Punem pasta la fiert in apa cu sare avand grija sa o scurgem cu un minut inainte de timpul precizat pe cutie, deci “al dente”.
Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim usor cu podul palmei sau lama unui cutit.
Scurgem fileurile de ansoa si le taiem marunt.
Punem cateii de...
Intai punem apa la fiert, pentru spaghetti. Apoi taiem bacon-ul in cubulete mici si il punem la prajit intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline pana devine aramiu si crocant.
Spargem 3 oua intr-un castron mare, le batem putin si adaugam parmezanul ras si un praf de sare (eu am pus si 2...
Taiem ceapa in feliute subtiri si o calim in 2 linguri ulei de masline in care am pus 2 catei de usturoi.Cand prinde putina culoare adaugam dovleceii spalati si taiati feliute cat mai subtiri.
Scoatem cateii de usturoi fiindca daca se ard,vor da un gust amar uleiului. Dupa cca 10 minute...
Prepararea foilor:
Se pune faina intr-un castron sau pe planul de lucru,si se formeaza o gropita in mijoc in care spargem ouale si adaugam spanacul.Cu ajutorul unei furculite amestecam,aducand faina de pe margini,dupa care incepem sa il framantam cu mainile,pe planul de lucru.Biluta...
Punem faina pe planul de lucru ,si facem o gropita in mijloc,unde spargem ouale. Cu o furculita incepem sa batem ouale,aducand putin cate putin faina de pe margini. Cand ouale au fost absorbite de faina,incepem sa framantam aproximativ 10 min pana obtinem un aluat elastic si omogen.
In...
Se spala cartofii si se fierb in coaja,dupa care se paseaza si se pun peste faina.
Se adauga un ou,se framanta toate ingredientele pana se obtine o biluta compacta. Aluatul rezultat se imparte in 3 turtite.
Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie bucati...
Spaghetti cu ansoa
Punem pasta la fiert in apa cu sare avand grija sa o scurgem cu un minut inainte de timpul precizat pe cutie, deci “al dente”. Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim usor cu podul palmei sau lama unui cutit. Scurgem fileurile de ansoa si le taiem marunt. Punem cateii de...
Spaghetti alla carbonara
Intai punem apa la fiert, pentru spaghetti. Apoi taiem bacon-ul in cubulete mici si il punem la prajit intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline pana devine aramiu si crocant. Spargem 3 oua intr-un castron mare, le batem putin si adaugam parmezanul ras si un praf de sare (eu am pus si 2...
Paste cu dovlecei si rosii cherry
Taiem ceapa in feliute subtiri si o calim in 2 linguri ulei de masline in care am pus 2 catei de usturoi.Cand prinde putina culoare adaugam dovleceii spalati si taiati feliute cat mai subtiri. Scoatem cateii de usturoi fiindca daca se ard,vor da un gust amar uleiului. Dupa cca 10 minute...
Lasagne alla bolognese
Prepararea foilor: Se pune faina intr-un castron sau pe planul de lucru,si se formeaza o gropita in mijoc in care spargem ouale si adaugam spanacul.Cu ajutorul unei furculite amestecam,aducand faina de pe margini,dupa care incepem sa il framantam cu mainile,pe planul de lucru.Biluta...
Tagliatelle facute in casa
Punem faina pe planul de lucru ,si facem o gropita in mijloc,unde spargem ouale. Cu o furculita incepem sa batem ouale,aducand putin cate putin faina de pe margini. Cand ouale au fost absorbite de faina,incepem sa framantam aproximativ 10 min pana obtinem un aluat elastic si omogen. In...
Gnocchi
Se spala cartofii si se fierb in coaja,dupa care se paseaza si se pun peste faina. Se adauga un ou,se framanta toate ingredientele pana se obtine o biluta compacta. Aluatul rezultat se imparte in 3 turtite. Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie bucati...