Mai intai si mai intai pregatim aluatul. Cernem faina iar in mijloc punem untul taiat cubulete, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La sfarsit adaugam apa rece (de la frigider) si mai amestecam de cateva ori pana cand e incorporata complet....
Portocala o spalam bine de tot, apoi razuim coaja. Stoarcem sucul de la portocala. Bucata de carne o spalam apoi o stergem bine. Patrunjelul si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu coaja rasa de la portocala. Condimentam carnea cu sare si piper dupa preferinta, o ungem cu gemul de...
Bucata de cotlet pe care am avut-o eu a avut o forma mai patrata, asa ca am taiat-o in doua pe verticala, obtinand doua bucati.. Fiecare bucata am taiat-o apoi in doua pe orizontala dar nu pana la capat, atfel incat sa obtin o bucata mai mare si mai subtire. Fiecare bucata de carne o batem bine...
Asadar, luam 500gr de ficat (eu am vrut sa fie de curcan, si asa a fost) si le fierbem in apa cu sare pentru 20 de minute. Scurgem ficatul de apa si-l lasam putin la odihnit, la racoare ar fi ideal. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Incingem intr-o tigaie teflonata cele doua linguri...
Am folosit aluatul frantuzesc ramas de la somonul in crusta ,ceea ce mi-a ramas dintr-o portie de aluat facut in casa, dar se poate folosi si foietaj gata cumparat, sau facut in casa dupa tehnica pe care o stie fiecare.
Punem la fiert morcovii si brocolli in apa cu sare, fierbem pentru...
Avem nevoie de 3 tigai/oale/tavi sau ce-or mai fi, important e sa fie 3 la numar. Una in care sa fierbem pastele - si aici ma refer la oala - una aka tigaie in care sa facem sosul si o tava pentru copt ardeii.
Incepem cu pastele, pe care le fierbem, cam 10 minute zic eu, intr-o...
Eu am primit puiul gata taiat si curatat..thank God!!! Ca mare era distractia daca ma lasau pe mine sa jumulesc puiul (lucru ce inca nu l-am facut niciodata) si apoi sa stau si cu el deasupra focului sa-i ard si ultimele varfuri de pene :)) Dar nu, n-am trecut prin asa ceva...l-am primit curatat...
Dovleceii ii spalam si-i oparim timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, timp suficient pentru a se inmuia. Ii scoatem din apa, lasam la racit apoi ii taiem pe lungime in felii potrivti de subtiri.
Trecem repede la umplutura. Branza de vaci o sfarmam cu furculita, impreuna cu telemeaua....
Daca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan 'kuftan', iar acesta din urma inseamna 'a macina'. Si cu asta cred ca am explicat foarte bine ceea ce...
Cum pregatim bunatatea asta? Nimic mai simplu...incepem cu pesto.
Frunzele de busuioc si cele de patrunjel (am vrut eu neaparat sa pun si patrunjel in compozitie) le spalam si apoi le uscam bine. Le punem in blender, adaugam cateii de usturoi, semintele de pin, parmezanul ras, sare si piper...
Pregatim pieptul de curcan...intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul si oregano, si ungem bucata de carne cu acest sos pe toate partile. Lasam bucata de carne in amestecul astfel pregatit si o dam la rece pentru cel putin 2 ore. Din cand in cand scoatem carnea de la rece si o mai...
Empanadas cu carne de porc si praz
Mai intai si mai intai pregatim aluatul. Cernem faina iar in mijloc punem untul taiat cubulete, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La sfarsit adaugam apa rece (de la frigider) si mai amestecam de cateva ori pana cand e incorporata complet....
Pulpa de porc in crusta de portocale
Portocala o spalam bine de tot, apoi razuim coaja. Stoarcem sucul de la portocala. Bucata de carne o spalam apoi o stergem bine. Patrunjelul si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu coaja rasa de la portocala. Condimentam carnea cu sare si piper dupa preferinta, o ungem cu gemul de...
Rulada de porc cu cascaval si ardei
Bucata de cotlet pe care am avut-o eu a avut o forma mai patrata, asa ca am taiat-o in doua pe verticala, obtinand doua bucati.. Fiecare bucata am taiat-o apoi in doua pe orizontala dar nu pana la capat, atfel incat sa obtin o bucata mai mare si mai subtire. Fiecare bucata de carne o batem bine...
Rulada de pateu de casa cu unt aromat
Asadar, luam 500gr de ficat (eu am vrut sa fie de curcan, si asa a fost) si le fierbem in apa cu sare pentru 20 de minute. Scurgem ficatul de apa si-l lasam putin la odihnit, la racoare ar fi ideal. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Incingem intr-o tigaie teflonata cele doua linguri...
Individual Chicken Pies
Am folosit aluatul frantuzesc ramas de la somonul in crusta ,ceea ce mi-a ramas dintr-o portie de aluat facut in casa, dar se poate folosi si foietaj gata cumparat, sau facut in casa dupa tehnica pe care o stie fiecare. Punem la fiert morcovii si brocolli in apa cu sare, fierbem pentru...
Tagliatelle cu sos alb si ardei copti
Avem nevoie de 3 tigai/oale/tavi sau ce-or mai fi, important e sa fie 3 la numar. Una in care sa fierbem pastele - si aici ma refer la oala - una aka tigaie in care sa facem sosul si o tava pentru copt ardeii. Incepem cu pastele, pe care le fierbem, cam 10 minute zic eu, intr-o...
Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc
Eu am primit puiul gata taiat si curatat..thank God!!! Ca mare era distractia daca ma lasau pe mine sa jumulesc puiul (lucru ce inca nu l-am facut niciodata) si apoi sa stau si cu el deasupra focului sa-i ard si ultimele varfuri de pene :)) Dar nu, n-am trecut prin asa ceva...l-am primit curatat...
Rulouri de dovlecei cu branza si pui
Dovleceii ii spalam si-i oparim timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, timp suficient pentru a se inmuia. Ii scoatem din apa, lasam la racit apoi ii taiem pe lungime in felii potrivti de subtiri. Trecem repede la umplutura. Branza de vaci o sfarmam cu furculita, impreuna cu telemeaua....
Kefta de curcan
Daca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan 'kuftan', iar acesta din urma inseamna 'a macina'. Si cu asta cred ca am explicat foarte bine ceea ce...
Rulouri de pui cu pesto
Cum pregatim bunatatea asta? Nimic mai simplu...incepem cu pesto. Frunzele de busuioc si cele de patrunjel (am vrut eu neaparat sa pun si patrunjel in compozitie) le spalam si apoi le uscam bine. Le punem in blender, adaugam cateii de usturoi, semintele de pin, parmezanul ras, sare si piper...
Piept de curcan la tava cu sos de rosii
Pregatim pieptul de curcan...intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul si oregano, si ungem bucata de carne cu acest sos pe toate partile. Lasam bucata de carne in amestecul astfel pregatit si o dam la rece pentru cel putin 2 ore. Din cand in cand scoatem carnea de la rece si o mai...