Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite cu capac pana cand scade toata apa lasata de la ciuperci.
Intre timp curatam...
Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra.
Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovleceii si...
Legumele le curatam si le spalam bine.
Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt.
Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar stoarse bine de apa lasata si legumele tocate, peste, adaugam ouale, pesmetul, patrunjelul si...
Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante.
Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja incinsa, de...
Spalam dovlecelul, il stergem si il taiem felii subtiri( ori cu razatoare speciala de feliat, ori cu un robot de bucatarie cu lama speciala de feliat). Feliile obtinute le saram usor si le lasam 10 minute pana lasa apa din ele, apoi le stergem cu un servetele de bucatarie si le asezam...
Cum se prepara Ciuperci la cuptor umplute cu codite - reteta simpla si usor de preparat:
Pentru inceput spalam ciupercutele, le curatam de coaja si le scoatem coditele.
Intr-o tava asezam 10 ciuperci cu fata in jos si le dam la cuptor vreo 10 minute sau pana isi lasa sucul/apa, scurgem...
Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri.
Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru aroma puteti pune felioare de usturoi, (eu nu am pus), peste unt am asezat felioarele de cartofi, am...
Ciupercile se curata si se spala intr-un jet de apa rece, apoi le teiem in bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o teiem marunt, apoi o punem la calit in ulei, peste adaugam ciupercile si le lasam sa scada toata apa lasata de ciuperci. Punem si cana de apa si le lasam sa mai fiarba pana scade...
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, peste punem ceapa curatata si taiata marunt, dupa un minut-doua cand ceapa s-a inmuiat adaugam ciupercile spalate, curate si taiate felii. Dupa un sfert de ora punem si bulionul cu o cescuta de apa, dupa care lasam pana ce toata apa scade, iar in ultimele...
Punem painea la inmuiat in lapte amestecat cu apa. Dam pe razatoare morcovul, iar ceapa si usturoiul tot pe razatoare dar cu gauri mai mici.
Intr-un vas punem morcovul, ceapa, usturoiul, painea stoarsa foarte bine, cascavalul ras, ouale, mararul si condimentam cu sare si piper dupa gust....
Ciuperci champignon cu vin alb si smantana
Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite cu capac pana cand scade toata apa lasata de la ciuperci. Intre timp curatam...
Tarta cu legume si branza
Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovleceii si...
Chiftele din legume la cuptor
Legumele le curatam si le spalam bine. Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt. Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar stoarse bine de apa lasata si legumele tocate, peste, adaugam ouale, pesmetul, patrunjelul si...
Legume soté la tigaie
Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante. Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja incinsa, de...
Cipsuri din dovlecel verde la cuptor
Spalam dovlecelul, il stergem si il taiem felii subtiri( ori cu razatoare speciala de feliat, ori cu un robot de bucatarie cu lama speciala de feliat). Feliile obtinute le saram usor si le lasam 10 minute pana lasa apa din ele, apoi le stergem cu un servetele de bucatarie si le asezam...
Ciuperci la cuptor umplute cu codite - reteta simpla si usor de preparat
Cum se prepara Ciuperci la cuptor umplute cu codite - reteta simpla si usor de preparat: Pentru inceput spalam ciupercutele, le curatam de coaja si le scoatem coditele. Intr-o tava asezam 10 ciuperci cu fata in jos si le dam la cuptor vreo 10 minute sau pana isi lasa sucul/apa, scurgem...
Gratin de cartofi
Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri. Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru aroma puteti pune felioare de usturoi, (eu nu am pus), peste unt am asezat felioarele de cartofi, am...
Ciuperci la tigaie cu smantana si mozzarella
Ciupercile se curata si se spala intr-un jet de apa rece, apoi le teiem in bucati potrivite. Ceapa o curatam si o teiem marunt, apoi o punem la calit in ulei, peste adaugam ciupercile si le lasam sa scada toata apa lasata de ciuperci. Punem si cana de apa si le lasam sa mai fiarba pana scade...
Tocanita de ciuperci
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, peste punem ceapa curatata si taiata marunt, dupa un minut-doua cand ceapa s-a inmuiat adaugam ciupercile spalate, curate si taiate felii. Dupa un sfert de ora punem si bulionul cu o cescuta de apa, dupa care lasam pana ce toata apa scade, iar in ultimele...
Chiftele din paine
Punem painea la inmuiat in lapte amestecat cu apa. Dam pe razatoare morcovul, iar ceapa si usturoiul tot pe razatoare dar cu gauri mai mici. Intr-un vas punem morcovul, ceapa, usturoiul, painea stoarsa foarte bine, cascavalul ras, ouale, mararul si condimentam cu sare si piper dupa gust....