Pestele marunt se alege si se cumpara in stare proaspata cu o pielita neteda , cu un luciu natural. Se curata pestisorii de cap si maruntaie. Se spala sub apa curgatoare , se scurg bine si se sterg cu servetele din hartie de bucatarie. Toti pestisorii se pun intr-un vas mai lat si se...
Pestele se dezgheata si se pune pe un servetel de bucatarie pentru ca sa-i absoarba tot lichidul. Se taie in portiuni mai mici . Tigaia se incalzeste cu ulei si se adauga un catel de usturoi , se caleste apoi se inlatura. Aparte se bat cu furculita ( nu cu mixerul) cu putina sare,...
Prin aceasta metoda se poate praji peste de orice tip,care a fost inghetat, sau in stare proaspata. Mai intii de toate pestele se curata de toate maruntaiele si solzi., se spala bine, se usuca , se sareaza si se presara cu condimente pentru peste. Se lasa pentru 30 minute sa se marineze. Se taie...
Se incalzeste tigaia - gratar. Se prajesc in ulei de masline 2 catei de usturoi pana se rumenesc, si se arunca cateii de usturoi.. Se prajesc feliile de peste in uleiul bine incins, pe o parte si alta, timp de 4-5 minute.
Pestele se serveste la masa condimentat cu sare si marar...
Ca deobicei tot pestele cu carnea rosie are pelita foarte groasa, deaceia in primul rind , se curata pestele de pelita si se taie in felii de grosimea de 1.5.- 2 cm . Intr-un vas se adauga pestele taiat feliute, maioneza , condimentele preferate pentru peste , sarea si se...
1. Se incinge cuptorul pina la temperatura de 200C.
2. Se curata bine pestele de pelita si de oasele mari.Se sareaza pe ambele parti . Se curata cateii de usturoi si se taie feliute.
3. Se inveleste tava cu hirtie de aluminiu si se toarna ulei de masline.
4. Se...
Se spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii .
Dupa aceiea, se scurge de toata apa , pe masura posibilitatii si intr-un bol se amesteca bine cu mixerul.
Se adauga racit in...
Se taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste, pe ambele parti.
Pentru fiecare bucata de peste se curata si se taie in cerculete mascate o ceapa de marime normala ,o felie de lamie , 2 catei de usturoi, taiat in...
Se amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura de otet in laptele fierbinte si se amesteca repede, pina vedem ca laptele se alege brinza si zer. Se...
Pestisori marinati,(1) in conditii de casa
Pestele marunt se alege si se cumpara in stare proaspata cu o pielita neteda , cu un luciu natural. Se curata pestisorii de cap si maruntaie. Se spala sub apa curgatoare , se scurg bine si se sterg cu servetele din hartie de bucatarie. Toti pestisorii se pun intr-un vas mai lat si se...
Peste pane
Pestele se dezgheata si se pune pe un servetel de bucatarie pentru ca sa-i absoarba tot lichidul. Se taie in portiuni mai mici . Tigaia se incalzeste cu ulei si se adauga un catel de usturoi , se caleste apoi se inlatura. Aparte se bat cu furculita ( nu cu mixerul) cu putina sare,...
Peste prajit in blana
Prin aceasta metoda se poate praji peste de orice tip,care a fost inghetat, sau in stare proaspata. Mai intii de toate pestele se curata de toate maruntaiele si solzi., se spala bine, se usuca , se sareaza si se presara cu condimente pentru peste. Se lasa pentru 30 minute sa se marineze. Se taie...
Peste emperador la gratar
Se incalzeste tigaia - gratar. Se prajesc in ulei de masline 2 catei de usturoi pana se rumenesc, si se arunca cateii de usturoi.. Se prajesc feliile de peste in uleiul bine incins, pe o parte si alta, timp de 4-5 minute. Pestele se serveste la masa condimentat cu sare si marar...
PESTE MARINAT ( pastrama) CU SALATA DE VERDETURI
Ca deobicei tot pestele cu carnea rosie are pelita foarte groasa, deaceia in primul rind , se curata pestele de pelita si se taie in felii de grosimea de 1.5.- 2 cm . Intr-un vas se adauga pestele taiat feliute, maioneza , condimentele preferate pentru peste , sarea si se...
Peste la cuptor
1. Se incinge cuptorul pina la temperatura de 200C. 2. Se curata bine pestele de pelita si de oasele mari.Se sareaza pe ambele parti . Se curata cateii de usturoi si se taie feliute. 3. Se inveleste tava cu hirtie de aluminiu si se toarna ulei de masline. 4. Se...
Clatite cu spanac si somon
Se spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii . Dupa aceiea, se scurge de toata apa , pe masura posibilitatii si intr-un bol se amesteca bine cu mixerul. Se adauga racit in...
Peste la cuptor
Se taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste, pe ambele parti. Pentru fiecare bucata de peste se curata si se taie in cerculete mascate o ceapa de marime normala ,o felie de lamie , 2 catei de usturoi, taiat in...
Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau
Se amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura de otet in laptele fierbinte si se amesteca repede, pina vedem ca laptele se alege brinza si zer. Se...