Nautul se pune in apa, se fierbe si se lasa apoi la racit. Rosiile cherry le taiem in doua, ceapa rosie taiata rondele fin, frunzele de patrunjel le tocam marunt. Ardeii copti se curata de coaja si seminte si se taie fasii subtiri.
Le asezam toate legumele intr-un castron apoi punem tonul si...
Pentru crema amestecam branza cu zaharul, apoi cu cate un galbenus de ou puse pe rand si la final se mixeaza cu mixerul frisca lichida incorporata cate un pic in crema de branza.
Intr-o tava dreptunghiulara punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea+lichior,1/3 din crema,iar un rand de...
Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama.
Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina.
Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia.
La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata...
Pentru aluat punem intr-un castron laptele caldut, zaharul si drojdia cu 2 linguri de faina(este ca o maia pentru paine).Se lasa la dospit 10 minute.
Faina se amesteca cu sarea, untul si oul, apoi punem maiaiua crescuta si framantam pana devine un aluat care se desprinde de maini.Daca mai cere...
Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute .Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul.
Se...
Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic.
Se lasa la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul astfel crescut...
Intr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt (restul de unt ramane pentru uns foile), iaurtul, ouale si sarea. Se framanta pana se obtine o coca...
Pentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita.
Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus.
Se coace intr-o forma rotunda la 180 grade C, 45 minute. Gelatina se pune...
Intr-o craticioara punem la fiert apa cu putina sare si apoi adaugam broccoli. Lasam sa fiarba 7-8 minute. Nu trebuie sa fie foarte moale.
Intre timp calim in ulei ceapa taiata marunt.
Dupa ce s-a fiert broccoli, se strecoara, dar pastrand apa in care a fiert.
Intr-un castron punem...
Salata de naut cu ton
Nautul se pune in apa, se fierbe si se lasa apoi la racit. Rosiile cherry le taiem in doua, ceapa rosie taiata rondele fin, frunzele de patrunjel le tocam marunt. Ardeii copti se curata de coaja si seminte si se taie fasii subtiri. Le asezam toate legumele intr-un castron apoi punem tonul si...
Desert Tiramisu
Pentru crema amestecam branza cu zaharul, apoi cu cate un galbenus de ou puse pe rand si la final se mixeaza cu mixerul frisca lichida incorporata cate un pic in crema de branza. Intr-o tava dreptunghiulara punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea+lichior,1/3 din crema,iar un rand de...
Clatite cu dovlecei
Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina. Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia. La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata...
Desert placinta cu prune (mosocoarna)
Pentru aluat punem intr-un castron laptele caldut, zaharul si drojdia cu 2 linguri de faina(este ca o maia pentru paine).Se lasa la dospit 10 minute. Faina se amesteca cu sarea, untul si oul, apoi punem maiaiua crescuta si framantam pana devine un aluat care se desprinde de maini.Daca mai cere...
Desert cozonac pufos cu ciocolata si nuca
Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute .Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul. Se...
Paine impletita
Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic. Se lasa la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul. Aluatul astfel crescut...
Cornuri pufoase cu unt
Intr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt (restul de unt ramane pentru uns foile), iaurtul, ouale si sarea. Se framanta pana se obtine o coca...
Desert tort cu crema de afine si branza
Pentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita. Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus. Se coace intr-o forma rotunda la 180 grade C, 45 minute. Gelatina se pune...
Supa crema cu broccoli
Intr-o craticioara punem la fiert apa cu putina sare si apoi adaugam broccoli. Lasam sa fiarba 7-8 minute. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intre timp calim in ulei ceapa taiata marunt. Dupa ce s-a fiert broccoli, se strecoara, dar pastrand apa in care a fiert. Intr-un castron punem...