Decoruri din castraveti
Postat de: mitinita in TehniciMici trucuri pentru un efect spectaculos.Citeste continuarea
Cum sa decoram farfuriile
Postat de: mitinita in TehniciIata si cateva idei pentru decorarea farfuriilor.Citeste continuarea
Cum sa decoram deserturile
Postat de: mitinita in TehniciDe cand am inceput cursul de bucatar,sunt intr-o continua cercetare:) Deocamdata sunt tot la teorie,dar va inchipuiti ca imi cam furnica degetele si vreau sa ma vad intr-o bucatarie. De aceea ma...Citeste continuarea
Sfaturi practice pt pregatirea supei
Postat de: Ionutza in TehniciCu siguranta ti s-a intamplat nu o data sa adaugi mai multa sare decat e nevoie la mancare. Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa iti iasa supa tulbure ori sa nu aiba o culoare multumitoare....Citeste continuarea
Sfaturi pentru a gati perfect orezul
Postat de: Adinuta in TehniciPrepararea orezului este una dintre tehnicile de baza intr-o bucatarie, insa a face un bol perfect de orez simplu si pufos, in care fiecare bob este fiert atat cat sa se distinga sis a nu fie o...Citeste continuarea
Cum sa faci pizza la grill
Postat de: Adinuta in TehniciO noua tendinta in prepararea pizzei a inceput sa se manifeste pe plan mondial: pizza pe grill, si nu la cuptor, de casa sau de curte. Care sunt insa diferentele de gatire intre modul traditional...Citeste continuarea
Ce trebuie sa stim cand gatim la cuptor carnea de pasare?
Postat de: Adinuta in Tehnici"Pana e gata" - suna o gluma culinara din popor. Si totusi, nu e chiar banal sa preparam carne de pasare (pui, rata, gasca, curcan) la cuptro - daca o vrem delicioasa?Citeste continuarea
Reinventarea gatitului simplu
Postat de: Cristi_Roman in TehniciCine a avut norocul sa ia masa pana acum intr-un restaurant ce detine macar o stea Michelin a avut o mare uimire: mancarea aia cu gust fabulos si prezentare incredibila este gatita...foarte simplu....Citeste continuarea
Dulce de leche
Postat de: miha in TehniciVa povesteam de curand ca am gasit de cumparat lapte condensat. E atat de bun si atat de multe deserturi si prajituri se pot face cu el..Citeste continuarea
Student in bucatarie (6): examenul de absolvire
Postat de: Cristi_Roman in TehniciSi iata ca am ajuns si la finalul povestirilor de la cursul culinar pe care l-am inceput in februarie si care s-a incheiat saptamana trecuta. Primul curs profesional de gatit din viata mea a fost...Citeste continuarea
Student in bucatarie (5): fructe de mare, salate, miel si multe poze
Postat de: Cristi_Roman in TehniciN-am mai scris de ceva vreme despre cursul meu culinar si fiindca am avut vacanta doua saptamani, de Paste, si apoi cu mare bucurie am reasteptat iar inceperea cursurilor. Plus munca din...Citeste continuarea
Cum se extrage clorofila din spanac
Postat de: Cristi_Roman in TehniciClorofila se gaseste in special in legumele frunzoase, iar spanacul este ingredientul care are cea mai mare cantitate de clorofila, aproximativ 1%.Citeste continuarea
Celebrul Robert Rainford ne vorbeste despre carnea de miel
Postat de: Bucataras in TehniciUn bucataras celebru, Robert Rainford, ne invata cum putem folosi mai bine pentru masa de Pasti carnea de miel pentru a prepara retete de Pasti din miel ...Citeste continuarea
Student in bucatarie (4): Printre calcani, somoni si pastravi
Postat de: Cristi_Roman in TehniciUn alt modul important al cursului culinar pe care il urmez a fost legat de pesti: filetare, portionare, preparare. Am gasit ca material de lucru un calcan de 12 kilograme (turbot), mai multi...Citeste continuarea
Student in bucatarie (3): transarea unei pulpe de vita
Postat de: Cristi_Roman in TehniciAm asteptat cu interes sesiunea de la scoala legata de canea de vita: de la transarea unei pulpe intregi de vita (cu spate) pana la portionarea diferitelor tipuri de fripturi si apoi prepararea lor...Citeste continuarea
Student in bucatarie (2): sosuri celebre si preparate din legume
Postat de: Cristi_Roman in TehniciDaca in episodul de debut al cursului culinar pe care-l urmez in Dublin am vorbit pe scurt despre legume si supele de baza, astazi m-am gandit sa comasez urmatoarele doua episoade/zile de curs pe...Citeste continuarea
Student in bucatarie (1): introducere in lumea legumelor si a supelor
Postat de: Cristi_Roman in TehniciLa putin timp dupa ce m-am angajat intr-un restaurant din Dublin, indeplininadu-mi, in prima faza, un vis mai vechi si foarte intens, a venit o alta veste: am fost acceptat si inscris la cursurile...Citeste continuarea
Plan de econimisire/ Lista de cumparaturi
Postat de: mihaelaradu in TehniciCred ca fiecare dintre noi se intreaba la sfarsit de luna : " Ce am facut cu banii?". In urma cu multi, multi ani, cand eram la mami acasa, imi amintesc ca aveam o lista de cumparaturi lipita pe...Citeste continuarea
Betigase pentru copii
Postat de: mitinita in TehniciAcuma daca adultii au invatat cum sa foloseasca betigasele,sa invatam si copii.Si daca adultii n-au reusit,pot incerca si ei metoda aceasta.Citeste continuarea
Asa vom scoate petele
Postat de: corina241 in TehniciAdio pete daca urmam sfaturile de mai jos!Eu am incercat majoritatea ''trucurilor'' de scos pete din cele care urmeaza si am avut rezultate maxime.Vi le recomand cu incredere!Citeste continuarea
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?
Postat de: lauralaurentiu in TehniciMa intrebam de mica, atunci cand imi cumparam cate-o japoneza de la brutarie si-o infulecam pe nerasuflate, de ce s-o fi numind astfel? Ceva mai tarziu mi-am format impresia ca numele le este dat...Citeste continuarea
Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare
Postat de: radu_popovici in TehniciArticolul de fata vrea sa va propuna o metoda extrem de simpla si rapida de a da aroma si gust unui preparat cu gust mai “bont”, asa cum sunt cartofii, orezul, nautul, lintea, fasolea:...Citeste continuarea
Brezarea
Postat de: Brindusa in TehniciDe multe ori am intalnit, mai ales in cartile de bucate scrise in engleza, acest termen : Brezare (brasing, in engleza). Ce este ea?Citeste continuarea
Conservele si muraturile pentru iarna
Postat de: bitza in TehniciOrice gospodina isi aprovizioneaza camara pentru iarna.Pentru reusita conservelor si muraturilor trebuie parcursi niste pasi esentiali:Citeste continuarea
Intrebuintarea aspicului
Postat de: miha in TehniciCu aspic se orneaza preparatele de carne, peste, oua, salate. Se pastreaza la rece timp de 2-3 zile. In cazul in care prinde pojghita, se spala cu apa calda, dupa care se trece usor prin apa rece....Citeste continuarea
Sosurile in bucataria moderna
Postat de: miha in TehniciSosurile sunt una din componentele importante ale mancarurilor si au rolul de a desavarsi gustul mancarurilor.Citeste continuarea
Idei de pregatire a legumelor
Postat de: Irina in TehniciCu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului....Citeste continuarea
Ghid de fierbere a legumelor la aburi
Postat de: Bucataras in TehniciPrincipalul avantaj al pregatirii alimentelor pe aburi este acela ca aceasta metoda e foarte sanatoasa si nu are nevoie de grasimi, iar gustul si aroma se pastreaza mai bine.Citeste continuarea
Tehnica fierberii
Postat de: Bucataras in TehniciFierberea este cea mai obisnuita metoda prin care sint pregatite legumele verzi. Trebuie facuta cu atentie, iar timpul trebuie masurat exactCiteste continuarea