publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
File de cod cu sos de merisoare
Mod de preparare: Fileurile de peste se decongeleaza (daca au fost congelate, ca ale mele), se scurg bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Separat, se pregateste marinata simpla: o cana de apa se pune la incalzit, dupa care se adauga ierburile, se lasa sa se infuzeze, dupa care se toarna...
Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer
Se marineaza pastravul in apa cu condimente (eu am pus sare, piper, un praf anason, verdeturi uscate si un strop suc de lamaie). Se scurge bine pastravul, se sterge cu un servetel si se leaga capul de coada, cu ajutorul unei ate. Se plaseaza in tava steamerului in pozitie verticala...
Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere
Pestele se spala, de usuca cu prospul de hartie, se sareaza si se pipereaza. Se umple burta pastravului cu patrunjel proaspat si se aseaza intr-o tava de jena cu putina apa. Se da la cuptor la foc potrivit, pana se coace. Intre timp, pregatim sosul cu care "imbracam" pestele: intr-un...
Somon la cuptor cu ierburi uscate
Modul de preparare Se spala somonul si se sterge cu prosoape de hartie, apoi se sareaza si se pipereaza. Se unge un vas de jena cu unt si se aseaza somonul, se adauga menta si uleiul de masline, apoi se presara ierburile uscate. Se da la cuptor (cca 20 minute la 200 grade). Se...
Pastrav cu sos de menta si patrunjel
Se usuca pestele cu un prosop absorbant, se sareaza si se pipereaza. Se prepara apoi sosul: punem in blender verdeturile, impreuna cu putina sare, zeama de la 1 lamaie si uleiul de masline. Blenduim bine pt. cateva minute, pana obtinem o pasta frumos colorata si parfumata. Pastravul...
Pasta de peste
Am taiat ceapa marunt, marunt si am calit-o in putin ulei de masline, am adaugat cimbru, sare, piper, dafin, patrunjel si apa si am lasat la fiert 10 min, dupa care am adaugat pestele si l-am mai lasat inca cca 10 min. Dupa ce s-a fiert, l-am strecurat bine si l-am faramitat, apoi l-am amestecat...
Pastrav la cuptor cu sos de usturoi
Asadar, am decongelat 2 pastravi, pe care i-am sarat, piperat si stropit cu zeama de lamaie si i-am asezat pe gratarul cuptorului, cu o tava plina cu apa dedesubt. Am dat la foc mic, lasand pastravul sa se gateasca lent. Cat timp pestele s-a copt incet in cuptor, am pregatit sosul: am strivit...
Salau cu cascaval la cuptor
Am calit ceapa si morcovul in tigaie, apoi am rasturnat legumele intr-o tava de jena, peste care am asezat bucatile de peste asezonate (cu sare si piper) si am pus si otetul. Toata "lucrarea" a intrat la cuptor pt cc 15 min, apoi am scos usor pestele (cu ajutorul a 2 palete) si le-am...
Chiftelute de peste cu sos de rosii
Am mixat toate ingredientele pt chiftelute in blender, am format bilute si le-am prajit i ulei incins (se prajesc foarte repede), apoi le-am scos pe servetele, ca sa absoarba grasimea. Dupa aceea am facut sosul:intr-o lingura de ulei am calit ceapa si usturoiul, am adaugat apoi sucul de...
Pastrav cu portocale la cuptor
Pestele se spala bine cu apa rece, se tapoteaza cu un prosop absorbant, se sareaza, se pipereaza si se presara arpagic uscat. Se pregateste tava asa: se unge cu putin ulei de masline se adauga putina apa(2-3 linguri) , se aseaza felii de portocale, peste care punem pestele. Optional, se...