Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii:
In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam sarea si un ou.
Framantam pana nu se lipeste de mana, pentru ca acest lucru sa se intample mai...
Conopida se spala sub jet de apa, se desface in buchetele.
Punem apa la fiert, adaugam putina sare. Dupa ce da in clocot se pun buchetelele de conopida in apa si se mai tin 5 min din momentul cand incepe iar apa sa fiarba.
Se scot buchetelele si se lasa la racit.
Intre timp batem...
Vanata o spalam, o uscam si o taiem rondele. In tava punem hartie de copt, aranjam rondelele si le stropim cu ulei de masline.
Taiem ciupercile si rosiile cubulete, usturoiul si frunzele de busuioc le tocam marunt. Adaugam sare dupa gust.
Cascavalul (mozzarella) in cazul meu il taiem marunt...
Dovlecelul se curata de coaja, se rade prin razatoarea mare.se sareaza si dupa ce a lasat apa se scurge.
Se adauga cascavalul ras, ouale, uleiul, grisul, faina cernuta, fulgii de ovaz. Se omogenizeaza totul, se condimenteaza dupa gust, se adauga si praful de copt.
Noi am pus si 2 felii de...
Dovleceii se spala, se sterg bine. Se taie pe lung in fasii potrivite (nici prea groase nici prea subtiri). Saram doar in momentul cand am scos dovleceii prajiti pe farfurie. (In caz contrar vor lasa multa apa).
Intr-o farfurie punem faina, fiecare felie de dovlecel o trecem prin faina pe...
Covridog pentru mic dejun
Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii: In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam sarea si un ou. Framantam pana nu se lipeste de mana, pentru ca acest lucru sa se intample mai...
Conopida pane
Conopida se spala sub jet de apa, se desface in buchetele. Punem apa la fiert, adaugam putina sare. Dupa ce da in clocot se pun buchetelele de conopida in apa si se mai tin 5 min din momentul cand incepe iar apa sa fiarba. Se scot buchetelele si se lasa la racit. Intre timp batem...
Pizzette de vinete
Vanata o spalam, o uscam si o taiem rondele. In tava punem hartie de copt, aranjam rondelele si le stropim cu ulei de masline. Taiem ciupercile si rosiile cubulete, usturoiul si frunzele de busuioc le tocam marunt. Adaugam sare dupa gust. Cascavalul (mozzarella) in cazul meu il taiem marunt...
Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval
Dovlecelul se curata de coaja, se rade prin razatoarea mare.se sareaza si dupa ce a lasat apa se scurge. Se adauga cascavalul ras, ouale, uleiul, grisul, faina cernuta, fulgii de ovaz. Se omogenizeaza totul, se condimenteaza dupa gust, se adauga si praful de copt. Noi am pus si 2 felii de...
Rulouri de dovlecei
Dovleceii se spala, se sterg bine. Se taie pe lung in fasii potrivite (nici prea groase nici prea subtiri). Saram doar in momentul cand am scos dovleceii prajiti pe farfurie. (In caz contrar vor lasa multa apa). Intr-o farfurie punem faina, fiecare felie de dovlecel o trecem prin faina pe...