Sfecla rosie se curata de coaja si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand fierbe apa adaugam si pastele si le lasam sa fiarba si apoi sa se raceasca in apa in care au fiert pentru a se colora cat mai bine.Din dovlecel taiem felii de 5 mm grosime din care apoi decupam fata de...
Stafidele se pun intr-un sirop facut din esenta de rom,1 lingura de zahar si 50 ml apa.
Pastele se fierb 4-5 min doar(nu trebuie sa fie foarte fierte).Se scurg apoi din apa.
Branza se amesteca impreuna cu doua oua,smantana,stafidele scurse din sirop.Amestecam si pastele fierte in aceasta...
Pastele se fierb al dente in apa cu sare.
Sparanghelul se rupe de la partea lemnoasa si se opareste un min in apa cu sare dupa care se scoate in apa rece pentru a-si pastra culoarea si a opri procesul de gatire.
Taiem sparanhelul apoi in felii de 1 cm pe diagonala si il punem in putin ulei...
Ciupercile taiate felii se pun la calit in putin ulei.Adaugam sare si piper peste ele.Cand sunt gata,adica nu mai avem zeama in tigaie le dam deoparate.
Ardeiul gras se taie cubulete.
Branza se amesteca cu smantana si 200 gr cascaval ras.
Ungem tava de gatit cu putin unt.
Asezam un rand...
Ceapa tocata se pune la calit in putin ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt.Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam usturoiul taiat foarte marunt,ciupercile taiate felii,tijele de telina.Adaugam carnea,rosiile taiate marunt,sare,piper,oregano dupa gust.Completam cu...
Pastele se fierb al dente,apoi se scurg.
Inainte de a fierbe pastele trebuie sa pregatim sosul.
Ciupercile taiate felii subtiri se pun la calit in putin ulei,adaugam langa ele si rosiile taiat in cuburi mici.Cand ciupercile sunt aproape gata se adauga sunca taiata fasii.Amestecul din plicuri...
In tigaie am pus cateva linguri de ulei in care am prajit putin carnea peste care am adaugat ciupercile taiate felii, sare si putin piper. Am pus sosul si restul de condimente. Le-am lasat 5 minute sa fiarba impreuna. Am pus putin ulei in tava si am asezat un rand de foi de lasagna, apoi un...
Penne rigate in salata vesela
Sfecla rosie se curata de coaja si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand fierbe apa adaugam si pastele si le lasam sa fiarba si apoi sa se raceasca in apa in care au fiert pentru a se colora cat mai bine.Din dovlecel taiem felii de 5 mm grosime din care apoi decupam fata de...
Paste cu branza si mere caramelizate
Stafidele se pun intr-un sirop facut din esenta de rom,1 lingura de zahar si 50 ml apa. Pastele se fierb 4-5 min doar(nu trebuie sa fie foarte fierte).Se scurg apoi din apa. Branza se amesteca impreuna cu doua oua,smantana,stafidele scurse din sirop.Amestecam si pastele fierte in aceasta...
Paste cu sparanghel si sos carbonara
Pastele se fierb al dente in apa cu sare. Sparanghelul se rupe de la partea lemnoasa si se opareste un min in apa cu sare dupa care se scoate in apa rece pentru a-si pastra culoarea si a opri procesul de gatire. Taiem sparanhelul apoi in felii de 1 cm pe diagonala si il punem in putin ulei...
Lasagna cu sos de branza si ciuperci
Ciupercile taiate felii se pun la calit in putin ulei.Adaugam sare si piper peste ele.Cand sunt gata,adica nu mai avem zeama in tigaie le dam deoparate. Ardeiul gras se taie cubulete. Branza se amesteca cu smantana si 200 gr cascaval ras. Ungem tava de gatit cu putin unt. Asezam un rand...
Fusilli colorate cu ragu
Ceapa tocata se pune la calit in putin ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt.Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam usturoiul taiat foarte marunt,ciupercile taiate felii,tijele de telina.Adaugam carnea,rosiile taiate marunt,sare,piper,oregano dupa gust.Completam cu...
Spaghetti milanese
Pastele se fierb al dente,apoi se scurg. Inainte de a fierbe pastele trebuie sa pregatim sosul. Ciupercile taiate felii subtiri se pun la calit in putin ulei,adaugam langa ele si rosiile taiat in cuburi mici.Cand ciupercile sunt aproape gata se adauga sunca taiata fasii.Amestecul din plicuri...
Lasagna cu carne si sos de rosii
In tigaie am pus cateva linguri de ulei in care am prajit putin carnea peste care am adaugat ciupercile taiate felii, sare si putin piper. Am pus sosul si restul de condimente. Le-am lasat 5 minute sa fiarba impreuna. Am pus putin ulei in tava si am asezat un rand de foi de lasagna, apoi un...