publicat la 02.10.2015
publicat la 16.05.2012
publicat la 16.05.2012
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Omleta cu jumari
-intr-un castron adaugam ouale, cascavalul ras, branza topita, branza de oaie rasa, sare si piper si amestecam bine. -adaugam apoi pasta de tomate, jumarile taiate in bucatele mici si amestecam din nou. -amestecul obtinut il turnam intr-o tigaie in care am incins o lingura de ulei; tocam...
Papara cu piept de pui afumat si branza topita
-taiem pieptul de pui in felii subtiri si il rumenim in putin unt ( eu am pus foarte putin, un varf de cutit) timp de 2-3 minute, la foc mic; -adaugam ouale direct in tigaie si amestecam; -cand ouale sunt gata, punem si branza topita, amestecam bine, mai lasam 1 minut si papara e gata....
Cartofi cu usturoi, in vas roman
Taiem cartofii rondele si ii punem intr-o tava (eu am fol. vasul roman) unsa cu putin unt. Peste ei punem usturoiul pisat, piperul si sarea si amestecam. Presaram patrunjelul si dam la cuptor aprox. 30 de minute. Este o garnitura simpla si foarte gustoasa. POFTA BUNA!
Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence
-ficatul il spalam bine, il curatam de pielite si il punem la fiert in putina apa alaturi de 2 frunze de dafin si piper boabe (eu nu am avut boabe asa ca am pus gata macinat); -intr-o tigaie punem 50 g unt in care calim ceapa si usturoiul; -cand ficatul este fiert, il scoatem cu o paleta...