VERONICA2607

1

Bucataras
incepator

srdtfhgjkl

Bucataras din 10.02.2012

RETETE42
PRIETENI153
Retete / Dulciuri

Briose de post cu stafide si fulgi de migdale

In Prajituri la 28 Mar 2012

Amestecam bine toate ingredientele mai putin stafidele si migdalele . Ungem formele de briose cu ulei si tapetam cu hartie de copt, umplem formele 3 sferturi cu aluat si presaram pe jumatate din ele stafide, iar pe cealalta jumatate fulgi de migdale. Le dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute....

Minitarte cu dulceata de afine

In Prajituri la 12 Mar 2012

   Amestecam faina cu margarina si un praf de sare.Incorporam apa si zaharul vanilat si framantam un aluat bine legat.Intindem aluatul gros de 1 cm si-l asezam in forme de briose unse cu margarina.Asezam peste aluat in fiecare forma cate  o lingurita de dulceata din afine.Intindem...

Placinta cu gem

In Dulciuri la 12 Mar 2012

Amestecam faina cu margarina si un praf de sare. Incorporam apa si zaharul vanilat si framantam un aluat bine legat. Trei sferturi de aluat il intindem si-l asezam intr-o tava unsa cu margarina. Peste el punem gemul amestecat cu nuca taiata si zeama de lamaie, iar deasupra marul taiat felii....

Macinici moldovenesti- de post

In Dulciuri la 11 Mar 2012

ALUATUL Se face o maia din drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri apa si putina faina si se lasa la crescut 15 minute.Separat se cerne faina, se amesteca cu  sarea, coaja si zeama de la lamaie, zaharul vanilat, cele 6 linguri de zahar ramase si cu maiaoa.Se amesteca bine si se pune din apa...

Macinici

In Dulciuri la 10 Mar 2012

    Se pune apa cu zaharul la fiert. Dupa ce da in clocot o mai lasam pe foc 10 minute.Dupa ce oprim focul adaugam in acest sirop nuca, scortisoara,coaja de lamaie si covrigeii.Acoperim totul cu un capac si lasam la racit.Se servesc reci.

Cornulete cu dulceata de gutui si nuca

In Dulciuri la 7 Mar 2012

Se ia aluatul si se intinde pe masa tapetata cu faina, in foaie de 1 cm grosime si in forma de cerc. Dulceata de gutui se amesteca cu nuca macinata. Aluatul in forma de cerc se taie in triunghiuri din centrul cercului catre margini. Pe fiecare triunghi, la capatul mai lat, (la baza triungiului)...

Ştrudel cu mere

In Prajituri la 4 Mar 2012

Merele se rad si se amesteca impreuna cu zaharul si scortisoara. Se ia foaia de placinta se aseaza 1/4 din cantitatea marului la unul dintre capete, iar restul foii se unge cu ulei. Se ruleaza si se aseaza in tava, se repeta procesul pana ce terminam cele 4 foi de placinta. Se da cuptor...

Baclava cu nuci

In Prajituri la 4 Mar 2012

 Se topeste margarina . Se ia o foaie , se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa punem 6-7 foi. Peste foi se pun  nucile macinate amestecate cu 50 gr zahar si scortisoara. Peste nuci se pun 4-5 foi tot asa unse cu margarina. Daca mai ramane...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 24 Feb 2012

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand este gata (cand intoarcem vasul si nu cade compozitia) adaugam zaharul si batem  pana ce se dizolva, apoi adaugam nuca si la sfarsit faina. Dupa ce adaugam faina nu mai batem, amestecam compozitia de jos in sus usor. Ungem tava cu...

Prajitura cu 11 oua, pentru luna iubirii

In Prajituri la 19 Feb 2012

Blatul:    Se bat/mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare, apoi adaugam si galbenusurile si batem pana ce acestea se amesteca bine cu compozitia. Adaugam faina si amestecam cu grija de jos in sus(nu mai batem).Ungem o tava de cuptor...

Clatite de post cu coaja de citrice si dulceata de gutui

In Prajituri la 18 Feb 2012

 Intr-un vas punem faina, peste care adaugam apa cat sa fie de consistenta potrivita de clatite si cu un tel (para) se bat, daca nu am obtinut ce ne dorim mai adaugam fie apa , fie faina dupa necesitati.Cand avem aluatul facut adaugam in el 1 lingurita de ulei, 1 lingurita de zahar si 1...

Napolitane cu nuci caramelizate

In Prajituri la 16 Feb 2012

Se pun la topit 5 linguri de zahar, cand este topit se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. Separat se bat cele 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si se adauga peste zaharul topit cu margarina, se adauga si nuca taiata si se lasa la fiert pana ce ajunge la consistenta unei ciulamale....

Frigarui de fructe

In Dulciuri la 14 Feb 2012

  Se curata kiwi si portocala, kiwi se taie in sferturi iar portocala se desface in clini. Marul se curata de cotor si taie clinisori. Se baga pe betisorul de frigarui alterniv bucati de fructe. Eu am pus peste ele si putina glazura de ciocolata.

Cozonac Coronita

In Prajituri la 10 Feb 2012

ALUATUL: Drojdia cu laptele caldut si  putin  zahar am pus la dospit  20 minute.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, ouale si am batut in continuare si am pus stafidele. In drojdia cu lapte am adaugat faina si am amestecat bine pana s-a...

Tort de ciocolata a la mami

In Torturi la 10 Feb 2012

BLAT : Ouăle se separă, albușurile de gălbenușuri.Albușurile cu un praf de sare se bat/mixează spumă,apoi adaugăm zaharul treptat și mixăm până ce acesta se dizolva complet.La această spumă adăugăm gălbenușurile unul câte unul, mixând continuu.Apoi...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    

Postari recente

publicat la 22.01.2013

SEMINTELE CHIA AJUTA LA SLABIT

publicat la 22.01.2013

TAPIOCA

publicat la 22.01.2013

HRISCA-aliment miraculos

Horosmopul tau de astazi:

Leu

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]