Blatul:
Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea
Crema de kiwi:
Se curata kiwi de coaja. Kiwi impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu...
Incalziti cuptorul la 180ºC. Tapetati cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm. Intr-un castron mic, frecati untul cu o lingura de lemn pana devine cremos
Puneti ciocolata intr-un castron mic si lasati-o sa se topeasca pe bain-marie. Lasati compozitia sa se raceasca la temp....
Se spala murele si se pun la fiert, timp de 30 de minute
Se adauga zaharul si se lasa la fiert pana se ingroasa.
La sfarsit se adauga zeama de lamaie si se pune in borcane
Prajiturelele:
Apa untul si faina se amesteca pe foc pana devin omogene. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale pe rand amestecand bine. Se pune aluat in tava cu ajutorul unei linguri cu care se formeaza prajiturelele. Se lasa la cuptor pana devin rumene
Crema
Se amesteca toate...
Blatul:
Se procedeasa la fel la ambele blaturi. Se mixeaza galbenusurile cu apa, ulei, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se pune compozitia...
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol
Se aseaza hartiutele in tava de briose
Se toarna compozitia in forme, apoi se aseza murele
Se pun in cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 25-30 de min
Se topesc 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit se inclina vasul pentru a acoperi peretii cu zahar, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se amesteca ouale cu 6 linguri de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga si laptele. Compozitia obtinuta se toarna peste zaharul ars.
Se pune la...
- Se bat ouale cu zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul (se amesteca in continuu ca sa nu se prinda).
- Intre timp se pune gelatina la intarit in 150 ml apa calduta. Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta.
- Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga gelatina intarita si se...
Se prepara cafeaua tare si se lasa la racit.
Se mixeaza crema mascarpone impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava, se adauga crema obtinuta peste piscotur i(se pun 2 straturi de piscot si de crema alternativ).
Se pudreaza pe...
Tort exotic cu kiwi si banane
Blatul: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema de kiwi: Se curata kiwi de coaja. Kiwi impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu...
Prajitura frantuzeasca cu ciocolata
Incalziti cuptorul la 180ºC. Tapetati cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm. Intr-un castron mic, frecati untul cu o lingura de lemn pana devine cremos Puneti ciocolata intr-un castron mic si lasati-o sa se topeasca pe bain-marie. Lasati compozitia sa se raceasca la temp....
Dulceata de mure
Se spala murele si se pun la fiert, timp de 30 de minute Se adauga zaharul si se lasa la fiert pana se ingroasa. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si se pune in borcane
Choux a la crème ( Mini Eclere)
Prajiturelele: Apa untul si faina se amesteca pe foc pana devin omogene. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale pe rand amestecand bine. Se pune aluat in tava cu ajutorul unei linguri cu care se formeaza prajiturelele. Se lasa la cuptor pana devin rumene Crema Se amesteca toate...
Tort Charlene cu mure
Blatul: Se procedeasa la fel la ambele blaturi. Se mixeaza galbenusurile cu apa, ulei, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se pune compozitia...
Briose de post cu mure
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol Se aseaza hartiutele in tava de briose Se toarna compozitia in forme, apoi se aseza murele Se pun in cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 25-30 de min
Crema de zahar ars
Se topesc 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit se inclina vasul pentru a acoperi peretii cu zahar, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca ouale cu 6 linguri de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga si laptele. Compozitia obtinuta se toarna peste zaharul ars. Se pune la...
Tort Diplomat cu portocale
- Se bat ouale cu zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul (se amesteca in continuu ca sa nu se prinda). - Intre timp se pune gelatina la intarit in 150 ml apa calduta. Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta. - Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga gelatina intarita si se...
Tiramisu reţetă originală
Se prepara cafeaua tare si se lasa la racit. Se mixeaza crema mascarpone impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava, se adauga crema obtinuta peste piscotur i(se pun 2 straturi de piscot si de crema alternativ). Se pudreaza pe...