Se face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se pune un strat subtire de mamaliga. Se intinde usor cu o lingura. Se pune un strat de branza de burduf sau telemea, unt, apoi iarasi mamaliga, smantana, unt. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga. Ouale se bat cu...
Punem oasele la fiert in apa, sa fiarba bine, apoi strecuram zeama de oase si o lasam la racit. Dupa ce preparam pasta de mici incorporam si zeama.Tocam carnea de miel si de vita, o trecem de 3 ori cel putin prin masina de tocat impreuna cu seul de oaie sa se toace bine.Stingem bicarbonatul de...
Organele impreuna cu carnaciorii se pun la calit intr-un ceaun.Dupa ce s-au calit se adauga ceapa si usturoiul, apoi pulpa de rosii, vinul, foaia de dafin, sarea si piperul si se mai lasa 10 minute pe foc.
Tochitura se serveste cu mamaliguta si ou prajit, iar pe desupra se razuie branza.
Pieptul de pui il taiem fasii si il batem cu ciocanelul de snitele si il condimentam cu sare si piper.
Cascavalul il razuim, il amestecam cu untul, coriandrul si cu patrunjelul tocat.
Galbenusurile de ou le batem cu uleiul, pregatim si pesmetul, taiem rosia feliute lungi.Acum ca totul este...
Spalam conopida si o desfacem in buchetele mici, punem 2 litri de apa la fiert pe aragaz si putina sare. Cand a dat apa in fiert punem conopida. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei si calim rosiile, adaugan si usturoiul si lasam cratita astupata cu un capac sa se caleasca putin, dupa care...
Punem pieptul de rata la fiert in oala, sa fiarba bine 1 ora.
Varza o taiem fin, o frecam cu sare sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Calim ceapa cu sucul de rosii si cu bulionul, peste care adaugam 500 ml apa fierbinte si foile de dafin. Dupa aceea punem prajeala peste varza in oala...
Carnea o tocam la masina. Legumele le fierbem si le lasam sa se raceasca. Dupa ce pisam cu furculita legumele, le amestecam cu carnita tocata. Punem sare, piper si verdeata si formam chiflute. Dam chiftelutele prin faina. Incingem intr-o cratita ulei si prajim chiftelutele.
Dupa ce s-au prajit...
Tocam carnea de porc. Calim ceapa.Pregatim varza murata, pe care o clatim in apa.Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa.Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putin sare si piper macinat. Amestecam bine bine... Pe un tocator de lemn punem foaia de varza si car nita...
Punem la fiert pipotele si inimile. Le fierbem bine. Intr-o tigaie calim in ulei legumele (ceapa, morcovul, ardeiul). Dupa ce au fiert pipotele le punem in tigaia cu legume si le mai lasam putin pe foc sa se caleasca.
Separat intr-o craticioara punem orezul la fiert.Adaugam in apa condimentele...
Mai intai pregatim ingredientele. Faramam fulgii de porumb intr-un castron cu pisalogul de lemn. Punem faina intr-un castronel, batem cele 2 oua intrun castronel.Spalam cele 3 piepturi de pui.
Taiem pe tocatorul de lemn sunculita de casa feliute subtiri, la fel facem si cu...
Mamaliguta la cuptor garnisita cu branzica, oua si ficatei
Se face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se pune un strat subtire de mamaliga. Se intinde usor cu o lingura. Se pune un strat de branza de burduf sau telemea, unt, apoi iarasi mamaliga, smantana, unt. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga. Ouale se bat cu...
Pasta de mititei facuta in casa
Punem oasele la fiert in apa, sa fiarba bine, apoi strecuram zeama de oase si o lasam la racit. Dupa ce preparam pasta de mici incorporam si zeama.Tocam carnea de miel si de vita, o trecem de 3 ori cel putin prin masina de tocat impreuna cu seul de oaie sa se toace bine.Stingem bicarbonatul de...
Tochitura cu mamaliguta si ou
Organele impreuna cu carnaciorii se pun la calit intr-un ceaun.Dupa ce s-au calit se adauga ceapa si usturoiul, apoi pulpa de rosii, vinul, foaia de dafin, sarea si piperul si se mai lasa 10 minute pe foc. Tochitura se serveste cu mamaliguta si ou prajit, iar pe desupra se razuie branza.
Rulouri de pui cu cascaval afumat si sos tzatziky
Pieptul de pui il taiem fasii si il batem cu ciocanelul de snitele si il condimentam cu sare si piper. Cascavalul il razuim, il amestecam cu untul, coriandrul si cu patrunjelul tocat. Galbenusurile de ou le batem cu uleiul, pregatim si pesmetul, taiem rosia feliute lungi.Acum ca totul este...
Sos cu conopida si castraveti
Spalam conopida si o desfacem in buchetele mici, punem 2 litri de apa la fiert pe aragaz si putina sare. Cand a dat apa in fiert punem conopida. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei si calim rosiile, adaugan si usturoiul si lasam cratita astupata cu un capac sa se caleasca putin, dupa care...
Varza cu piept de rata
Punem pieptul de rata la fiert in oala, sa fiarba bine 1 ora. Varza o taiem fin, o frecam cu sare sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Calim ceapa cu sucul de rosii si cu bulionul, peste care adaugam 500 ml apa fierbinte si foile de dafin. Dupa aceea punem prajeala peste varza in oala...
Chiftelute din carne de porc
Carnea o tocam la masina. Legumele le fierbem si le lasam sa se raceasca. Dupa ce pisam cu furculita legumele, le amestecam cu carnita tocata. Punem sare, piper si verdeata si formam chiflute. Dam chiftelutele prin faina. Incingem intr-o cratita ulei si prajim chiftelutele. Dupa ce s-au prajit...
Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta
Tocam carnea de porc. Calim ceapa.Pregatim varza murata, pe care o clatim in apa.Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa.Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putin sare si piper macinat. Amestecam bine bine... Pe un tocator de lemn punem foaia de varza si car nita...
Pilaf de orez cu pipote de pui si inimi
Punem la fiert pipotele si inimile. Le fierbem bine. Intr-o tigaie calim in ulei legumele (ceapa, morcovul, ardeiul). Dupa ce au fiert pipotele le punem in tigaia cu legume si le mai lasam putin pe foc sa se caleasca. Separat intr-o craticioara punem orezul la fiert.Adaugam in apa condimentele...
Cordon Bleu
Mai intai pregatim ingredientele. Faramam fulgii de porumb intr-un castron cu pisalogul de lemn. Punem faina intr-un castronel, batem cele 2 oua intrun castronel.Spalam cele 3 piepturi de pui. Taiem pe tocatorul de lemn sunculita de casa feliute subtiri, la fel facem si cu...