Vanata se spala, se curata intermitent de coaje si se taie cuburi potrivite.
Se pune la calit cu 2 linguri de ulei.
Ouale se bat cu cascavalul ras, sare si piper.
Cand bucatile de vanata s-au inmuiat si s-au rumenit putin se toarna ouale peste.
Se prajeste 5 minute pe o parte, se...
Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj.
Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana.
Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg.
Se amesteca intr-un castron cu amestecul de branza.
Forma de briose se unge cu unt.
Cu o...
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.
Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, sare, piper si se fierbe 15-20 minute.
Dovlecelul si cartofii se cutata si se taie cuburi.
Se adauga apoi fasolea verde, mazarea, dovlecelul si...
Visinile se scot din congelator si se pun la dezghetat intr-o sita, in cazul meu.
Daca folositi visine proaspete, se curata de samburi si se lasa la scurs.
Intr-un castron se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga uleiul, laptele, faina amestecata cu...
Carnea de pui este de la cateva tacamuri de pui fierte separat si indepartate oasele.
Ciolanul se taie bucati mai mici.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca mai mare.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa...
Painea se imoaie in apa si se stoarce bine.
Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.
Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.
Se pune sare si piper dupa gust.
Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.
Cu...
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite.
Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.
Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.
Intr-o farfurie, se pune faina....
Visinile din congelator se lasa la dezghetat intr-o sita.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.
Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.
Se adauga faina amestecata cu...
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
Se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Se pune untura intr-o cratita si se topeste. Se pun toate condimentele (pentru sarmale, boia afumata, piper si foi de dafin) si se amesteca.
Se adauga varza...
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa.
Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.
Se da la o parte si se lasa la racit .
Aluatul se intinde...
Am pus la fiert 1 litru de lapte si cand a inceput sa se branzeasca (era caldut), am oprit focul si am turnat si celalalt litru in cratita si am amestecat.
Am lasat la cald 24 de ore.
Cand s-a intarit si s-a separat zerul (poate dura mai mult de 24 ore in functie de caldura) l-am pus la...
Omleta cu vinete
Vanata se spala, se curata intermitent de coaje si se taie cuburi potrivite. Se pune la calit cu 2 linguri de ulei. Ouale se bat cu cascavalul ras, sare si piper. Cand bucatile de vanata s-au inmuiat si s-au rumenit putin se toarna ouale peste. Se prajeste 5 minute pe o parte, se...
Briose de spaghete cu branza
Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj. Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana. Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg. Se amesteca intr-un castron cu amestecul de branza. Forma de briose se unge cu unt. Cu o...
Ciorba de legume cu dovlecel
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, sare, piper si se fierbe 15-20 minute. Dovlecelul si cartofii se cutata si se taie cuburi. Se adauga apoi fasolea verde, mazarea, dovlecelul si...
Prajitura turnata cu branza si visine
Visinile se scot din congelator si se pun la dezghetat intr-o sita, in cazul meu. Daca folositi visine proaspete, se curata de samburi si se lasa la scurs. Intr-un castron se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, laptele, faina amestecata cu...
Tocanita de pui si ciolan afumat
Carnea de pui este de la cateva tacamuri de pui fierte separat si indepartate oasele. Ciolanul se taie bucati mai mici. Cartofii se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa...
Frigarui cu chiftelute si aluat
Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua. Se pune sare si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele. Cu...
Snitele aurii
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie, se pune faina....
Guguluf cu cacao si visine
Visinile din congelator se lasa la dezghetat intr-o sita. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu...
Varza murata calita cu bulion
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. Se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Se pune untura intr-o cratita si se topeste. Se pun toate condimentele (pentru sarmale, boia afumata, piper si foi de dafin) si se amesteca. Se adauga varza...
Rulada cu mere
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute. Se da la o parte si se lasa la racit . Aluatul se intinde...
Branza de vaci de casa
Am pus la fiert 1 litru de lapte si cand a inceput sa se branzeasca (era caldut), am oprit focul si am turnat si celalalt litru in cratita si am amestecat. Am lasat la cald 24 de ore. Cand s-a intarit si s-a separat zerul (poate dura mai mult de 24 ore in functie de caldura) l-am pus la...