Se bate oul, dupa care se adauga uleiul, zaharul, vanilia, laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se face un aluat de o consistenta nici moale nici tare, se pune intr-o tava care in prealabil a fost tapetata cu hartie de copt si se pun: fructele ( de oricare, orice fel) sau...
Se face mamaliga consistenta usor moale. Intr-un vas, se pune : Strat 1, mamaliga , Strat 2 branza +carnacior+slaninuta, si tot asa pana partea de sus arata ca cea din imagine. Se da la cuptorul incins la 180 de grade 5-6 minute si se serveste calda !
Intr-un vas Yena se ung inclusiv peretii cu smantana. Apoi se adauga un strat de paine, felii de cascaval, sunca si se unge cu smantana. Procedam asa pana sus, ca ultimul strat sa fie paine,sunca si cascaval felie sau razuit. Se adauga oul batut si se da la cuptor pentru 8-10 minute .
Se taie avocado in 2. Se scoate samburele si cu ajutorul unei linguri scobim miezul si-l pisam cu ajutorul unei furculite, adaugand in continuu zeama de lamaie, astfel riscam sa se oxideze. Asa procedam cu toate partile de avocado. La sfarsit adaugam usturoiul taiat marunt si amestecam.
Se...
Se pregateste un "mujdei" din usturoiul pisat cu oregano, busuioc si patrunjel, sare si piper si zeama de la jumatate de lamaie. Apoi, se pune pastravul pe folia unsa cu ulei de masline, si in interior de adauga felii de rosie, felii de lamaie si acel mujdei. Se impacheteaza si se da la...
Intr-o oala se pun pastele la fiert lasandu-se pana cand sunt fierte aproape de jumatate.
Separat se pregateste branzica de vaci cu stafidele, sarea , zaharul tos si cel vanilinat.
Intr-un vas se bat albusele de ou.
Scoatem pastele de la fiert, le scurgem, le racim si apoi intr-un vas...
Intr-o oala, se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, sarea, coaja de portocale si cea de lamaie. Cand laptele da in clocot, se adauga orezul care se fierbe doar de jumatate. Lasandu-l mai apoi sa se umfle acolo pana se tin boabele unul de celalalt. In...
Chec
Se bate oul, dupa care se adauga uleiul, zaharul, vanilia, laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se face un aluat de o consistenta nici moale nici tare, se pune intr-o tava care in prealabil a fost tapetata cu hartie de copt si se pun: fructele ( de oricare, orice fel) sau...
Mamaliga cu branza de oi ca la Maramu' ( in paturi)
Se face mamaliga consistenta usor moale. Intr-un vas, se pune : Strat 1, mamaliga , Strat 2 branza +carnacior+slaninuta, si tot asa pana partea de sus arata ca cea din imagine. Se da la cuptorul incins la 180 de grade 5-6 minute si se serveste calda !
Mic dejun cuceritor
Intr-un vas Yena se ung inclusiv peretii cu smantana. Apoi se adauga un strat de paine, felii de cascaval, sunca si se unge cu smantana. Procedam asa pana sus, ca ultimul strat sa fie paine,sunca si cascaval felie sau razuit. Se adauga oul batut si se da la cuptor pentru 8-10 minute .
Pasta de avocado
Se taie avocado in 2. Se scoate samburele si cu ajutorul unei linguri scobim miezul si-l pisam cu ajutorul unei furculite, adaugand in continuu zeama de lamaie, astfel riscam sa se oxideze. Asa procedam cu toate partile de avocado. La sfarsit adaugam usturoiul taiat marunt si amestecam. Se...
Pastrav in folie
Se pregateste un "mujdei" din usturoiul pisat cu oregano, busuioc si patrunjel, sare si piper si zeama de la jumatate de lamaie. Apoi, se pune pastravul pe folia unsa cu ulei de masline, si in interior de adauga felii de rosie, felii de lamaie si acel mujdei. Se impacheteaza si se da la...
Budinca de taitei ardelenesti
Intr-o oala se pun pastele la fiert lasandu-se pana cand sunt fierte aproape de jumatate. Separat se pregateste branzica de vaci cu stafidele, sarea , zaharul tos si cel vanilinat. Intr-un vas se bat albusele de ou. Scoatem pastele de la fiert, le scurgem, le racim si apoi intr-un vas...
Budinca de orez cu merisoare confiate
Intr-o oala, se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, sarea, coaja de portocale si cea de lamaie. Cand laptele da in clocot, se adauga orezul care se fierbe doar de jumatate. Lasandu-l mai apoi sa se umfle acolo pana se tin boabele unul de celalalt. In...