publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Friganele cu branza la cuptor
Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul, laptele pana ce se omogenizeaza; adaugam branza de vaci, esenta de vanilie si coaja de lamaie, amestecam pana ce se omogenizeaza. Ungem o tava cu unt si adaugam feliile de paine care le-am trecut prin amestecul de ou. Repetam pana ce terminam painea...
Tort cu ciocolata si crema de vanilie
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, faina cernuta cu praful de copt. Amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia...
Ficatei de pui cu oregano si lamaie
Ficateii de pui ii spalam bine, dupa care ii asezam pe prosop de bucatarie pentru a se usca. Ii dam prin faina, dupa care ii prajim pe ambele parti in uleiul incins bine. Intre timp tocam ceapa, usturoiul marunt, pisam cateii de usturoi, condimente dupa gust,ii lasam sa se caleasca impreuna...
Omleta cu spanac la cuptor
Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ceapa tocata, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca cca 1 min, dupa care adaugam spanacul fiert si tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin impreuna. Intre timp batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam smantana, spanacul, adaugam cascavalul taiat...
Tort cu crema de migdale si capsuni
Turronul il rupem bucatele si il punem intr-o cratita cu 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste. Acoperim cu folie alimetara si dam la rece cateva ore. La fel procedam si cu ciocolata alba. Blat 1-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul...
Chiftele de vita
Intr-un bol mai mare adaugam laptele si painea, lasam sa se inmoaie bine (cca 10 min pana ce painea trage tot lichidul), adaugam patrunjel tocat, usturoiul pisat. Amestecam, dupa care adaugam carnea, ouale batute si condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce compozitia devine omogena,...
Omleta cu legume si branza
Calim ceapa in ulei incins cu 2 linguri apa, adaugam rosia tocata si lasam 1 min sa se caleasca impreuna, dupa care adaugam dovlecelul, ardeiul tocat cubulete. Lasam sa se caleasca impreuna pana ce se inmoaie legumele cca 3-4 min. Intre timp batem ouale cu condimente si patrunjel, busuioc...
Patratele cu branza si capsuni
Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul, adaugam branza de vaci, grisul, esenta de vanilei si amestecam bine. Dam la rece 20 minute. Intindem aluatul putin pe masa infainata, taiem patratele/dreptunghiuri. Intepam cu furculita,...
Frigarui de pui
Pieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Betele de frigarui le punem in apa pentru 30 minute. Intr-un vas amestecam condimentele, adaugam pieptul de pui scurs de lapte si dam din nou la rece 30...
Mozzarella pane
Intr-o farfurie adaugam faina, in alta farfurie adaugam pesmet. Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust. Mozzarella o taiem bastonase de cca 1 cm grosime. Le umezim putin cu apa, le trecem prin faina, ou si pesmet. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Budinca de tapioca
Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce se ingroasa ca la gem (daca dorim, putem adauga un plic de gelatina), lasam sa se raceasca foarte bine. Perlele de tapioca le spalam bine, dupa care le punem la...
Scones cu rubarba
Intr-un bol adaugam faina cernuta,praful de copt,sarea,zaharul,coaja de lamaie si amestecam bine, Facem o adancitura in mijloc adaugam smantana,ouale batute,untura rece taiata cubulete,amestecam putin dupa care adaugam rubarba scursa bine(am adaugat cca 5 linguri) Incepem sa framantam un...
Orez cu lapte
Se pune intr-o oala apa cu un praf de sare si cand fierbe se adauga orezul. Cand e fiert orezul pe jumatate se scurge apa si se adauga laptele. Se adauga si restul ingredientelor, se fierbe bine orezul, se lasa sa se raceasca, dupa care se serveste pudrat cu cacao dupa preferinta.