Rosiile se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in vas inchis etans.
Se poate folosi la chiftele, pentru a aromatiza untul sau la fripturi.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se adauga toate intr-o tava cu pereti inalti si se amesteca cu pasta de curry si putin ulei.
Se coc...
Se scurge tofu si se taie cuburi.
Se incalzeste uleiul intr-un wok, la foc mare si se adauga usturoiul, salota si chiliul sau pasta de chili si se soteaza cateva secunde.
Se adauga alunele, ardeiul si tofu. Se soteaza 10-15 secunde.
Se adauga ketjap manis, piperul, se soteaza...
Se amesteca si maruntesc toate ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana devin o pasta omogena. Se transfera intr-o tava/vas dreptunghiular nu foarte mare si se preseaza bine, astfel incat toata baza vasului sa fie acoperita de un strat compact de compozitie.
Se...
Se taie cartoful fasii si se presara cu sare, piper, paprika si Cayenne si se stropeste cu ulei de masline. Se gateste la 220 de grade 20-30 de minute.
Se taie ceapa julienne si se soteaza, la foc mic, intr-o lingura de ulei, pana se inmoaie, 15 minute, avand grija sa nu se arda. Se...
Într-un robot de bucătărie, se toacă și amestecă toate ingredientele până devin o pastă omogenă.
Se toarnă compoziția obținută într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 23 de centimetri și se introduce în congelator pâna devine...
Cartofii se fierb în apă cu sare și 1 lingură de oțet. Se scot pe o farfurie, se curăță de coajă, se taie felii, se stropesc cu 1/2 lingură oțet și se păstrează 3 linguri din apa în care au fiert.
Se amestecă 1 lingură de oțet cu muștarul, castraveții,...
Mix de condimente Toscan
Rosiile se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in vas inchis etans. Se poate folosi la chiftele, pentru a aromatiza untul sau la fripturi.
Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se adauga toate intr-o tava cu pereti inalti si se amesteca cu pasta de curry si putin ulei. Se coc...
Tofu in sos de busuioc thailandez
Se scurge tofu si se taie cuburi. Se incalzeste uleiul intr-un wok, la foc mare si se adauga usturoiul, salota si chiliul sau pasta de chili si se soteaza cateva secunde. Se adauga alunele, ardeiul si tofu. Se soteaza 10-15 secunde. Se adauga ketjap manis, piperul, se soteaza...
Brownies raw vegane
Se amesteca si maruntesc toate ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana devin o pasta omogena. Se transfera intr-o tava/vas dreptunghiular nu foarte mare si se preseaza bine, astfel incat toata baza vasului sa fie acoperita de un strat compact de compozitie. Se...
Burger vegetarian cu ou prajit, cartofi dulci si ceapa caramelizata in bere
Se taie cartoful fasii si se presara cu sare, piper, paprika si Cayenne si se stropeste cu ulei de masline. Se gateste la 220 de grade 20-30 de minute. Se taie ceapa julienne si se soteaza, la foc mic, intr-o lingura de ulei, pana se inmoaie, 15 minute, avand grija sa nu se arda. Se...
Budinca vegana de ciocolata (fara avocado)
Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui blender. Se pastreaza la frigider pana la 4 zile in vase cu capac.
Tort raw vegan cu mentă și caju by Gust Verde
Într-un robot de bucătărie, se toacă și amestecă toate ingredientele până devin o pastă omogenă. Se toarnă compoziția obținută într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 23 de centimetri și se introduce în congelator pâna devine...
Salată cremoasă de cartofi
Cartofii se fierb în apă cu sare și 1 lingură de oțet. Se scot pe o farfurie, se curăță de coajă, se taie felii, se stropesc cu 1/2 lingură oțet și se păstrează 3 linguri din apa în care au fiert. Se amestecă 1 lingură de oțet cu muștarul, castraveții,...