Galbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, praful de copt, sare si apoi se adauga ingredientul colorant (maslinele, pasta de tomate sau spanacul). Fiecare blat se coace separat intr-o forma patrata de 25/25 cm.
Crema:
Branza si smantana se amesteca bine, adaugam somonul taiat...
Ouale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va crapa.
Pentru a vopsi ouale, am ales vopsea de ou de la Dr Oetker.
Vopseaua (pliculete) se pune...
Aluatul pentru foietaj se intinde pe planseta presarata cu faina.
Impartim apoi foaia de aluat in trei parti si pe verticala si pe orizontala, pentru a obtine 9 patrate. Din fiecare patrat, decupam un cerc.
In fiecare cerc, punem o lingura de crema de branza si apoi adunam marginile catre...
Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini.
Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min.
Dupa acest timp, intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt.
Dam la cuptor...
Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore.
Pentru a face covrigeii se intinde foaie de 0,5 mm pe care apoi o vom taia cu forma de covrigei.
Covrigeii se...
Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi dupa care-l punem intr-o forma rotunda(20 cm diametru) si-l mai lasam sa cresca iar 30 min si apoi il dam la cuptor la foc mediu.Cand este copt il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca....
Se pune apa la fiert si cand clocoteste , se ia deoparte si se adauga toata faina , uleiul si sarea . Se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat care se desprinde de pe lingura . Se lasa la odihnit 5 minute , apoi se adauga ouale pe rand.Din aluatul obtinut luam cam...
Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si cacavalul dat pe razatoarea fina. Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore
Pentru a face covrigeii se intinde foaie de 0,5 mm pe care apoi o vom taia cu forma de covrigei....
Aperitiv tort cu crema de branza si somon
Galbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, praful de copt, sare si apoi se adauga ingredientul colorant (maslinele, pasta de tomate sau spanacul). Fiecare blat se coace separat intr-o forma patrata de 25/25 cm. Crema: Branza si smantana se amesteca bine, adaugam somonul taiat...
Aperitiv oua vopsite pentru Paste
Ouale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va crapa. Pentru a vopsi ouale, am ales vopsea de ou de la Dr Oetker. Vopseaua (pliculete) se pune...
Aperitiv placintele fragede cu branza
Aluatul pentru foietaj se intinde pe planseta presarata cu faina. Impartim apoi foaia de aluat in trei parti si pe verticala si pe orizontala, pentru a obtine 9 patrate. Din fiecare patrat, decupam un cerc. In fiecare cerc, punem o lingura de crema de branza si apoi adunam marginile catre...
Aperitiv tartelete cu ciuperci
Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min. Dupa acest timp, intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt. Dam la cuptor...
Covrigei cu susan
Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore. Pentru a face covrigeii se intinde foaie de 0,5 mm pe care apoi o vom taia cu forma de covrigei. Covrigeii se...
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci
Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi dupa care-l punem intr-o forma rotunda(20 cm diametru) si-l mai lasam sa cresca iar 30 min si apoi il dam la cuptor la foc mediu.Cand este copt il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca....
Gomboti cu carnati
Se pune apa la fiert si cand clocoteste , se ia deoparte si se adauga toata faina , uleiul si sarea . Se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat care se desprinde de pe lingura . Se lasa la odihnit 5 minute , apoi se adauga ouale pe rand.Din aluatul obtinut luam cam...
Covrigei cu cascaval
Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si cacavalul dat pe razatoarea fina. Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore Pentru a face covrigeii se intinde foaie de 0,5 mm pe care apoi o vom taia cu forma de covrigei....