Tehnici

 Cauta » 

Decoruri din castraveti

Postat de: mitinita in Tehnici

Mici trucuri pentru un efect spectaculos.Citeste continuarea

Cum sa decoram farfuriile

Postat de: mitinita in Tehnici

Iata si cateva idei pentru decorarea farfuriilor.Citeste continuarea

Cum sa decoram deserturile

Postat de: mitinita in Tehnici

De cand am inceput cursul de bucatar,sunt intr-o continua cercetare:) Deocamdata sunt tot la teorie,dar va inchipuiti ca imi cam furnica degetele si vreau sa ma vad intr-o bucatarie. De aceea ma...Citeste continuarea

Sfaturi practice pt pregatirea supei

Postat de: Ionutza in Tehnici

Cu siguranta ti s-a intamplat nu o data sa adaugi mai multa sare decat e nevoie la mancare. Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa iti iasa supa tulbure ori sa nu aiba o culoare multumitoare....Citeste continuarea

Sfaturi pentru a gati perfect orezul

Postat de: Adinuta in Tehnici

Prepararea orezului este una dintre tehnicile de baza intr-o bucatarie, insa a face un bol perfect de orez simplu si pufos, in care fiecare bob este fiert atat cat sa se distinga sis a nu fie o...Citeste continuarea

Cum sa faci pizza la grill

Postat de: Adinuta in Tehnici

O noua tendinta in prepararea pizzei a inceput sa se manifeste pe plan mondial: pizza pe grill, si nu la cuptor, de casa sau de curte. Care sunt insa diferentele de gatire intre modul traditional...Citeste continuarea

Ce trebuie sa stim cand gatim la cuptor carnea de pasare?

Postat de: Adinuta in Tehnici

"Pana e gata" - suna o gluma culinara din popor. Si totusi, nu e chiar banal sa preparam carne de pasare (pui, rata, gasca, curcan) la cuptro - daca o vrem delicioasa?Citeste continuarea

Reinventarea gatitului simplu

Postat de: Cristi_Roman in Tehnici

Cine a avut norocul sa ia masa pana acum intr-un restaurant ce detine macar o stea Michelin a avut o mare uimire: mancarea aia cu gust fabulos si prezentare incredibila este gatita...foarte simplu....Citeste continuarea

Dulce de leche

Postat de: miha in Tehnici

Va povesteam de curand ca am gasit de cumparat lapte condensat. E atat de bun si atat de multe deserturi si prajituri se pot face cu el..Citeste continuarea

Student in bucatarie (6): examenul de absolvire

Postat de: Cristi_Roman in Tehnici

Si iata ca am ajuns si la finalul povestirilor de la cursul culinar pe care l-am inceput in februarie si care s-a incheiat saptamana trecuta. Primul curs profesional de gatit din viata mea a fost...Citeste continuarea

Student in bucatarie (5): fructe de mare, salate, miel si multe poze

Postat de: Cristi_Roman in Tehnici

N-am mai scris de ceva vreme despre cursul meu culinar si fiindca am avut vacanta doua saptamani, de Paste, si apoi cu mare bucurie am reasteptat iar inceperea cursurilor. Plus munca din...Citeste continuarea

Cum se extrage clorofila din spanac

Postat de: Cristi_Roman in Tehnici

Clorofila se gaseste in special in legumele frunzoase, iar spanacul este ingredientul care are cea mai mare cantitate de clorofila, aproximativ 1%.Citeste continuarea

Celebrul Robert Rainford ne vorbeste despre carnea de miel

Postat de: Bucataras in Tehnici

Un bucataras celebru, Robert Rainford, ne invata cum putem folosi mai bine pentru masa de Pasti carnea de miel pentru a prepara retete de Pasti din miel ...Citeste continuarea

Student in bucatarie (4): Printre calcani, somoni si pastravi

Postat de: Cristi_Roman in Tehnici

Un alt modul important al cursului culinar pe care il urmez a fost legat de pesti: filetare, portionare, preparare. Am gasit ca material de lucru un calcan de 12 kilograme (turbot), mai multi...Citeste continuarea

Student in bucatarie (3): transarea unei pulpe de vita

Postat de: Cristi_Roman in Tehnici

Am asteptat cu interes sesiunea de la scoala legata de canea de vita: de la transarea unei pulpe intregi de vita (cu spate) pana la portionarea diferitelor tipuri de fripturi si apoi prepararea lor...Citeste continuarea

Student in bucatarie (2): sosuri celebre si preparate din legume

Postat de: Cristi_Roman in Tehnici

Daca in episodul de debut al cursului culinar pe care-l urmez in Dublin am vorbit pe scurt despre legume si supele de baza, astazi m-am gandit sa comasez urmatoarele doua episoade/zile de curs pe...Citeste continuarea

Student in bucatarie (1): introducere in lumea legumelor si a supelor

Postat de: Cristi_Roman in Tehnici

La putin timp dupa ce m-am angajat intr-un restaurant din Dublin, indeplininadu-mi, in prima faza, un vis mai vechi si foarte intens, a venit o alta veste: am fost acceptat si inscris la cursurile...Citeste continuarea

Plan de econimisire/ Lista de cumparaturi

Postat de: mihaelaradu in Tehnici

Cred ca fiecare dintre noi se intreaba la sfarsit de luna : " Ce am facut cu banii?". In urma cu multi, multi ani, cand eram la mami acasa, imi amintesc ca aveam o lista de cumparaturi lipita pe...Citeste continuarea

Betigase pentru copii

Postat de: mitinita in Tehnici

Acuma daca adultii au invatat cum sa foloseasca betigasele,sa invatam si copii.Si daca adultii n-au reusit,pot incerca si ei metoda aceasta.Citeste continuarea

Asa vom scoate petele

Postat de: corina241 in Tehnici

Adio pete daca urmam sfaturile de mai jos!Eu am incercat majoritatea ''trucurilor'' de scos pete din cele care urmeaza si am avut rezultate maxime.Vi le recomand cu incredere!Citeste continuarea

Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?

Postat de: lauralaurentiu in Tehnici

Ma intrebam de mica, atunci cand imi cumparam cate-o japoneza de la brutarie si-o infulecam pe nerasuflate, de ce s-o fi numind astfel? Ceva mai tarziu mi-am format impresia ca numele le este dat...Citeste continuarea

Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare

Postat de: radu_popovici in Tehnici

Articolul de fata vrea sa va propuna o metoda extrem de simpla si rapida de a da aroma si gust unui preparat cu gust mai “bont”, asa cum sunt cartofii, orezul, nautul, lintea, fasolea:...Citeste continuarea

Brezarea

Postat de: Brindusa in Tehnici

De multe ori am intalnit, mai ales in cartile de bucate scrise in engleza, acest termen : Brezare (brasing, in engleza). Ce este ea?Citeste continuarea

Conservele si muraturile pentru iarna

Postat de: bitza in Tehnici

Orice gospodina isi aprovizioneaza camara pentru iarna.Pentru reusita conservelor si muraturilor trebuie parcursi niste pasi esentiali:Citeste continuarea

Intrebuintarea aspicului

Postat de: miha in Tehnici

Cu aspic se orneaza preparatele de carne, peste, oua, salate. Se pastreaza la rece timp de 2-3 zile. In cazul in care prinde pojghita, se spala cu apa calda, dupa care se trece usor prin apa rece....Citeste continuarea

Sosurile in bucataria moderna

Postat de: miha in Tehnici

Sosurile sunt una din componentele importante ale mancarurilor si au rolul de a desavarsi gustul mancarurilor.Citeste continuarea

Idei de pregatire a legumelor

Postat de: Irina in Tehnici

Cu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului....Citeste continuarea

Ghid de fierbere a legumelor la aburi

Postat de: Bucataras in Tehnici

Principalul avantaj al pregatirii alimentelor pe aburi este acela ca aceasta metoda e foarte sanatoasa si nu are nevoie de grasimi, iar gustul si aroma se pastreaza mai bine.Citeste continuarea

Tehnica fierberii

Postat de: Bucataras in Tehnici

Fierberea este cea mai obisnuita metoda prin care sint pregatite legumele verzi. Trebuie facuta cu atentie, iar timpul trebuie masurat exactCiteste continuarea

 Cauta » 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]