publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Crema de conopida
Taiem conopida in florete si o punem in apa cu sare si putin otet sa se curete de impuritati, o lasam aproximativ 10-15 minute. Tocam două cepe medii și le punem la sotat in ulei, la foc mic, cu puțină sare. După ce ceapa s-a inmuiat, se pot adauga floretele de conopida, le...
Supa Azteca
Spalam si curatam legumele. Intr-o oala, punem la foc, in apa cu sare, puiul si lasam sa fiarba la foc potrivit. Taiem legumele potrivit si le vom sota in ulei (ceapa, ardei, morcov, telina), taiem rosiile cubulete potrivite si le vom adauga si pe acestea dupa ce restul legumelor s-au inmuiat....
Ciorba de burta
Punem la fiert osul la ora 10:00. Lasam sa fiarba (intr-o oala de 6 litri) si spumuim bine, dupa 45 de minute scoatem osul si strecuram supa, spalam cratita si punem din nou la fiert. La 10:45 punem legumele la fiert. Taiem legumele potrivit si le punem, in oala langa osul de vita si supa....
Supa de Usturoi
Curatam usturoiul si il vom pasa, punem ulei in tigaie si vom sota usturoiul la foc mic. Separat intr-o oala punem apa si vom adauga cele doua cubulete de concentrat de legume. Dupa ce usturoiul s-a sotat il scoatem si il punem intr-o oala de 3 L peste care vom adauga supa noastra dupa ce a...
Altfel de Supa-crema de praz
Spalam si curatam legumele dupa care trecem la portionarea lor, spalam foarte bine prazul deoarece poate contine mult nisip. Punem pe foc o tigaie in care topim unt si adaugam pe rand ceapa taiata marunt si rondelele de praz. Le lasam 15 minute suficient cat sa se-nmoaie. Spalam si taiem cartofii...
Ciorba de rata
Spalam si curatam leguminoasele (telina, morcov, pastarnac) dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita(in restaurante ele se taie julien), ceapa se taia marunt. Intr-o cratita adaugam unt si ulei punem ceapa dupa ce si-a schimbat culoarea fara a se arde adaugam cubuletele de legume si...
Supa-crema de praz
Se curata cartofii, prazul, ceapa si morcovul se taie in bucati potrivite si se pun la foc in supa, pe care o aveam pregatita anterior. Adaugam legumele si potrivim de sare, adaugam si o lingurita de menta(proaspata sau de la plic). Le lasam la foc pana sunt fierte bine dupa care vom scoate...
Ciorba ardeleneasca de porc
Carnea se spala si se va portiona, dupa care se vor spala din nou bucatile de carne, pentru a indeparta oasele care s-au spart. Legumele se curata, spala si taie marunt. Tarhonul verde(proaspat) se spala, se curata, se opareste si se taie. Orezul se alege si se spala. Ceapa se curata se spala si...
Supa-crema de ciuperci
Se pune apa la fiert cu sare. Se curata: ceapa, morcovul, telina si se vor taia in cuburi mai mari, dupa care se adauga la fiert, se curate si cartofii si se adauga si acestia si se lasa sa fiarba 15 minute. Se curate ciupercile si se vor taia in sferturi si se vor adauga si acestea si se va...
Supa de rosii a la Nico
Spalam si curatam bine legumele, dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita. Intr-o tigaie vom pune ulei, cand acesta s-a incins vom adauga legumele si le vom lasa sa se soteze. Cand legumele s-au sotat, le vom muta intr-o oala in care a fost pusa supa de legume si se continua...
Supa-crema de usturoi
Curatam legumele de coaja, le spalam si le taiem cubulete. Punem la fiert apa, separat adaugam ulei intr-o tigaie si calim ceapa si telina primele, ulterior cartofii si usturoiul(fasii) dupa ce s-au sotat le vom adauga in apa care deja fierbe si vom continua procesul. Cand observam ca legumele...
Ciorba de miel reteta
Se curata leguminoasele si se toaca marunt, la fel se procedeaza si cu ceapa. Carnea se spala si se va portiona corespunzator, se spala din nou dupa care se va pune la fiert. Se va spumui dupa care se continua fierberea, se va arunca apa murdara si punem din nou la fiert intr-o oala cu...
Supa-crema de mazare
Dupa ce s-au curatat legumele se pun la fiert, se fierb pana sunt patrunse, se va scurge supa intr-o alta oala, separat se va trece la pasarea legumelor, va rezulta o crema groasa peste care vom turna supa putin cate putin pana avem consistenta dorita. Cand se raceste crema o vom strecura...
Supa de praz
Se spala si curata legumele, se taie in cubulete fine, se vor sota in unt, se pune ceapa, urmata de patrunjel si pastarnac. Dupa ce acestea au fost trase in unt se lasa in asteptare. Separat se spala si se va toca prazul marunt, care si el se va adauga si se va sota, vom adauga si ulei, vom sara...
Supa cu galusti a la Nico
Se curata legumele dupa care se vor taia in bucati mari si le vom pune la fiert in 3 litri de apa, se lasa sa fiarba legumele 45 de minute se adauga un pic de ulei. Vom lua alta oala in care vom pune apa si un praf de sare, lasand-o sa fiarba la foc mic. Ne apucam de...
Ciorba de Perisoare
Se spala si se curata legumele, dupa care se trece la tocarea lor(pot fi si rase pe razatoarea mare). Eu calesc un pic legumele, adaug ceapa, morcovii, telina, ardeii si dovlecelul ultimul, le las aproximativ 10 minute dupa care, adaug legumele un pic calite in oala de ciorba si incep...
Ciorba de Burta a la Nico
Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert totodata se pune si un ciolan de vita. Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari, aproximativ dupa vreo 40 de minute le adaugam si pe acestea dupa ce fierbe burta, si spumuim, de doua-trei ori, dupa care verificam...
Supa-crema de brocoli si sparanghel
Se desface in buchetele brocoli si se spala, spanghelul i se inlatura partea lemnoasa si se pune la fiert in apa cu sare, dovlecelul se curata se taie in cubulete mici panandu-se si el la fiert un pic mai tarziu. Se va pune la fiert in apa cu sare, brocoli cu dovlecelul iar sparanghelul...
Bors de Sfecla
Se spala si se curata legumele: ceapa(cubulete mici), ardei(cubulete), morcovi, telina si pastarnacul(se curata si se da pe razatoarea mare), prazul se taie normal. Legumele se pun in tigaie in care a fost pus uleiul si se calesc un pic, dupa care se adauga 1 pahar cu apa, se pune...
Olla de Carne
Se spala si se curata de coaja: cartofii noi, cartofi dulci(camote), yuca si tiquisque, taindu-se in bucati mai mici, daca nu sunt mari se pot lasa si intregi. Porumbul se curata de frunze si matase se spala, rupandu-se in bucati mai mici. Se curata de coaja chayote si se taie in bucati...
Black Soup
Fasolea dupa ce s-a pus la inmuiat cu o seara inainte, se pune la fiert, se adauga ½ de capatana de ustoroi, o ceapa si un ardei taiat julien, se sareaza si se pun 2-3 lingurite de zahar se adauga putin ulei si se pune capacul la oala de presiune incepandu-se fierberea fasolei(black soup)....
Ciorba de perisoare
Se spala si se curata legumele, dupa care se trece la tocarea lor(pot fi si rase pe razatoarea mare). Eu calesc un pic legumele, adaug ceapa, morcovii, telina, ardeii si dovlecelul ultimul, le las aproximativ 10 minute dupa care, adaug legumele un pic calite in oala de ciorba si incepe fierberea....