publicat la 05.01.2025
publicat la 24.12.2024
publicat la 26.11.2024
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Carnati impletiti gatiti la slow cooker Crock Pot
Am curatat cartofii, i-am spalat si taiat in bucati mai mici, apoi i-am amestecat cu ulei, sare si usturoi cu ierburi aromate. Carnatul l-am prins cu scobitori formand un fel de cosulet fara fund. Am asezat cartofii pe fundul vasului, apoi am asezat cosuletul din carnati , l-am umplut cu...
Ghebe gatite la slow cooker Crock Pot
Mai intai am dat o tura prin gradina, dupa cateva zile ploioase si mi-am adunat niste frumuseti de ghebe, apoi le-am curatat la codite, le-am spalat bine de impuritati, le-am asezat in vasul crock-pot-lui, am presarat sare ,piper, am adaugat uleiul de masline si cateii de usturoi taiati feliute,...
Gem de mere si pere la slow cooker Crock Pot
Am curatat merele si perele de coaja, apoi le-am taiat cubulete mici. Am asezat fructele in vasul crock-pot-ului, am adaugat zaharul, am amestecat de 2-3 ori, apoi am setat functia higt a aparatului, am acoperit cu capacul vasul si am lasat cca 3,5 ore. Apoi am pus gemul cald in borcane...
Desert prajitura Mosii de toamna
Foaie : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele, apoi le-am incorporat in bezea ccu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta, tot cu...
Desert cornulete cu untura si smantana
Intr-un castron am amestecat untura cu smantana, am adaugat sarea si apa minerala, la final am incorporat faina adaugata treptat si am framantat un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie se mai adauga faina, eu am folosit cca 620 g faina. Aluatul l-am dat lla frigider pentru doua ore, apoi l-am...
Desert tort 53 ( ciocolatos )
Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la diametru de 24 cm, l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 7 linguri de zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am mixat cu 5 linguri de zahar...
Ciorba de vitel la slow cooker Crock Pot
Mai intai am taiat sira in bucati mai mici, le-am spalat, am pus apa in vasul slow cookerului Crock Pot , am adaugat bucatile de vitel si putina sare, am setat functia higt, am asezat capacul si am lasat sa fiarba cca 2,5 ore. Intre timp mi-am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat...
Ciolan afumat pregatit la slow cooker Crock Pot
Am pus in vasul slow cooker Crock Pot o cana cu apa, am asezat ciolanul afumat, am pus capacul, am setat functia high si am plecat la plimbare la Palatul Cantacuzino sa admiram platanul secular si ruinele palatului. Crock-pot-ul si-a facut datoria. Sa avem pofta, la fel si voi.
Dulceata de smochine la slow cooker Crock Pot
Am ales smochinele sa fie cam de aceiasi dimensiune, sa fie mai tari, apoi le-am taiat coditele si le-am lasat in apa rece cca 20 min. Am pus apa si zaharul in vasul slow cooker Crock Pot, am setat functia high si am lasat sa se dizolve zaharul cca 1 ora. Am curatat de coaja lamaie dupa ce am...
Sarmalute in foi de vita gatite la slow cooker Crock Pot
Mai intai am scos foile de vita de la saramura si le-am pus 30 min in apa calduta. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, am taiat marunt si foile de ceapa verde. Am pus la incins un tuciulet cu 50 ml ulei, am pus ceapa si foile de ceapa la calit am adaugat un pic de sare, apoi am pus si...
Ciorba cu costite si perisoare
Mai intai am pus la fiert costitele in apa cu un pic de sare. Din cand in cand am luat spuma formata. Cat timp au fiert costitele am pregatit legumele, le-am curatat si le-am taiat, in cubulete mici morcovul, pastarnacul, telina si ardeiul, ceapa uscata si cea verde am taiat-o marunt. Rosiile...
Gem de smochine fara zahar
Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4. Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase. Cu cca 30 min inainte sa...
Piure de smochine
Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am bagat cratita in cuptor, la foc mediu pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos cratita din cuptor, am pus...
Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca
Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si...
Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei
Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am scapat-o si am rupt-o in bucati mai mici. Am curatat si taiat marunt ceapa uscata, la fel si frunzele...
Lichior smochine
Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat o saptamana, se amesteca din cand in cand. Dupa o saptamana se fierbe un sirop din zahar si apa, se...
Compot din piersici rosii de gradina
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu apa si am capacit bine borcanele. Intr-o cratita incapatoare am asezat lavete, am asezat borcanele,...
Desert prajitura Lady Di
Mai intai am facut crema de vanilie si siropul. Crema de vanilie : Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si vanilia le-am pus pe foc sa se infierbante, apoi am turnat peste amestecul de galbenusuri si amidon. Am...
Desert prajitura Teodora si George
Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile, faina si cacaoa cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am...
Desert tort Egiptean, varianta Miha
Foi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat faina si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava...
Dulceata de smochine
Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac peeste...
Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul, am amestecat si am pus tuciul pe foc, la foc mediu. Am lasat sa fiarba cca 2 ore sau pana cand...
Gem de prune vinete cu nuci coapte
Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet,...
Desert tort Cati si George
Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am pregatit frisca, ca sa castig timp am facut toata frisca deodata, adica 900 ml smantana pentru frisca cu 6 pliculete de zahar vanilat. Intr-un bol de inox, pe care l-am tinut la frigider cca 20 min, am pus smantana rece de la frigider, am adaugat zaharul...
Ciorba de potroace ca la Cleme
Sa incepem cu inceputul, treaba cu cocosii. Avand in vedere ca am fost nasa am avut ajutoare, sora cea mica sa ocupat de cocosi, toata treaba aia cu taiat, oparit, curatat , parlit si ciobanit, eu i-am primit de`a gata, cum se spune, doar i-am taiat in bucatele mai mici. Deci de partea asta am...
Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok
Pulpa de miel am scos-o din congelator si am lasat-o sa se dezghete, am fost pastratoare n-am mancat tot mielul la Paste. Mi-am pregatit ingredientele, am curatat usturoiul si l-am pisat, apoi am adaugat sare, piper si cimbru ( condimentele nu le-am cantarit, le-am pus din ochi, cat am considerat...
Tocana sau ceaunata-wok
Este o mancare gatita la ceaunul wok, la foc de lemne. Mai intai am pregatit toate ingredientele, am spalat carnea si am taiat-o cubulete mai mici, adica bucatele decente,apoi am spalat legumele, le-am curatat si le-am taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul cubulete mai mari, morcovul...
Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella
Aluatul foitaj l-am scos de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, fiind vara se dezgheata repede. Apoi mi-am adunat din gradina legumele, lea-m curatat si spalat. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si dovlecelul le-am ras pe razatoarea mica. Am pus ulei in tuci, am lasat sa se incinga...
Desert prajitura cu foi
Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si am...
Desert tort Maria
Mai intai am pregatit jeleu, deoarece trebuie sa stea la congelator cca 2 ore. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 14 cm, am pastrat doar peretii formei, am imbracat fundul formei cu folie alimentara, am strans bine sa fie foarte dreapta folia, am prins cu elastice ca...