publicat la 12.09.2021
publicat la 12.09.2021
publicat la 14.12.2020
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura de porc cu cartofi noi aurii
Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, dupa care ii curatam si ii punem la prajit, intregi. Se condimenteaza carnea, se aseaza intr-un vas si se stropeste cu bere si putin ulei. Scoatem cartofii prajiti si ii punem peste carne si introducem la cuptor vasul pana se rumeneste carnea....
Pui intreg pe pat de cartofi fierti si dovlecel
Curatam cartofii de coaja, ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert cat sa intre putin furculita in ei. Spalam puiul si il ungem cu ulei, sare si condimente, apoi intr-o forma de yena intindem cartofii fierti si dovlecelul cubulete - crud, peste care...
Marinata de miel
Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel e portionam in bucati mai mici. Intr-un vas amestecam condimentele cu delikat si piper. Pregatim un vas cu capac si incepem operatiunea de condimentare, luam fiecare bucata de carne si presaram amestecul de condimente peste carne si o...
Friptura "boiereasca"
Se pun pulpele de pui (spalate in prealabil) intr-un vas de yena, apoi carnaciorii peste care se presara ciupercile taiate in patru. Presaram sare si condimente peste carne si ciuperci, stropim cu ulei si punem capacul vasului dupa care introducem la cuptor. Nu punem apa pentru ca isi va lasa...
Mazare cu carne la cuptor
Se toaca ceapa cubulete, curatata si spalata in prealabil, se pune in vasul de yena impreuna cu morcovul tocat si el cubulete. Turnam mazarea si saram intreg continutul de legume amestecand. Carnea o saram pe ambele parti so punem deasupra legumelor. Peste carne intindem rosiile si stropim cu...
Aripi de pui cu varza calita
Punem aripioarele intr-un vas cu ulei (4-5 linguri de ulei) la prajit, pe ambele parti, dar acoperite cu capac. Cand s-au prajit adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba putin. Intre timp tocam varza marunt si o clatim in cateva ape pentru a reduce acreala si sarea. Scurgem bine varza de apa...
Melcisori cu ostropel de pui
Se pun pulpele la prajit pe ambele parti si le vom lasa cu capacul deasupra pana se rumenesc, dar nu foarte mult. Intre timp punem pastele la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au rumenit pulpele se adauga sucul de rosii, lasam sa fiarba vreo 10 minute, potrivim de sare, punem usturoiul pe...
Fasole boabe cu costita afumata
Se pune fasolea peste noapte la umflat. A doua zi se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana da de cateva ori in clocot si se arunca apa. Se mai pune inca o data la fiert si iar se arunca apa. Cat fierbem fasolea nu punem sare. Fasolea cand e gata trebuie sa aiba bobul...
Varza murata cu coasta de porc
Se toaca varza marunt si se pune intr-un vas cu gauri la scurs. Se spala in cateva ape pentru a nu mai fi acra si sarata. Se pune ulei intr-o cratita si se adauga coastele care au fost date in prealabil cu putina sare. Se prajesc putin pe fiecare parte si apoi se adauga apa. Se lasa sa fiarba...
Pui pe sticla
Se spala puiul, se sterge bine cu prosopul. Se sareaza, se adauga condimente, se unge cu ulei atat pe dinauntru, cat si pe dinafara. Se umple o sticla de bere de 500 ml cu apa si se aseaza puiul pe sticla si se pune intr-un vas cu apa cam cat doua degete. Eu am avut un suport special pentru pui....
Musaca de pui cu masline si legume
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult, altfel se farama. Se taie carnea de pui (piept sau pulpe dezosate) si se marunteste in robotul de bucatarie. Se toarna berea peste pui si se mai toaca pana se...
Varza calita cu inimi de porc
Se spala bine inimile de porc si se taie cuburi mai mari. Se pun la calit in ulei si cand s-au prajit cat de cat se adauga bulionul si o cana de apa. Se lasa sa fiarba bine si se pune apoi varza tocata fin. Se potriveste de sare. Cand s-a fiert bine si varza, se condimenteaza cu piper, cimbru si...
Cartofi aurii cu pulpe de pui
Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, se fierb doar putin, in jur de 15 min. Se scot si se scurg de zeama. Se aseaza intr-un vas de yena, dar mai intai punem pulpele de pui pe care le dam cu sare, condimente, apoi acoperim cu cartofi pe care presaram condimente si ulei....
Rulouri din carne de pui cu sunca si cascaval
Se spala pieptul de pui, se sterge si se feliaza ca pentru snitele (5-7 bucati). Se bat bucatile de pui cu ciocanul de snitele, se sareaza, se condimenteaza si se pune pe fiecare bucata de pui cate o felie de cascaval peste care se aseaza felia de sunca si se ruleaza strans. Se prinde ruloul cu...
Rulouri din piept de pui cu miez de carne tocata si legume
Se spala pieptul de pui, se sterge si se fac cam 5-6 bucati cat palma (mie mi-au iesit 7 ca le-am feliat mai subtire), ca pentru snitele. Se bat pe fiecare parte cu ciocanul de snitele si se sareaza. Se caleste ceapa si ardeiul in ulei sau in unt pana se inmoaie, se lasa la racit si se pune peste...
Cosulete din carne cu ou ochi
Se amesteca carnea cu toate ingredientele (cele doua oua, apa minerala, sarea, condimentele, patrunjelul, bicarbonatul, painea inmuiata in lapte) si se lasa putin sa se amestece aromele (cam 15-20 minute). Se pune hartie de copt intr-o tava si se formeaza cu lingura cosulete in care le vom face...