publicat la 16.01.2017
publicat la 24.08.2014
publicat la 30.06.2014
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosi
Intr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale. Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand aluatul a crescut, se iau bucati de aluat si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi si decupam...
Crema de zahar ars
Se fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca. Se ard cele 5 ling de zahar intr-un vas si se ung peretii vasului cu zaharul ars si se lasa 10-15 min sa se racoreasca. Se bat cele 7 oua cu zaharul si esenta de vanilie dupa care se adauga laptele si se amesteca. Se toarna compozitia in...
Prajitura cu visine
Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza pana devin o crema, apoi se amesteca cu albusurile batute spuma. Se adauga apoi laptele, sarea si faina amestecata cu praful de copt si amesteci cu mixerul pana se incorporeaza....
Desert chec pufos
Bati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Freci galbenusurile cu uleiul pus putin cate putin, ca la maioneza pana devin o crema, apoi le amesteci cu albusurile. Adaugi laptele, sarea si faina amestecata cu praful de copt si amesteci cu mixerul pana se incorporeaza. Se tapeteaza...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Se curata capsunile si se spala.Separat se face un sirop din apa si zahar si se lasa la foc pana se topeste zaharul.Cand s-a topit zaharul se pun si capsunile si se lasa la foc mic.Dupa ce au fiert cca 1 ora jumatate se adauga lamaia taiata cubulete.Se mai fierbe...
Negresa
Se bate oul cu zaharul pana se face spuma, dupa care se adauga uleiul si se freaca pana devine ca o maioneza. Se adauga cacao si se bate bine, se adauga gemul si sarea, laptele si se bat in continuare. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si se amesteca pana se incorporeaza. Se toarna in...
Cozonac cu rahat si stafide
Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele,din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna cu o lingura de lapte si se freaca sa se topeasca apoi se pune un pic de faina si se amesteca, apoi...
Saratele cu susan
Se topeste untura si se amesteca cu borsul,se adauga oul,drojdia si casul de oi ras dupa care se adauga faina cat cuprinde.Se framanta bine. Se ia o parte din aluat si se intinde cu sucitorul o foaie peste care se pune susanul si se apasa un pic cu sucitorul ca sa se indese susanul in...