Din aceasta cantitate pentru aluat eu am facut 2 tavi mari si rotunde de pizza, si inca 3 de tarta! Pentru cantitati mai mici injumatatiti cantitatea fiecarui ingredient.
Amestecam drojdia cu zahar si 50ml apa si lasam deoparte intr-un loc...
Aluat -Punem pe foc apa, untul, praful de sare si zaharul. Cand da in clocot, luam oala de pe foc si adaugam toata faina pana se omogenizeaza compozitia iar coca se desprinde de pe peretii cratitei. Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam...
In primul rand incalzim laptele, in care adaugam drojdia si lasam deoparte amestecul 20 minute. Topim untul. Cand acesta este rece, batem ouale cu zaharul, untul, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. Intr-un bol mai mare cernem faina...
Foi : Punem la bain-marie zaharul, untul taiat bucatele, mierea, laptele, ouale si bicarbonatul. Dupa ce untul se topeste si se formeaza o compozitie cremoasa, lasam la fiert 5 minute pana devine spumoasa, dupa care o luam de pe foc. Lasam sa...
In primul rand ne asiguram ca ingredientele sunt la temperatura camerei. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol (personal obisnuiesc sa cern totul pentru a evita cocoloase). Topim untul si il lasam putin deoparte. Batem ouale cu untul topil...
AlinaFizesan a devenit prieten cu Brindusa