Se cumpara carnea- costita taiata de a gata, pentru a fi prajita pe gratar, sau o pregatim noi, asa cum este aratata in fotografia de mai jos. se bate pe un fund de lemn cu un ciocan de lemn toate bucatile, li se da forma ovala , se ung toate bucatile cu maioneza ( la dorinta)...
Pentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina grasime ,suculenta , care e foarte important in coacerea frigaruilor la gratar. Se taie carnea in bucati...
Principalul proces de preparare a piftiei este curatirea carnei . Piciorul de porc taiat si soricul le aranjam intr-un vas mare si turnam peste ele apa rece si le lasam intr-un loc la rece cam vre-o 4 ore. In timpul acesta schimbam apa odata, ca sa IASA tot singele din carne. Dupa aceasta...
Frigaruile se prepara din piept de gaina cu carne de porc in straturi cu grasime , proaspata sau afumata ( kaizer). Cantitatea de carne la dorinta 2:1
Pieptul de gaina se pune la marinat cu putina sare, piper negru , putina maioneza si suc de lamie. Se lasa la marinat timp de 30...
Piftia ( la noi in Moldova se spune RACITURA DIN PORC ) se poate prepara din picioare de porc , sau cozi ,sau urechi si carne de porc , dupa dorinta .
Eu prepar piftia de porc dupa 2 metode , acum o sa va descriu metoda cea mai usoara si rapida pentru mine . Alta data voi descrie alta metoda...
Costita moldoveneasca sau cotlet moldovenesc
Se cumpara carnea- costita taiata de a gata, pentru a fi prajita pe gratar, sau o pregatim noi, asa cum este aratata in fotografia de mai jos. se bate pe un fund de lemn cu un ciocan de lemn toate bucatile, li se da forma ovala , se ung toate bucatile cu maioneza ( la dorinta)...
Frigarui din carne de porc
Pentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina grasime ,suculenta , care e foarte important in coacerea frigaruilor la gratar. Se taie carnea in bucati...
PIFTIE DE PORC (2) PENTRU SARBATORI
Principalul proces de preparare a piftiei este curatirea carnei . Piciorul de porc taiat si soricul le aranjam intr-un vas mare si turnam peste ele apa rece si le lasam intr-un loc la rece cam vre-o 4 ore. In timpul acesta schimbam apa odata, ca sa IASA tot singele din carne. Dupa aceasta...
Frigărui speciale a la Anişoara
Frigaruile se prepara din piept de gaina cu carne de porc in straturi cu grasime , proaspata sau afumata ( kaizer). Cantitatea de carne la dorinta 2:1 Pieptul de gaina se pune la marinat cu putina sare, piper negru , putina maioneza si suc de lamie. Se lasa la marinat timp de 30...
Răcitura (Piftie) din picioare de porc
Piftia ( la noi in Moldova se spune RACITURA DIN PORC ) se poate prepara din picioare de porc , sau cozi ,sau urechi si carne de porc , dupa dorinta . Eu prepar piftia de porc dupa 2 metode , acum o sa va descriu metoda cea mai usoara si rapida pentru mine . Alta data voi descrie alta metoda...