Cernem faina intr-un vas sau direct pe masa de lucru iar in mijloc facem o gropita in care turnam apa sau laptele CALDUT in care am diluat drojdia cu o lingurita de zahar.
Amestecam pana prinde putin consistenta si adaugam sarea si uleiul7 untura (cu untura iese foarte pufoasa si se...
Punem la fiert apa in care eu mi-am permis sa pun si un cub knorr.Cand a fiert,punem cous cous-ul si stingem imediat.Amestecam putin si acoperim cu un capac, respectand instructiunile de pe cutie,deci il lasam asa cca 4-5 minute. Intre timp taiem ceapa feliute subtiri,rosiile si maslinele la...
Spalati si curatati toate legumele.Rupem frunzele de patrunjel si buioc de pe tulpini.
Taiem ceapa,vanata si ardeiul gras.Taiem dovlecelul in 4,iar apoi il taiem feliute de cca 1 cm grosime.Taiem ciupercile in 4.
Incalzim uleiul de masline,intr-o oala larga,la foc mediu,si adaugam...
Coacem cum am spus mai sus cativa cartofi,ii lasam sa se raceasca si ii pasam.Punem putina sare si incepem sa adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat moale si uniform. Infainam planul de lucru si intindem snururi,care le pudram si pe ele cu faina inainte de a le taia in bucatele...
Focaccia cu ceapa si rosii (de post)
Cernem faina intr-un vas sau direct pe masa de lucru iar in mijloc facem o gropita in care turnam apa sau laptele CALDUT in care am diluat drojdia cu o lingurita de zahar. Amestecam pana prinde putin consistenta si adaugam sarea si uleiul7 untura (cu untura iese foarte pufoasa si se...
Cous cous cu rosii,masline si ceapa
Punem la fiert apa in care eu mi-am permis sa pun si un cub knorr.Cand a fiert,punem cous cous-ul si stingem imediat.Amestecam putin si acoperim cu un capac, respectand instructiunile de pe cutie,deci il lasam asa cca 4-5 minute. Intre timp taiem ceapa feliute subtiri,rosiile si maslinele la...
Ratatouille
Spalati si curatati toate legumele.Rupem frunzele de patrunjel si buioc de pe tulpini. Taiem ceapa,vanata si ardeiul gras.Taiem dovlecelul in 4,iar apoi il taiem feliute de cca 1 cm grosime.Taiem ciupercile in 4. Incalzim uleiul de masline,intr-o oala larga,la foc mediu,si adaugam...
Gnocchi perfecti (de post)
Coacem cum am spus mai sus cativa cartofi,ii lasam sa se raceasca si ii pasam.Punem putina sare si incepem sa adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat moale si uniform. Infainam planul de lucru si intindem snururi,care le pudram si pe ele cu faina inainte de a le taia in bucatele...