cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE526
PRIETENI285
Retete / Fructe de mare

Sepie la gratar

In Fructe de mare la 1 Mar 2020

Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu cerneala, apoi am ras bine uitandu-ne in oglinda, dar nu va speriati. Sunt delicioase facute asa-foarte...

Tocanita de calamari

In Fructe de mare la 1 Mar 2020

Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite; Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la prajit putin in ulei de masline-sa nu fie foc prea mare a se arde. Cand s-a inmuiat, adaugam rosiile...

Orez cu creveti si sofran

In Fructe de mare la 15 Feb 2015

- Punem putina ceapa tocata la robot la calit cu ulei de masline si adaugam orezul (nu spalam in niciun fel orezul). Amestecam putin si adaugam supa de lui (4 cani). Daca nu aveti supa de pui facuta, faceti cu un cub de concentrat. Adaugam legumele mix (eu am folosit congelate). Lasam sa fiarba...

Scoici cu coriandru

In Fructe de mare la 19 Mai 2014

Daca avem scoicile congelate le punem in apa rece chiar inainte de a le gati cu 5 minute , daca sunt proaspete le gatim imediat.  Intr-o cratita punem la incins ulei d emalsine de buna claitate si adaugam usturoiul zdrobit doar cu lama cutitului. Adaugam scoicile , adaugam sare, piper alb...

Calamari prajiti in aluat de bere

In Fructe de mare la 6 Mar 2014

Calamarii se pun in sare, piper alb, 1 lamaie stoarsa si usturoi pisat cateva ore la frigider. Facem un aluat din 3 galbenusuri, faina si bere. Amestecam ff bine cu telul sa nu iasa cocoloase. BAtem albusurile spuma si le adaugam la aluatul de bere, amestecand cu grija cu o lingura de...

Risotto cu caracatita

In Fructe de mare la 6 Feb 2014

Pregatim caracatita. DAca e congelata lasam sa se dezghete , spalam si o punem la fiert in putina apa rece cu o ceapa cu coaja. (nu adaugam sare deloc). Lasam sa fiarba bine si gustam sa vedem daca tentaculele sunt fierte.Le scoatem si le feliem . Pastram apa (scoatem doar ceapa) si o lasma pe...

Creveti cu vin alb

In Fructe de mare la 3 Apr 2013

Pregatim crevetii: ii punem in apa rece sa se decongeleze  si le taiem mustatile. Daca doriti ii puteti decortica la mijloc sa fie mai usor la servire. Eu i-am lasat intregi. Intr-o tigaie punem ulei de masline si adaugam usturoiul taiat felii (sau zdrobit) adaugam crevetii, asezonam cu...

Macrou cu paste si scoici

In Fructe de mare la 24 Mar 2013

- Curatam pestele si il portionam in bucati potrivite (se poate folosi orice file de peste); decongelam midiile (eu am avut congelate jumatati). - Tocam ceapa marunt si o calim in ulei de masline. Adaugam rosiile taiate cubulete mici si usturoiul pisat. Cand s-a inmuiat adaugam pasta de rosii...

Frigarui cu sepii si creveti

In Fructe de mare la 8 Dec 2012

- Pregatim ingredientele pentru frigarui. Taiem coada la sepii (le pastram); crevetii ii decorticam doar pe jumate, adica lasam capul si coada (taiem doar mustatile); ardeiul si ceapa le taiem cuburi mai mari; baconul cuburi la fel. - Pe tepuse de lemn aranjam ingredientele...

Buseuri cu crema de fructe de mare

In Fructe de mare la 4 Dec 2012

- aluatul foietat se decupeaza in forme rotunde pentru a forma bucheurile sau se pot forma triunghiuri pe care le desfacem apoi cand sunt coapte in 3 straturi pe car ele umplem. De asemenea se pot cumpara bucheuri gata decupate, doar sa le coacem. Deci pregatim baza pentru bucheuri si dam la...

Caracatita á larareíro

In Fructe de mare la 31 Oct 2012

1. Fierbem caracatita in putina apa, vin rosu si o ceapa cu coaja cu tot (fara sare) Scurgem de apa si apoi portionam tentaculele si le punem pe gratar sa se prajeasca bine. Le scoatem intr.un castron, adaugam sare, piper, usturoi pisat (mult) si coriandru. Lasma putin sa se patrunda aromele....

Paste cu peste si creveti

In Fructe de mare la 31 Iul 2012

- punem la fiert in apa rece pestele asa rondele  si congelat adaugand in apa sare, piper boabe, coriandru-3-4 crengute..ulei de masline. Lasam la fiert cam 3 min ,,sa nu fiarba prea mult. Scoatem pestele si ii luam oasele daca sunt si il taiem cuburi potrivite. Punem deoparte. Nu aruncam...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2024

Reteta de supa de gulii

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]