Pune drojdia la inmuiat cu putina apa calda.
Intr-un bol pune faina, sare, zahar, oul,untul, telemeaua rasa si drojdia inmuiata.Incepe sa framanti adugand apa putin cate putin , pana rezulta un aluat compact si usor de modelat. Lasa aluatul la cald timp de o ora.
Dupa acest timp...
Drojdia o punem la inmuiat cu apa calduta. Cernem faina intr-un vas, adaugam drojdia, sarea, zaharul si oregano. Framantam un aluat potrivit de tare. Lasam la crescut o ora .
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 4. Intindem fiecare bucata mai mult pe lungime si ridicam marginea sa ii dam...
Drojdia se puna la inmuiat cu jumatate de cana de lapte, si se lasa la crescut vreo 10 minute.
Intr-un vas batem ouale cu sare si zaharul.
Adaugam laptele, si drojdia si amestecam.
Incorporam faina putin cate putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat molicel dar...
Intindem foaia direct in tava. O ungem cu ketchup univer si presaram busuioc uscat.
Punem cascavalul ,si rosiile taiate felii. Presaram cascaval razuit din belsug si dam la cuptor.
Eu am presarat busuioc si dupa ce am scos-o din cuptor.
Se serveste cu ketchup univer.
Foaia de foietaj se intinde direct in tava..se unge cu ketchup apoi se orneaza cu muschi afumat taiat cubulete, carnaciorii taiati felii, maslinele taiate felii, ghebele taiate in bucatele mici, porumb si la sfarsit adaugam cascaval taiat bucatele.
Se da la cuptor circa 15 minute,
Se...
Mai intai facem piftelutele. Carnea tocata o amestecam cu un ou, condimente si 2 linguri de faina. Din aceasta compozitie facem piftelute mici pe care le prajim in ulei.
Se lasa sa se rumeneasca frumos apoi se scot pe un servetel.
Foaia de foietaj se intinde direct in tava. Se unge cu...
Facem aluatul dupa reteta pizza mela rosa.
Intindem aluatul. si il punem in tava in care vom coace pizza.
Se unge cu ketchup univer.
Se adauga tonul scurs, maslinele taiate felii , ceapa taiata feliii mici si cascavalul.
Se da la cuptor circa 20 minute.
Pofta buna!
Drojdia se lasa la dizolvat in apa calduta si sare.
Intr-un vas punem aproximativ 300 g faina, adaugam ricotta,oul apoi drojdia dizolvata.Se framanta bine. Se mai adauga faina cate putin . trebuie sa rezulte un aluat moale, usor de prelucrat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul....
Pentru aluat se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta .Daca mai este nevoie se adauga apa cate putin, pentru a obtine un aluat elastic si usor de lucrat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie din aluat. Se unge cu kethcup ,se pune cabanosul taiat felii...
Drojdia o amestecam cu zaharul, sarea si putin lapte cald si lasam sa creasca..
Restul de lapte se pune pe foc cu untul ,si se lasa pana untul s-a topit
Intr-un bol punem faina(eu am pus initial aproximativ 400 g apoi am mai adaugat pe parcurs ) , oul ,drojdia si untul amestecat cu lapte si...
Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia...
Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina, adaugam maiaua si amestecam bine bine cu o lingura, Apoi incepem sa framantam cu mainile, adaugand...
Se framanta un aluat elastic. Se lasa la crescut putin.
Se intind blaturile de pizza. Eu le-am intins cu mana direct in tava. Se ung blaturile cu suc de rosii, apoi se pun deasupra legumele si carnea taiata cum dorim. Merge bine presarata cu mult cascaval, dar noi i-am dus dorul :d
Se da...
Mai intai se pune drojdia la dospit cu apa calda, sare si o lingura de faina si se lasa pana se umfla. Intre timp maslinele se taie felii, cascavalul se rade si faina se cerne intru-un lighean. Peste faina se pune drojdia si se amesteca cu furculita, se pun ouale, cascavalul, ovazul, maslinele si...
Covrigi cu telemea
Pune drojdia la inmuiat cu putina apa calda. Intr-un bol pune faina, sare, zahar, oul,untul, telemeaua rasa si drojdia inmuiata.Incepe sa framanti adugand apa putin cate putin , pana rezulta un aluat compact si usor de modelat. Lasa aluatul la cald timp de o ora. Dupa acest timp...
Pide cu de toate
Drojdia o punem la inmuiat cu apa calduta. Cernem faina intr-un vas, adaugam drojdia, sarea, zaharul si oregano. Framantam un aluat potrivit de tare. Lasam la crescut o ora . Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 4. Intindem fiecare bucata mai mult pe lungime si ridicam marginea sa ii dam...
Paine de casa
Drojdia se puna la inmuiat cu jumatate de cana de lapte, si se lasa la crescut vreo 10 minute. Intr-un vas batem ouale cu sare si zaharul. Adaugam laptele, si drojdia si amestecam. Incorporam faina putin cate putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat molicel dar...
Pizza cu rosii si cascaval
Intindem foaia direct in tava. O ungem cu ketchup univer si presaram busuioc uscat. Punem cascavalul ,si rosiile taiate felii. Presaram cascaval razuit din belsug si dam la cuptor. Eu am presarat busuioc si dupa ce am scos-o din cuptor. Se serveste cu ketchup univer.
Pizza cu de toate
Foaia de foietaj se intinde direct in tava..se unge cu ketchup apoi se orneaza cu muschi afumat taiat cubulete, carnaciorii taiati felii, maslinele taiate felii, ghebele taiate in bucatele mici, porumb si la sfarsit adaugam cascaval taiat bucatele. Se da la cuptor circa 15 minute, Se...
Pizza cu piftelute
Mai intai facem piftelutele. Carnea tocata o amestecam cu un ou, condimente si 2 linguri de faina. Din aceasta compozitie facem piftelute mici pe care le prajim in ulei. Se lasa sa se rumeneasca frumos apoi se scot pe un servetel. Foaia de foietaj se intinde direct in tava. Se unge cu...
Pizza cu ton
Facem aluatul dupa reteta pizza mela rosa. Intindem aluatul. si il punem in tava in care vom coace pizza. Se unge cu ketchup univer. Se adauga tonul scurs, maslinele taiate felii , ceapa taiata feliii mici si cascavalul. Se da la cuptor circa 20 minute. Pofta buna!
Pizza Mela Rosa
Drojdia se lasa la dizolvat in apa calduta si sare. Intr-un vas punem aproximativ 300 g faina, adaugam ricotta,oul apoi drojdia dizolvata.Se framanta bine. Se mai adauga faina cate putin . trebuie sa rezulte un aluat moale, usor de prelucrat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul....
Minipizza
Pentru aluat se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta .Daca mai este nevoie se adauga apa cate putin, pentru a obtine un aluat elastic si usor de lucrat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se intinde o foaie din aluat. Se unge cu kethcup ,se pune cabanosul taiat felii...
Paine umpluta
Drojdia o amestecam cu zaharul, sarea si putin lapte cald si lasam sa creasca.. Restul de lapte se pune pe foc cu untul ,si se lasa pana untul s-a topit Intr-un bol punem faina(eu am pus initial aproximativ 400 g apoi am mai adaugat pe parcurs ) , oul ,drojdia si untul amestecat cu lapte si...
Painici
Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia... Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina, adaugam maiaua si amestecam bine bine cu o lingura, Apoi incepem sa framantam cu mainile, adaugand...
Pizza cu de toate si pizza cu piept de pui
Se framanta un aluat elastic. Se lasa la crescut putin. Se intind blaturile de pizza. Eu le-am intins cu mana direct in tava. Se ung blaturile cu suc de rosii, apoi se pun deasupra legumele si carnea taiata cum dorim. Merge bine presarata cu mult cascaval, dar noi i-am dus dorul :d Se da...
Paine neagra cu masline si cascaval
Mai intai se pune drojdia la dospit cu apa calda, sare si o lingura de faina si se lasa pana se umfla. Intre timp maslinele se taie felii, cascavalul se rade si faina se cerne intru-un lighean. Peste faina se pune drojdia si se amesteca cu furculita, se pun ouale, cascavalul, ovazul, maslinele si...