Rondelele de somon se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se topeste 50 g unt si se pun rondelele de somon. Se tine pe foc aproximativ 20 minute, la foc mic, intorcandu-le cu grija, din cand in cand, apoi se scot pe o farfurie.
Sos:...
Pestele se spala, se usuca cu un prosop absorbant, se condimenteaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Sos:
Intr-o cratita/tigaie se pune untul si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca cu...
Chiftele
Carnea de peste se trece prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie si se marunteste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt,cartoful se da pe razatoare,painea se inmoaie in apa,apoi se scurge si se faramiteaza. Carnea de peste se amesteca cu restul ingredientelor si se...
Se pun legumele la fiert cu sare si piper.Separat se fierbe pestele in apa cu sare .
Cand sunt aproape fierte legumele se adauga orezul si se mai lasa 10-15 min pana fierbe. Cand acestea s-au fiert se adauga pestele scurs si se lasa la foc mic. Dupa primul clocot se pune borsul dupa...
Macroul se curata si se spala,se condimenteaza si se pune pe gratar,sa se rumeneasca putin.Se aseaza intr-o tava pestii. Cartofii se curata de coaja si se fierb 10-15 min in apa cu sare! Pe langa pesti se aseaza cartofii,ceaoa taiata bucati mai mari si usturoiul tocat.Peste cartofi am...
Pestele se curata,se spala si se "cresteaza".Se condimenteaza si se pune pe gratar,pana se rumeneste pe ambele parti foarte bine.Se aseaza intr-o tava pana se pregateste saramura.
Intr-o oala se pune apa,sare,piper si rosiile taiate si se da in cateva clocote;la final se adauga...
Pestii se taie bucati potrivite,se condimenteaza,se trec prin faina si se rumenesc putin in ulei.
Intr-o cratita se pune ulei si ceapa taiata solzisori.Cand ceapa este sticloasa se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat marunt.Cand legumele s-au inmuiat se adauga rosiile tocate si...
Filele de pangasius se taie bucati potrivite,se sareaza,se pipereaza si se pun intr-un castron unde am stors zeama de lamaie si se lasa 30 min la marinat.
Oul se bate cu o lingura de apa si sare.
Bucatile de peste se trec prin faina,ou,pesmet si se frig in ulei incins. Se servesc cu feliute...
Somon cu sos de smantana
Rondelele de somon se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se topeste 50 g unt si se pun rondelele de somon. Se tine pe foc aproximativ 20 minute, la foc mic, intorcandu-le cu grija, din cand in cand, apoi se scot pe o farfurie. Sos:...
Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata
Pestele se spala, se usuca cu un prosop absorbant, se condimenteaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute. Sos: Intr-o cratita/tigaie se pune untul si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca cu...
Chiftelute de peste cu cartofi nature
Chiftele Carnea de peste se trece prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie si se marunteste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt,cartoful se da pe razatoare,painea se inmoaie in apa,apoi se scurge si se faramiteaza. Carnea de peste se amesteca cu restul ingredientelor si se...
Bors de peste
Se pun legumele la fiert cu sare si piper.Separat se fierbe pestele in apa cu sare . Cand sunt aproape fierte legumele se adauga orezul si se mai lasa 10-15 min pana fierbe. Cand acestea s-au fiert se adauga pestele scurs si se lasa la foc mic. Dupa primul clocot se pune borsul dupa...
Macrou cu cartofi la cuptor
Macroul se curata si se spala,se condimenteaza si se pune pe gratar,sa se rumeneasca putin.Se aseaza intr-o tava pestii. Cartofii se curata de coaja si se fierb 10-15 min in apa cu sare! Pe langa pesti se aseaza cartofii,ceaoa taiata bucati mai mari si usturoiul tocat.Peste cartofi am...
Saramura de peste
Pestele se curata,se spala si se "cresteaza".Se condimenteaza si se pune pe gratar,pana se rumeneste pe ambele parti foarte bine.Se aseaza intr-o tava pana se pregateste saramura. Intr-o oala se pune apa,sare,piper si rosiile taiate si se da in cateva clocote;la final se adauga...
Plachie de peste
Pestii se taie bucati potrivite,se condimenteaza,se trec prin faina si se rumenesc putin in ulei. Intr-o cratita se pune ulei si ceapa taiata solzisori.Cand ceapa este sticloasa se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat marunt.Cand legumele s-au inmuiat se adauga rosiile tocate si...
File de pangasius pane
Filele de pangasius se taie bucati potrivite,se sareaza,se pipereaza si se pun intr-un castron unde am stors zeama de lamaie si se lasa 30 min la marinat. Oul se bate cu o lingura de apa si sare. Bucatile de peste se trec prin faina,ou,pesmet si se frig in ulei incins. Se servesc cu feliute...