Ksenya

5

Bucataras
senzational

Acum in Bacau

Bucataras din 05.04.2012

RETETE265
PRIETENI125
Retete / Dulciuri

Tarta cu nuci si magiun de prune

In Prajituri la 7 Dec 2014

Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min. Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si magiun. Intindem coca, nu inainte de a pastra o bucata pentru grilaj.Asezam coca intr-o tava de...

Placinta cu branza

In Prajituri la 3 Noi 2014

Mai intai facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi faina cu praful de copt si laptele, esenta de vanilie, praful de sare. Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat,dam la cuptor...

Covrigei Dukan

In Dulciuri la 23 Sep 2014

Taratza de ovaz se da prin rasnita pana obtinem faina ,adaugam toate ingridientele ,la sfarsit adaugam lapte pana obtinem un aluat mai tare,ca in poza.Lasam 20 minute la odihnit . Formam covrigeii si-i punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptor pentru 20 minute ,la 160...

Dulceata de agrise

In Dulceata / Gem la 16 Iul 2014

Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul. Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a zi. Se strecoara, si in lichidul format se adauga crenguta de visin si zaharul ,se pune la foc...

Placinta cu branza si visine

In Dulciuri la 8 Iul 2014

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt,incingem cuptorul la 180 grade Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Branza o dam la robot cu galbenusurile si zaharul  pana obtinem o pasta de branza fina,adaugam zaharul vanilat sucul de lamaie....

Visine la borcan

In Sirop / Compot la 3 Iul 2014

Visinele le spalam, scoatem samburii cu o scobitoare pentru a ramane visina cat mai intacta  si punem  direct in borcane sterilizate,presam un pic.Puem zaharul in felul urmator: la un borcan de 400 ml o lingurita rasa, la un borcan de 800 ml o lingura rasa, inchidem cu capac si...

Dulceata de cirese fara zahar

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2014

Se pune sucul la fiert ,se adauga lamaia,se lasa la fiert cam 30 min la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga ciresele ,se lasa la fiert 20 minute ,se ia de pe foc si se lasa pana a 2-a zi,cand din nou o punem la fiert pentru inca 20 minute ,punem in borcane spalate si sterilizate...

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 7 Iun 2014

Alegem petalele si inlaturam partea alba cu un foarfec. Punem la clocotit apa. Cand apa clocoteste adaugam petalele,lasam sa fiarba 7 min (nu oprim flacara), adaugam sucul de la lamaie si o lasam pana a 2-a zi. Stoarcem bine petalele obtinand un concentrat roz pe care il punem la fiert cu...

Desert placinta ruseasca cu branza

In Dulciuri la 7 Mai 2014

Stafidele se pun la inmuiat. Se pune grisul intr-un castron cu smantana, se incorporeaza si se lasa la odihnit minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema. Ouale se bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga la crema de branza, adaugand si smantana cu...

Tiramisu reţetă adaptata

In Prajituri la 24 Sep 2013

Tiramisu reţetă adaptata Se pun prunele intr-o oala la foc mic acoperita cu capac, adaugam tuica,se lasa 15 minute pe foc,apoi se dau prin blender obtinem o pasta mai subtire,daca pasta este groasa adaugam jumatate de cana de apa plata.Lasam la racitit. Intre timp pregatim crema,batem...

Tarta cu piersici

In Dulciuri la 9 Aug 2013

Culegem piersicile din cele mai tari le spalam si le asezam pe un prosop. Intre timp facem blatul pentru tarta ,urmand pasii de la reteta mea" tarta cu capsuni" si o lasam la racit. Crema o facem din 4 galbenusuri pe care le batem cu zaharul ,adaugam treptat laptele si...

Tarta cu capsuni

In Prajituri la 26 Iun 2013

Spalam capsunele le punem intr-o oala si adaugam laptele si amidonul si zaharul,dam cu blederul pana se omogenizeaza compozitia,punem pe foc mic si amestecam continuu (pentru a evita formarea cocoloaselor) circa 10-15 minute.Luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.Intre timp.. Pregatim...

Pasca cu branza de vaci si ciocolata.

In Prajituri la 4 Mai 2013

Incepem cu aluatul, punem toate ingredientele intr-un castron si facem o coca pe care o dam la frigider invelita cu o folie, pentru 35 minute. Intre timp pregatim umplutura : Amestecam cu o paleta toate ingredientele ,la urma adaugam ciocolata. Intindem coca pe o planseta, apoi o punem...

Placinta cu mere Mama Lucia

In Prajituri la 19 Dec 2012

Framantam un aluat din ingredintele de mai sus, adaugand apa pana devine neted si elastic,apoi formam o minge ,pe care o ungem cu ulei si o lasam sa odihneasca intr-un loc rece si intunecos. Intre timp decojim merele ,indepartam cotoarele si le taiem felii subtiri,eu le mai dau si prin ...

Pasca cu branza fara aluat

In Dulciuri la 10 Apr 2012

Branza   se freaca cu zaharul, galbenusurile si untul topit. Se adauga faina, praful de copt stins cu putina zeama lamaie si sarea , grisul, laptele praf coaja de portocala ,esenta de vanilie   si stafidele si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga albusurile batute spuma,...

Afisate 31 - 45 din 45 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]