Spalam , curatam de samburi si taiem perele in lungime.
Preparam blatul : se separa galbenusurile de albusuri. Se fraca albusurile cu zaharul, faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, esenta si faina .
Ne apucam de caramel: Intr-o...
Separam albusurile de galbenusuri, mixam foarte bine albusurile, adaugam in ploaie zaharul, galbenusurile pe rand, faina incorporata cu praful de copt, esenta si colorantul. Dupa ce le-am incorporat bine, asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam fructele din...
Topim untura pe care o punem intr-un vas inalt, spargem ouale, adaugam zaharul, coaja de portocala, praful de copt si faina cat cuprinde, pana devine un aluat destul de omogen, ca cel pentru cornulete.
Se pastreaza din aluat cam cat un mar mare si se lasa deoparte. Cealalta parte se...
Curatam pestele de solzi si intestine,le spalam bine si le punem la fiert cu cateva foi de dafin, un praf de sare , piper boabe si 50 ml otet ,la foc mic.
Curatam radacinoasele si ceapa. Radacinoasele se dau pe razatoare mica. Ardeii in coacem, ii curatam de coaja si seminte, apoi le tocam...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a creste si mucenicii sa iasa pufosi. Cernem faina de 3 ori, adaugam zaharul, sarea si restul ingredientelor uscate. Topim untul pe care-l punem in laptele incalzit si cu drojdia dizolvata si se toarna in aluat apoi...
Rasturnata cu pere
Spalam , curatam de samburi si taiem perele in lungime. Preparam blatul : se separa galbenusurile de albusuri. Se fraca albusurile cu zaharul, faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, esenta si faina . Ne apucam de caramel: Intr-o...
Pandispan "Pitzi"
Separam albusurile de galbenusuri, mixam foarte bine albusurile, adaugam in ploaie zaharul, galbenusurile pe rand, faina incorporata cu praful de copt, esenta si colorantul. Dupa ce le-am incorporat bine, asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam fructele din...
Prajitura Zburlita
Topim untura pe care o punem intr-un vas inalt, spargem ouale, adaugam zaharul, coaja de portocala, praful de copt si faina cat cuprinde, pana devine un aluat destul de omogen, ca cel pentru cornulete. Se pastreaza din aluat cam cat un mar mare si se lasa deoparte. Cealalta parte se...
Pate de peste
Curatam pestele de solzi si intestine,le spalam bine si le punem la fiert cu cateva foi de dafin, un praf de sare , piper boabe si 50 ml otet ,la foc mic. Curatam radacinoasele si ceapa. Radacinoasele se dau pe razatoare mica. Ardeii in coacem, ii curatam de coaja si seminte, apoi le tocam...
Mucenici moldovenesti
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a creste si mucenicii sa iasa pufosi. Cernem faina de 3 ori, adaugam zaharul, sarea si restul ingredientelor uscate. Topim untul pe care-l punem in laptele incalzit si cu drojdia dizolvata si se toarna in aluat apoi...