publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Sepie la gratar
Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu cerneala, apoi am ras bine uitandu-ne in oglinda, dar nu va speriati. Sunt delicioase facute asa-foarte...
Tocanita de calamari
Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite; Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la prajit putin in ulei de masline-sa nu fie foc prea mare a se arde. Cand s-a inmuiat, adaugam rosiile...
Orez cu creveti si sofran
- Punem putina ceapa tocata la robot la calit cu ulei de masline si adaugam orezul (nu spalam in niciun fel orezul). Amestecam putin si adaugam supa de lui (4 cani). Daca nu aveti supa de pui facuta, faceti cu un cub de concentrat. Adaugam legumele mix (eu am folosit congelate). Lasam sa fiarba...
Scoici cu coriandru
Daca avem scoicile congelate le punem in apa rece chiar inainte de a le gati cu 5 minute , daca sunt proaspete le gatim imediat. Intr-o cratita punem la incins ulei d emalsine de buna claitate si adaugam usturoiul zdrobit doar cu lama cutitului. Adaugam scoicile , adaugam sare, piper alb...
Calamari prajiti in aluat de bere
Calamarii se pun in sare, piper alb, 1 lamaie stoarsa si usturoi pisat cateva ore la frigider. Facem un aluat din 3 galbenusuri, faina si bere. Amestecam ff bine cu telul sa nu iasa cocoloase. BAtem albusurile spuma si le adaugam la aluatul de bere, amestecand cu grija cu o lingura de...
Risotto cu caracatita
Pregatim caracatita. DAca e congelata lasam sa se dezghete , spalam si o punem la fiert in putina apa rece cu o ceapa cu coaja. (nu adaugam sare deloc). Lasam sa fiarba bine si gustam sa vedem daca tentaculele sunt fierte.Le scoatem si le feliem . Pastram apa (scoatem doar ceapa) si o lasma pe...
Creveti cu vin alb
Pregatim crevetii: ii punem in apa rece sa se decongeleze si le taiem mustatile. Daca doriti ii puteti decortica la mijloc sa fie mai usor la servire. Eu i-am lasat intregi. Intr-o tigaie punem ulei de masline si adaugam usturoiul taiat felii (sau zdrobit) adaugam crevetii, asezonam cu...
Macrou cu paste si scoici
- Curatam pestele si il portionam in bucati potrivite (se poate folosi orice file de peste); decongelam midiile (eu am avut congelate jumatati). - Tocam ceapa marunt si o calim in ulei de masline. Adaugam rosiile taiate cubulete mici si usturoiul pisat. Cand s-a inmuiat adaugam pasta de rosii...
Frigarui cu sepii si creveti
- Pregatim ingredientele pentru frigarui. Taiem coada la sepii (le pastram); crevetii ii decorticam doar pe jumate, adica lasam capul si coada (taiem doar mustatile); ardeiul si ceapa le taiem cuburi mai mari; baconul cuburi la fel. - Pe tepuse de lemn aranjam ingredientele...
Buseuri cu crema de fructe de mare
- aluatul foietat se decupeaza in forme rotunde pentru a forma bucheurile sau se pot forma triunghiuri pe care le desfacem apoi cand sunt coapte in 3 straturi pe car ele umplem. De asemenea se pot cumpara bucheuri gata decupate, doar sa le coacem. Deci pregatim baza pentru bucheuri si dam la...
Caracatita á larareíro
1. Fierbem caracatita in putina apa, vin rosu si o ceapa cu coaja cu tot (fara sare) Scurgem de apa si apoi portionam tentaculele si le punem pe gratar sa se prajeasca bine. Le scoatem intr.un castron, adaugam sare, piper, usturoi pisat (mult) si coriandru. Lasma putin sa se patrunda aromele....
Paste cu peste si creveti
- punem la fiert in apa rece pestele asa rondele si congelat adaugand in apa sare, piper boabe, coriandru-3-4 crengute..ulei de masline. Lasam la fiert cam 3 min ,,sa nu fiarba prea mult. Scoatem pestele si ii luam oasele daca sunt si il taiem cuburi potrivite. Punem deoparte. Nu aruncam...