JustLoveCookin

1

Bucataras
incepator

Bologna

Bucataras din 08.11.2010

RETETE55
PRIETENI7
Retete

Piadine Romagnole

In Piine la 26 Noi 2010

Amestecam faina necernuta cu sarea si bicarbonatul,apoi cu untura la temperatura camerei sau uleiul.Adaugam laptele/apa tot la temperatura camerei si framantam un aluat elastic si ferm,nu va fi prea moale.Acoperim cu o folie,si lasam 30 minute. Impartim aluatul in 4 bilute egale de cca...

Paella de marisco (cu fructe de mare)

In Fructe de mare la 19 Noi 2010

Incepem sa pregatim totul cu cca 1.30 h inainte de a servi masa.Vor iesi 6 portii,deci puteti injumatati cantitatile. Pregatim supa de peste din 1.2 l de apa si preparatul special deshidratat.Eu cumpar din pescarie de obicei,insa de data asta aveam un borcanel de la knorr cu supa de peste...

Pariziene cu nutella

In Dulciuri la 18 Noi 2010

Facem maiaua cu drojdia , 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte.  Lasam la loc caldut si cand a crescut adaugam faina, oul , untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.  Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in 8 parti egale. ...

Chec cu nuca de cocos

In Dulciuri la 18 Noi 2010

Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,laptele, nuca de cocos,praful de sare, iar la urma faina amestecata cu pliculetul de praf de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu unt si faina.  Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade,pentru cca 45 minute. Eu am pus si bucatele de...

Parjoale de vinete

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2010

Punem la fiert o oala de apa cu sare,curatam vinetele, iar cand a fiert apa le punem intregi pana credem ca sunt partial fierte.(cca 10-15 min) Le lasam sa se raceasca si le tocam,apoi adaugam usturoiul pisat,oul,3-4 linguri de pesmet ,parmezanul ras,sare si piper. Amestecam bine si...

Placinta turceasca cu cartofi (patatesli börek )

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2010

Primul lucru care il facem este sa separam un galbenus pe care il vom folosi pentru uns placintele. Punem faina intr-un vas si facem o gropita in mijoc,unde adaugam un ou si un albus, laptele, iaurtul, uleiul ,sarea si o lingurita de otet. Aducem faina cate putin spre mijloc si...

Pizza patate e formaggio

In Pizza la 14 Noi 2010

Punem faina in mijlocul plansei de lucru sau intr-un vas,si facem o gropita in mijloc.Dizolvam drojdia in apa calduta cu zaharul si o turnam peste faina.Amestecam pana aluatul prinde consistenta,apoi adaugam cele  uleiul de masline si sarea,continuand sa framantam.Sarea trebuie tinuta...

Chec cu morcovi si portocale

In Dulciuri la 14 Noi 2010

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma.Adaugam uleiul,iar cand e bine incorporat, faina cernuta amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie,il punem peste faina si mixam pana incorporam bine toata faina si coaja de portocala, apoi daca...

Paste cu dovlecei si rosii cherry

In Penne la 12 Noi 2010

Taiem ceapa in feliute subtiri si o calim in 2 linguri ulei de masline in care am pus 2 catei de usturoi.Cand prinde putina culoare adaugam dovleceii spalati si taiati feliute cat mai subtiri. Scoatem cateii de usturoi fiindca daca se ard,vor da un gust amar uleiului. Dupa cca 10 minute...

Mousse de ciocolata

In Dulciuri la 12 Noi 2010

Topim ciocolata pe bain marie,dupa care intr-un vas batem spuma galbenusurile cu zaharul. Cand ciocolata e topita,adaugam untul si apa.Amestecam bine si luam de pe foc. Adaugam repede crema de galbenusuri si lasam la racit la temperatura camerei.Aromatizam apoi albusurile cu jumatate de...

Panini Laugenbrot

In Piine la 12 Noi 2010

Punem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde adaugam drojdia dizolvata in apa si amestecata cu o lingurita zahar. Adaugam si untul la temperatura camerei taiat in cubulete si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat putina consistenta adaugam sarea si framantam pana obtinem...

Degete de vrajitoare

In Dulciuri la 12 Noi 2010

Intr-un castron amestecam faina,zaharul pudra untul rece taiat cubulete,oul,pliculetul de vanilie si praful de sare. La inceput nu se vor uni bine ingredientele,dar nu adaugati nimic,continuati framantatul. Cand am obtinut un aluat neted si omogen,intindem un snur pe care il taiem in 20...

Tarta cu mere

In Dulciuri la 11 Noi 2010

In tava in care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarina,careia ii adaugam jumatate din zahar si jumatate de lingurita de scortisoara.Cu o lingura de lemn amestecam pana la topirea zaharului si caramelizarea lui.Curatam cele 3 mere (daca sunt mai mari ajung si 2) si le scoatem...

Pommes Duchesse

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2010

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja,adaugand si 2 lingurite de sare.Ii lasam la racorit putin, ii curatam si ii pasam. Adaugam parmezanul sau cascavalul daca doriti, (puteti foarte bine sa nu il puneti) sarea,piperul,nucsoara (le va da o aroma deosebita) si untul taiat...

Lasagne alla bolognese

In Lasagna la 11 Noi 2010

Prepararea foilor: Se pune faina intr-un castron sau pe planul de lucru,si se formeaza o gropita in mijoc in care spargem ouale si adaugam spanacul.Cu ajutorul unei furculite amestecam,aducand faina de pe margini,dupa care incepem sa il framantam cu mainile,pe planul de lucru.Biluta...

Rulada cu crema de cacao

In Prajituri la 10 Noi 2010

Mod de preparare blat : Preincalzim cuptorul la 180 grade,si ne apucam de treaba. Separam albusurile de galbenusuri. Batem bat albusurile cu un praf de sare, iar galbensurile cu zaharul.Adaugam si uleiul,apoi laptele cremei de galbenusuri.La sfarsit cele 7 linguri de faina amestecata cu...

Muffins cu cocos si ciocolata

In Dulciuri la 10 Noi 2010

Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,laptele,nuca de cocos,praful de sare, iar la urma faina amestecata cu pliculetul de praf de copt. Taiem ciocolata in bucatele,sau folosim chips-uri de ciocolata. Incorporam bine si cu o lingura punem compozitia obtinuta in formele de muffin.Dam la...

Chifle de hamburger

In Piine la 10 Noi 2010

Intr-un castron, punem faina, sarea iar in mijloc facem o gropita in care turnam laptele ,unde am dizolvat deja drojdia cu zaharul. Adaugam si untul la temperatura camerei si framantam pana obtinem un aluat elastic.Lasam aluatul la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer,timp...

Hamburgers

In Mancaruri cu carne la 10 Noi 2010

Tocam carnea la robot sau o cumparam direct tocata.Adaugam ingredientele pentru chiftele de mai sus,si amestecam foarte bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne. Formam chiftelele, nu prea groase, fiindca riscam sa nu se patrunda bine in mijloc si le dam la frigider pentu...

Ratatouille

In Mancaruri de post la 10 Noi 2010

Spalati si curatati toate legumele.Rupem frunzele de patrunjel si buioc de pe tulpini. Taiem ceapa,vanata si ardeiul gras.Taiem dovlecelul in 4,iar apoi il taiem feliute de cca 1 cm grosime.Taiem ciupercile in 4. Incalzim uleiul de masline,intr-o oala larga,la foc mediu,si adaugam...

Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)

In Clasice la 10 Noi 2010

Se caleste ceapa tocata fin in ulei apoi se adauga baconul macinat sau taiat cubulete mici.Taiem marunt 2-3 catei de usturoi si ii adaugam. Cand bacon-ul a capatat o culoare aurie se incorporeaza carnea tocata si se lasa putin la  prajit ( daca vreti sa stingeti cu vin,faceti-o acum...

Tagliatelle facute in casa

In Paste la 10 Noi 2010

Punem faina pe planul de lucru ,si facem o gropita in mijloc,unde spargem ouale. Cu o furculita incepem sa batem ouale,aducand putin cate putin faina de pe margini. Cand ouale au fost absorbite de faina,incepem sa framantam aproximativ 10 min pana obtinem un aluat elastic si omogen. In...

Gnocchi perfecti (de post)

In Mancaruri de post la 10 Noi 2010

Coacem cum am spus mai sus cativa cartofi,ii lasam sa se raceasca si ii pasam.Punem putina sare si incepem sa adaugam cate putina faina  pana obtinem un aluat moale si uniform. Infainam planul de lucru si intindem snururi,care le pudram si pe ele cu faina inainte de a le taia in bucatele...

Focaccia alle erbe e pomodorini

In Piine la 10 Noi 2010

Diluam drojdia in apa/laptele caldut amestecat cu 1 lingurita de zahar (cealalta lingurita o vom folosi aproape de sfarsit) si le turnam in gropita pe care am facut-o in centrul fainii. Framantam putin iar apoi intindem aluatul intr-un dreptunghi peste care punem uleiul  (untura/...

Gnocchi

In Paste la 9 Noi 2010

Se spala cartofii si se fierb in coaja,dupa care se paseaza si se pun peste faina. Se adauga un ou,se framanta toate ingredientele pana se obtine o biluta compacta. Aluatul rezultat se imparte in 3 turtite. Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie bucati...

Afisate 31 - 55 din 55 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]