Punem intr-o craticioara pe foc, margarina impreuna cu 150 gr de ciocolata in bucati si amestecam frecvent pana se topesc. Dam deoparte sa se racoreasca.
Prajim si macinam miezul de nuca.
Mixam ouale cu zaharul, zaharul brun, vanilia, romul si un praf de sare timp de 5 minute la viteza...
Crema:
Punem frisca pe foc, iar cand s-a infierbantat, adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste.
Dam la frigider pentru cca 2 ore.
Dupa ce frisca s-a racit, o mixam pana se mai ingroasa si devine mai pufoasa, adaugam 3 linguri de...
Intr-o oala amestecam 240 ml de lapte cu laptele condensat si galbenusurile. Punem oala pe foc mediu si amestecam mereu pana se ingroasa. Dam apoi deoparte pana se raceste.
Topim ciocolata cu lapte si cea amaruie, apoi le amestecam cu Nutella.
Batem frisca pana devine ferma si amestecam...
Omogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de copt si o punem peste preparatul anterior.
Incepem sa framantam adaugand si restul de lapte, esenta...
Amestecam galbenusurile trecute prin sita cu zaharul pe bain-marie timp de 10-15 minute pana devin o crema groasa si se deschid la culoare. Dam deoparte si lasam la racorit, apoi adaugam mascarpone (dupa ce incorporam mascarpone, zaharul se va topi complet).
Frisca rece o batem pana devine...
Punem laptele pe foc impreuna cu o bucata de coaja de portocala (doar partea portocalie).
Intre timp mixam ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza.
Cand laptele s-a infierbantat, adaugam margarina si amestecam pana se...
Punem pe foc apa cu zaharul si cacaua si lasam pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam margarina apoi amestecam pana margarina si zaharul sunt topite complet.
Turnam sosul peste biscuitii macinati, cocos si rom si omogenizam.
Pe prima foaie de napolitana punem o treime din cantitatea...
Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se omogenizeze.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam cu grija...
Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa fiecare.
Cernem faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in amestecul de oua cu ajutorul unei...
Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile de clementina, zaharul, cuisoarele,...
Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul, galbenusul, un praf de sare si vanilia pana devine o crema pufoasa. Punem cafeaua rece si amestecam. Se adauga apoi faina,amidonul si cacaua cernute si se omogenizeaza. Se obtine un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini pe...
reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute.
Intre timp punem margarina intr-o tigaie, iar dupa ce s-a topit, adaugam pesmetul, nuca si cele 3 linguri de zahar...
Batem oul cu zaharul si sarea pana devine o crema pufoasa. Adaugam apoi esenta de vanilie, laptele si iaurtul si amestecam. Punem si faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara si amestecam usor de cateva ori, pana la omogenizare.
Merele se curata de coaja si se taie in felii de cca....
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam apoi praful de sare, smantana, uleiul si coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde.
Separat se amesteca faina si praful de copt, apoi se adauga peste amestecul de oua in trei etape, amestecand usor cu o spatula sau un tel....
Pentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare.
Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam galbenusurile unul cate unul, fara a ne opri din mixat.
Amestecam faina cu praful de copt si...
Batem galbenusurile cu doua linguri din cantitatea de zahar, pana se deschid la culoare, apoi se adauga esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat cate doua linguri de zahar pana il terminam. Adaugam apa fierbinte in fir subtire, fara a ne...
Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite,...
L aptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei...
Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4.
Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin la foc mic pana merele se inmoaie, iar daca este necesar, se adauga putina apa (smochinele vor trage...
Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie, la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a evaporat. Se dau deoparte pana se racesc.
Ricotta se amesteca cu iaurtul si zaharul pana devine o crema,...
Pentru a face siropul, punem apa, zaharul si coaja rasa de lamaie pe foc pana se formeaza un sirop, dar destul de lichid. Dam deoparte si adaugam mierea, vanilia si 3 linguri de suc de lamaie. Amestecam bine pana se topeste mierea, strecuram si lasam la racit.
Intr-o tigaie, prajim migdalele...
Se amesteca faina cu margarina moale taiata cubulete, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de limeta pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam apa si omogenizam atat cat sa se formeze un aluat, framantand prea mult foaia coapta va fi prea tare. Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, dupa...
Biscuitii macinati se amesteca cu margarina topita si se pun in tava de copt, apasand bine ca sa acoperim atat fundul formei cat si marginile.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Separat batem galbenusurile cu zaharul, fulgii de cocos si frisca. Amestecam apoi cu albusurile si punem...
Blat:
Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de lamaie si cate doua linguri din zahar, pe rand pana il terminam. Trebuie sa fie lucioase si sa nu cada...
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga laptele si uleiul, amestecand bine cu o spatula. Batem ouale si le adaugam in compozitie, omogenizam si incorporam cu grija ca sa ramana intregi murele descongelate si scurse de zeama.
Umplem pe trei sferturi formele de briose si le dam la...
Punem pe foc frisca, ciocolata, margarina, un plic de zahar vanilat si coaja de portocala pana topim ciocolata, dar fara a da in clocot. Dam deoparte sa se racoreasca.
Punem si murele (am avut congelate) cu un plic de zahar vanilat pe foc si lasam pana scade sucul si se formeaza un...
Batem albusurile, iar cand incep sa faca spuma, adaugam cate o lingura de zahar pana obtinem un amestec ca cel de bezea. Ciocolata se taie in bucati mici.
Amestecam apoi toate ingredientele si intindem amestecul intr-o tava cu hartie de copt, apoi dam la cuptor pentru circa 10 minute sau pana...
Mai intai, separam crema de pe fiecare biscuit Oreo si o dam deoparte. Pastram doar cativa biscuiti pentru a adauga in crema si pentru decor, iar restul ii zdrobim marunt impreuna cu cei Petit Beurre si adaugam margarina topita. Punem amestecul de biscuiti intr-o forma cu fundul detasabil si...
Macinam biscuitii si adaugam margarina sau untul topit si topping-ul de ciocolata. Amestecam si asezam preparatul intr-o forma rotunda cu fundul detasabil. Apasam bine in asa fel incat sa nu ramana gauri, apoi se da la frigider.
Frisca si zaharul se pun pe foc pana dau in clocot. Dam deoparte...
Amestecam branza cu zaharul pana acesta se topeste.
Separat, topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam sarea, 100 de grame de fulgi de cocos si ciocolata amestecului de branza si incorporam pana devine o pasta groasa.
Dam la frigider pentru 30 de minute, apoi formam bilute pe care le...
Desert brownies cu nuca
Punem intr-o craticioara pe foc, margarina impreuna cu 150 gr de ciocolata in bucati si amestecam frecvent pana se topesc. Dam deoparte sa se racoreasca. Prajim si macinam miezul de nuca. Mixam ouale cu zaharul, zaharul brun, vanilia, romul si un praf de sare timp de 5 minute la viteza...
Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita
Crema: Punem frisca pe foc, iar cand s-a infierbantat, adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste. Dam la frigider pentru cca 2 ore. Dupa ce frisca s-a racit, o mixam pana se mai ingroasa si devine mai pufoasa, adaugam 3 linguri de...
Desert prajitura Kinder Bueno
Intr-o oala amestecam 240 ml de lapte cu laptele condensat si galbenusurile. Punem oala pe foc mediu si amestecam mereu pana se ingroasa. Dam apoi deoparte pana se raceste. Topim ciocolata cu lapte si cea amaruie, apoi le amestecam cu Nutella. Batem frisca pana devine ferma si amestecam...
Desert melci cu rahat
Omogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de copt si o punem peste preparatul anterior. Incepem sa framantam adaugand si restul de lapte, esenta...
Desert Tiramisu
Amestecam galbenusurile trecute prin sita cu zaharul pe bain-marie timp de 10-15 minute pana devin o crema groasa si se deschid la culoare. Dam deoparte si lasam la racorit, apoi adaugam mascarpone (dupa ce incorporam mascarpone, zaharul se va topi complet). Frisca rece o batem pana devine...
Desert mini tarte cu lapte
Punem laptele pe foc impreuna cu o bucata de coaja de portocala (doar partea portocalie). Intre timp mixam ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand laptele s-a infierbantat, adaugam margarina si amestecam pana se...
Desert napolitane de post
Punem pe foc apa cu zaharul si cacaua si lasam pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam margarina apoi amestecam pana margarina si zaharul sunt topite complet. Turnam sosul peste biscuitii macinati, cocos si rom si omogenizam. Pe prima foaie de napolitana punem o treime din cantitatea...
Desert tort indragostit
Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se omogenizeze. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam cu grija...
Desert rulada cu crema de piersici si caramel
Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa fiecare. Cernem faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in amestecul de oua cu ajutorul unei...
Desert pere posate in vin
Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile de clementina, zaharul, cuisoarele,...
Desert biscuiti boabe de cafea
Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul, galbenusul, un praf de sare si vanilia pana devine o crema pufoasa. Punem cafeaua rece si amestecam. Se adauga apoi faina,amidonul si cacaua cernute si se omogenizeaza. Se obtine un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini pe...
Desert reteta de preparare a papanasilor fierti
reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Intre timp punem margarina intr-o tigaie, iar dupa ce s-a topit, adaugam pesmetul, nuca si cele 3 linguri de zahar...
Desert gogosi cu mere
Batem oul cu zaharul si sarea pana devine o crema pufoasa. Adaugam apoi esenta de vanilie, laptele si iaurtul si amestecam. Punem si faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara si amestecam usor de cateva ori, pana la omogenizare. Merele se curata de coaja si se taie in felii de cca....
Desert prajitura cu mure
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam apoi praful de sare, smantana, uleiul si coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde. Separat se amesteca faina si praful de copt, apoi se adauga peste amestecul de oua in trei etape, amestecand usor cu o spatula sau un tel....
Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura
Pentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare. Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam galbenusurile unul cate unul, fara a ne opri din mixat. Amestecam faina cu praful de copt si...
Desert tort cu frisca si fructe
Batem galbenusurile cu doua linguri din cantitatea de zahar, pana se deschid la culoare, apoi se adauga esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat cate doua linguri de zahar pana il terminam. Adaugam apa fierbinte in fir subtire, fara a ne...
Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite
Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite,...
Desert gogosi
L aptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei...
Desert placinte cu mere, smochine si nuci
Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4. Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin la foc mic pana merele se inmoaie, iar daca este necesar, se adauga putina apa (smochinele vor trage...
Desert placinta cu branza si mere
Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie, la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a evaporat. Se dau deoparte pana se racesc. Ricotta se amesteca cu iaurtul si zaharul pana devine o crema,...
Desert Baclava
Pentru a face siropul, punem apa, zaharul si coaja rasa de lamaie pe foc pana se formeaza un sirop, dar destul de lichid. Dam deoparte si adaugam mierea, vanilia si 3 linguri de suc de lamaie. Amestecam bine pana se topeste mierea, strecuram si lasam la racit. Intr-o tigaie, prajim migdalele...
Desert prajitura cu mere si scortisoara
Se amesteca faina cu margarina moale taiata cubulete, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de limeta pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam apa si omogenizam atat cat sa se formeze un aluat, framantand prea mult foaia coapta va fi prea tare. Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, dupa...
Desert tarta de cocos
Biscuitii macinati se amesteca cu margarina topita si se pun in tava de copt, apasand bine ca sa acoperim atat fundul formei cat si marginile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Separat batem galbenusurile cu zaharul, fulgii de cocos si frisca. Amestecam apoi cu albusurile si punem...
Desert tort bavaroise cu cocos
Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc. Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de lamaie si cate doua linguri din zahar, pe rand pana il terminam. Trebuie sa fie lucioase si sa nu cada...
Desert briose cu mure
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga laptele si uleiul, amestecand bine cu o spatula. Batem ouale si le adaugam in compozitie, omogenizam si incorporam cu grija ca sa ramana intregi murele descongelate si scurse de zeama. Umplem pe trei sferturi formele de briose si le dam la...
Desert la pahar
Punem pe foc frisca, ciocolata, margarina, un plic de zahar vanilat si coaja de portocala pana topim ciocolata, dar fara a da in clocot. Dam deoparte sa se racoreasca. Punem si murele (am avut congelate) cu un plic de zahar vanilat pe foc si lasam pana scade sucul si se formeaza un...
Batoane cu seminte si ciocolata
Batem albusurile, iar cand incep sa faca spuma, adaugam cate o lingura de zahar pana obtinem un amestec ca cel de bezea. Ciocolata se taie in bucati mici. Amestecam apoi toate ingredientele si intindem amestecul intr-o tava cu hartie de copt, apoi dam la cuptor pentru circa 10 minute sau pana...
Desert Cheesecake Oreo
Mai intai, separam crema de pe fiecare biscuit Oreo si o dam deoparte. Pastram doar cativa biscuiti pentru a adauga in crema si pentru decor, iar restul ii zdrobim marunt impreuna cu cei Petit Beurre si adaugam margarina topita. Punem amestecul de biscuiti intr-o forma cu fundul detasabil si...
Desert cheesecake cu unt de arahide
Macinam biscuitii si adaugam margarina sau untul topit si topping-ul de ciocolata. Amestecam si asezam preparatul intr-o forma rotunda cu fundul detasabil. Apasam bine in asa fel incat sa nu ramana gauri, apoi se da la frigider. Frisca si zaharul se pun pe foc pana dau in clocot. Dam deoparte...
Desert bilute de cocos si ricotta
Amestecam branza cu zaharul pana acesta se topeste. Separat, topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam sarea, 100 de grame de fulgi de cocos si ciocolata amestecului de branza si incorporam pana devine o pasta groasa. Dam la frigider pentru 30 de minute, apoi formam bilute pe care le...