Pestele se curata,se spala si se portioneaza apoi se freaca cu sare.
Apoi se da prin faina si se prajeste in ulei incins,se pun pe un servetel aborbant.
Intr-un vas se pune ceapa si ardeii spalati si taiati marunt si se adauga putina apa sa se inabuse bine,se adauga cutia de rosii si...
Se dizolva drojdia intr-un bol cu apa calduta si cu putin zahar.
Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc.Se pune drojdia acolo se presara cu faina si se lasa pana creste cam 5 min.Se pune si uleiul,sarea,ouale si se amesteca toate.Se toarna apa cate putin si zaharul...
Am folosit ingredientele tinute la temperatura camerei.
Am pus drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (pana a crescut) la un loc calduros.Am pus faina intr-un castron mare,am facut o adancitura in mijloc unde am pus maiaua dupa ce a crescut,am adaugat ouale,restul de...
Prepararea foilor:facem un aluat din ingredientele de mai sus,apoi rupem 7 bucati din aluat.
Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram suprafata cu putina faina.
Se poate intinde si pe o foaie pergament.Preparam compozitia amestecand...
Se taie marunt si se calesc cele 3 cepe pana devin aurii apoi se adauga bulionul,se amesteca si se adaug orezul.Se lasa 5 minute pe aragaz la foc mic.
Intr-un bol se pune carnea,se toaca marunt cele 3 cepe crude si se adauga peste carne,apoi se pun cele 2 oua,se sareaza si se condimenteaza...
Am curatat merele de coaja si cotoare,le-am spalat ,am razuit si le-am calit cu zahar si scortisoara.
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu esenta de rom.
Am adaugat zaharul si am batut bine apoi galbenusurile,uleiul si iaurtul,am amestecat din nou.
Am adaugat apoi...
Am cernut faina de doua ori.
Am incalzit laptele in care am dizolvat zaharul+esenta de vanilie.
Am facut maiaua astfel:am desfacut drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat,nu foarte fierbinte.Am presarat faina si am lasat la cald 15 minute pana "se crapa"faina.Am...
Plachie de peste
Pestele se curata,se spala si se portioneaza apoi se freaca cu sare. Apoi se da prin faina si se prajeste in ulei incins,se pun pe un servetel aborbant. Intr-un vas se pune ceapa si ardeii spalati si taiati marunt si se adauga putina apa sa se inabuse bine,se adauga cutia de rosii si...
Placinte ardelenesti cu branza
Se dizolva drojdia intr-un bol cu apa calduta si cu putin zahar. Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc.Se pune drojdia acolo se presara cu faina si se lasa pana creste cam 5 min.Se pune si uleiul,sarea,ouale si se amesteca toate.Se toarna apa cate putin si zaharul...
Gogosi
Am folosit ingredientele tinute la temperatura camerei. Am pus drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (pana a crescut) la un loc calduros.Am pus faina intr-un castron mare,am facut o adancitura in mijloc unde am pus maiaua dupa ce a crescut,am adaugat ouale,restul de...
Placinta dobrogeana
Prepararea foilor:facem un aluat din ingredientele de mai sus,apoi rupem 7 bucati din aluat. Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram suprafata cu putina faina. Se poate intinde si pe o foaie pergament.Preparam compozitia amestecand...
Sarmale
Se taie marunt si se calesc cele 3 cepe pana devin aurii apoi se adauga bulionul,se amesteca si se adaug orezul.Se lasa 5 minute pe aragaz la foc mic. Intr-un bol se pune carnea,se toaca marunt cele 3 cepe crude si se adauga peste carne,apoi se pun cele 2 oua,se sareaza si se condimenteaza...
Prajitura cu mere
Am curatat merele de coaja si cotoare,le-am spalat ,am razuit si le-am calit cu zahar si scortisoara. Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu esenta de rom. Am adaugat zaharul si am batut bine apoi galbenusurile,uleiul si iaurtul,am amestecat din nou. Am adaugat apoi...
Cozonac cu cacao si nuca
Am cernut faina de doua ori. Am incalzit laptele in care am dizolvat zaharul+esenta de vanilie. Am facut maiaua astfel:am desfacut drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat,nu foarte fierbinte.Am presarat faina si am lasat la cald 15 minute pana "se crapa"faina.Am...