Petalele de trandafiri se spala in mai multe ape.
Intr-un lighean de bucatarie se pune apa si zaharul , care se amesteca pana se dizolva.
Lamaile se curata de coaja si se taie in bucati mai mici , care se storc bine.
Se adauga petalele de trandafiri ; se amesteca de cateva ori pe zi cu o...
Socata reteta bunicii
Inflorescentele de soc se spala cu grija.
Zaharul se dizolva in apa.
Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar.
Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul....
Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe sa fiarba.
Se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe la foc mic pana incepe sa se ingroase.
Se adauga zaharul si optional apa de roze sau de flori de portocal.
Se...
Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja.
Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului.
Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe.
Se consuma proaspat.
Se pun in mixer toate ingredientele si se amesteca bine. Se serveste imediat.
Daca nu am avut timp sa lasam lubenita la frigider se pot adauga bucatele de gheata in mixer.
Lamaia se stoarce si se pune in mixer impreuna cu apa, zaharul si frunzele de menta. Se amesteca pana frunzele de menta s-au maruntit bine. Se gusta daca este suficient de dulce. Se toarna in pahare si se serveste imediat.
Se pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul fierbinte.
Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba.
Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata.
Se serveste fierbinte.
“Maramiah” (salvia) se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat.
Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii .
Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert (nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu...
Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.
Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.
Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de...
Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se prajeste in cuptor, apoi se macina mai grosier.
Preparare
Se pune apa la fiert intr-un vas...
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in bucati mai mici.
Morcovii ,bananele si kiwi se curate de coaja si se taie rondele.
Capsunile se curata de codite si se taie in jumatati.
Se pun in bleder cu semintele de rodie.
Se storc portocalele, grapefruitul...
Suc din petale de trandafiri
Petalele de trandafiri se spala in mai multe ape. Intr-un lighean de bucatarie se pune apa si zaharul , care se amesteca pana se dizolva. Lamaile se curata de coaja si se taie in bucati mai mici , care se storc bine. Se adauga petalele de trandafiri ; se amesteca de cateva ori pe zi cu o...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Inflorescentele de soc se spala cu grija. Zaharul se dizolva in apa. Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar. Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul....
"Sahlab"
Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe sa fiarba. Se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe la foc mic pana incepe sa se ingroase. Se adauga zaharul si optional apa de roze sau de flori de portocal. Se...
Suc de cantalup
Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja. Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului. Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe. Se consuma proaspat.
Suc de lubeniţa-reteta srilankeza
Se pun in mixer toate ingredientele si se amesteca bine. Se serveste imediat. Daca nu am avut timp sa lasam lubenita la frigider se pot adauga bucatele de gheata in mixer.
Limonada cu menta- reteta araba
Lamaia se stoarce si se pune in mixer impreuna cu apa, zaharul si frunzele de menta. Se amesteca pana frunzele de menta s-au maruntit bine. Se gusta daca este suficient de dulce. Se toarna in pahare si se serveste imediat.
Ceai srilankez cu zahar de cocotier("coconut sugar")
Se pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul fierbinte.
"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir
Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata. Se serveste fierbinte.
Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis
“Maramiah” (salvia) se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat. Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii . Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert (nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu...
“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate
Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici. Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele. Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de...
Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”
Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se prajeste in cuptor, apoi se macina mai grosier. Preparare Se pune apa la fiert intr-un vas...
Cocktail de fructe “ à la Amman”
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in bucati mai mici. Morcovii ,bananele si kiwi se curate de coaja si se taie rondele. Capsunile se curata de codite si se taie in jumatati. Se pun in bleder cu semintele de rodie. Se storc portocalele, grapefruitul...