta si o lasam sa se umfle pana pregatim crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina, esenta, un praf de sare si vanilina, apoi adaugam laptele si punem crema pe foc, O fierbem la foc mic pana se ingroasa. O luam de pe foc iar cand...
Bomboane Raffaello
Untul se amesteca cu zaharul pudra si vanilina si se freaca spuma. Apoi se adauga laptele praf, nuca de cocos, foaia de napolitana si se amesteca. Daca compozitia este prea moale o dam la frigider pentru o jumatate de ora, iar daca este prea groasa se adauga o lingura de lapte. Se formeaza...
Tort aromat cu nuca
Pentru blat Se separa oualele, albusurile se bat cu praful de sare si cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri amestecand incet. Se adauga laptele, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Se stinge amoniul si se adauga si el. La sfarsit adaugam nuca...