publicat la 07.04.2016
publicat la 25.03.2016
publicat la 22.03.2016
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Bomboane cu nuci si portocale
Reteta e foarte simpla. Se macina nuca si biscuitii la robot. Se amesteca cu restul ingredientelor. Eu am folosit portocala pentru ca o sa serveasca si copiii, dar puteti folosi ce arome doriti. ( si cu cafea sunt foarte bune) Se lasa amestecul la odihnit jumatate de ora, insa daca va...
Prajitura cu nuca si smantana
Prima data ne ocupam de foi. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul dupa care se adauga si restul ingredientelor. Trebuie sa obtinem un aluat mai moale dar care sa nu se lipeasca de maini. Se intind 4 foi si se coc la cuptor aprox. 10 minute Se amesteca smantana cu nucile, zaharul si lamaia dupa...
Tobite
Prima data se face bezeaua. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pe baie de aburi pana cand isi tripleza volumul si se obtine o bezea tare si lucioasa. La final se adauga nuca macinata si se incorporeaza in bezeaua tare cu o spatula folosind miscari usoare. Cu un posh sau cu ajutorul a...
Tort de clatite cu ciocolata si vanilie
Pentru clatite: Se mixeaza ouale cu zaharul, sarea. Treptat se adauga laptele si faina, avand grija sa nu se formeze cocoloase. La sfarsit se adauga uleiul si vanilia. Eu adaug ulei in compozitie, astfel nu mai e nevoie sa ung tigaia cu ulei, dupa ce coc fiecare clatita. Din aceasta cantitate...
Ciocolata de casa
Apa se fierbe impreuna cu zaharul pana devine ca un sirop, aproximativ 10 minute. Dupa ce a fiert siropul, se ia de pe foc si se adauga untul, galbenusurile si cacao. Se amesteca bine. Laptele praf se cerne, se adauga siropului, si imediat se pune pe foc mic , amestecandu-se energic, ca sa nu...
Prajitura "Albinita"
Pentru foi : Oul, zaharul, uleiul, mierea, bicarbonatul si 2 linguri de lapte, se pun intr-o cratita pe aragaz la foc mic. Se amesteca incontinuu pana compozitia se inchide la culoare. Se ia de pe foc, se adauga celelalte 4 linguri de lapte rece, dupa care se incorporeaza treptat faina,...
Cornuri cu Finetti
Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele in afara de lapte. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, laptele adaugandu-se treptat. Se lasa la dospit 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit, se imparte aluatul in 5 parti egale. Fiecare biluta de aluat se intinde cu...
Placinta cu branza dulce si stafide
Se pune intr-un castron mai mare margarina si praful de sare. Intr-un pahar de 150 ml, se pune drojdia cu o lingurita de miere si se amesteca pana la dizolvare. Paharul respectiv se completeaza cu apa calduta, si se adauga peste margarina. Se presara faina si se framanta cu mana pana se...
Prajitura cu biscuiti si jeleu de capsuni
Pentru inceput se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, si frisca se bate spuma tare. Dupa ce budinca s-a racit se amesteca cu frisca. Asta o sa fie crema. Simplu, nu? Em am ansamblat prajitura intr-o tava cu pereti detasabili, pentru ca se scoate mult mai usor. Asadar...
Briose cu lamaie
Se amesteca untul si zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale, vanilia, coaja de lamaie si smantana, dupa care se mixeaza toate. Intr-un bol se cerne faina, sarea si praful de copt, dupa care se adauga treptat in compozitia de unt, mixand pana la omogenizare. Se ia cu o lingura si se...