Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore.
Se scot bucatile de carne de sterg usor si...
nu pot da cantitati exacte pt aceste sarmale deoarece de cand fac sarmale nu am cantarit vreo data carnea orezul etc am facut din 'ochi totul
carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt cu orezul spalat ,condimente si cele 2 oua pane se face un amestec omogen se da la rece...
orezul se pune la fiert in apa cu putina sare
pieptul de pui se taie cubulete
legumele se taie in fasii subtiri
amidonul se amesteca cu apa cu sosul de soia coniacul ( eu am folosit whiski )supa de pui(eu am avut concentrat de data asta )
se incinge bine uleiul...
pieptul de pui se feliaza putin mai gros decat la snitele se sareaza si se da prin faina amestecata cu piper si busuioc
in tigaie am pus la topit untul cu ulei de maslina (cam 3 linguri de ulei)si am prajit feliile de pui dupa ce s-au prajit se scot pe un platou si se tin la cald (eu le-am...
se lasa vasul in apa rece
se taie felii legumele se aseaza pe fundul vasului (eu am pus intai ceapa si ardeiul apoi cartofii taiati felii mai groase si rosiile deasupra)apoi pulpele condimentate se adauga cam o cana cu apa se pune capacul (tinut si el in apa) si totul merge la...
se spala pulpele de pui cu apa rece se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu zeama de la o portocala .se lasa la macerat cel putin 2 ore . in timpul asta am dat pe razatoarea mica merele si gutuia si le-am tras putin la tigaie impreuna cu usturoiul si putin ulei , se...
Cotlet de porc in sos mediteranean
Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore. Se scot bucatile de carne de sterg usor si...
sarmalute la vas roman
nu pot da cantitati exacte pt aceste sarmale deoarece de cand fac sarmale nu am cantarit vreo data carnea orezul etc am facut din 'ochi totul carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt cu orezul spalat ,condimente si cele 2 oua pane se face un amestec omogen se da la rece...
Pui cu alune
orezul se pune la fiert in apa cu putina sare pieptul de pui se taie cubulete legumele se taie in fasii subtiri amidonul se amesteca cu apa cu sosul de soia coniacul ( eu am folosit whiski )supa de pui(eu am avut concentrat de data asta ) se incinge bine uleiul...
Chicken Piccata(piept de pui cu unt,lamaie,capere)
pieptul de pui se feliaza putin mai gros decat la snitele se sareaza si se da prin faina amestecata cu piper si busuioc in tigaie am pus la topit untul cu ulei de maslina (cam 3 linguri de ulei)si am prajit feliile de pui dupa ce s-au prajit se scot pe un platou si se tin la cald (eu le-am...
Pui cu legume la vas roman
se lasa vasul in apa rece se taie felii legumele se aseaza pe fundul vasului (eu am pus intai ceapa si ardeiul apoi cartofii taiati felii mai groase si rosiile deasupra)apoi pulpele condimentate se adauga cam o cana cu apa se pune capacul (tinut si el in apa) si totul merge la...
Pui aromat
se spala pulpele de pui cu apa rece se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu zeama de la o portocala .se lasa la macerat cel putin 2 ore . in timpul asta am dat pe razatoarea mica merele si gutuia si le-am tras putin la tigaie impreuna cu usturoiul si putin ulei , se...