Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca vreti putina scortisoara. Amestecam toate ingredientele cu un tel pana se omogenizeaza compozitia. Turnam...
Separat am amestecat intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si praful de copt.
In alt bol am batut bine ouale cu telul, ca la paparaie, apoi am pus uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Am amestecat bine, apoi am turnat ingredientele uscate. Am incorporat totul bine.
Am pregatit o tava...
Untul la temperatura camerei l-am pus in vasul mixerului impreuna cu zaharul brut si zaharul alb. Am pornit mixerul si am lasat sa se amestece. Am pus apoi si zaharul vanilat si oul si galbenusul. Am continuat mixarea. La sfarsit am adaugat faina si bicarbonatul de sodiu si am mixat mai departe....
Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia. Intr-un bol cernem faina, punem sarea, uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Restul de apa minerala o punem pe foc...
Amestecam intr-un bol biscuitii zdrobiti cu cacaua, nuca macinata, migdalele macinate si alunele de padure.
Intr-o cratita punem laptele, zaharul, un plic zahar vanilat, untul si ciocolata si punem pe foc mic. Asteptam sa se topeasca tot. Dupa ce se topesc, lasam sa se raceasca, punem in bolul...
Intr-un bol am cernut faina si am pus sarea.
Am incalzit usor 150 ml lapte in care am pus apoi 1 lgt zahar si 2 lg de faina. Am pus si drojdia si am amestecat bine. Am lasat sa creasca.
Am pus peste faina iaurtul grecesc apoi ouale batute bine. Dupa ce a crescut maiaua, am turnat-o peste...
La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara.
Aluatul: Am pus intr-un bol toate ingredientele si le-am amestecat cu o spatula, apoi am framantat cu mana. Am rasturnat pe...
Punem intr-o oala untul cu zaharul la topit. Punem si mierea si cacaua. Amestecam. La final punem nuca taiata mai marunt si esenta de rom.
Fulgii de orez ii zdrobim un pic apoi ii turnam in oala. Amestecam bine pana se omogenizeaza totul.
Ungem un vas de yena cu unt si turnam compozitia....
Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele razalite. Adaugam zahar dupa gust si le lasam sa se inmoaie putin. Tragem cratita de pe foc, adaugam...
Desert Banana Bread
Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca vreti putina scortisoara. Amestecam toate ingredientele cu un tel pana se omogenizeaza compozitia. Turnam...
Desert briose cu iaurt si cirese
Separat am amestecat intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si praful de copt. In alt bol am batut bine ouale cu telul, ca la paparaie, apoi am pus uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Am amestecat bine, apoi am turnat ingredientele uscate. Am incorporat totul bine. Am pregatit o tava...
Desert fursecuri cu ciocolata
Untul la temperatura camerei l-am pus in vasul mixerului impreuna cu zaharul brut si zaharul alb. Am pornit mixerul si am lasat sa se amestece. Am pus apoi si zaharul vanilat si oul si galbenusul. Am continuat mixarea. La sfarsit am adaugat faina si bicarbonatul de sodiu si am mixat mai departe....
Desert cozonac cu gem, de post
Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia. Intr-un bol cernem faina, punem sarea, uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Restul de apa minerala o punem pe foc...
Desert bilute din biscuiti
Amestecam intr-un bol biscuitii zdrobiti cu cacaua, nuca macinata, migdalele macinate si alunele de padure. Intr-o cratita punem laptele, zaharul, un plic zahar vanilat, untul si ciocolata si punem pe foc mic. Asteptam sa se topeasca tot. Dupa ce se topesc, lasam sa se raceasca, punem in bolul...
Desert cornulete cu rahat
Intr-un bol am cernut faina si am pus sarea. Am incalzit usor 150 ml lapte in care am pus apoi 1 lgt zahar si 2 lg de faina. Am pus si drojdia si am amestecat bine. Am lasat sa creasca. Am pus peste faina iaurtul grecesc apoi ouale batute bine. Dupa ce a crescut maiaua, am turnat-o peste...
Desert rulouri cu scortisoara
La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara. Aluatul: Am pus intr-un bol toate ingredientele si le-am amestecat cu o spatula, apoi am framantat cu mana. Am rasturnat pe...
Desert batoane din fulgi de orez
Punem intr-o oala untul cu zaharul la topit. Punem si mierea si cacaua. Amestecam. La final punem nuca taiata mai marunt si esenta de rom. Fulgii de orez ii zdrobim un pic apoi ii turnam in oala. Amestecam bine pana se omogenizeaza totul. Ungem un vas de yena cu unt si turnam compozitia....
Desert placinta cu mere
Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele razalite. Adaugam zahar dupa gust si le lasam sa se inmoaie putin. Tragem cratita de pe foc, adaugam...